reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991.
Od czwartku za przeproszeniem... mam plamienia jak smoła/ kolor brunatny. Takie brudy.... ale brzuch w ogóle nie boli.
Ginekolog mówił ze powinnam dostać @ bo organizm się czyści (poronienie samoistne) na usg była tylko kropeczka wielkości szpilki.

To możliwe ze brzuchów boli i Nie ma krwi? Wcześniej miałam poronienie zatrzymane i nie wiem jak to jest ....

U mnie tak było. Nie plamiłam już, a podbrzusze jeszcze bolało. Kazali mi brać nospe max 3 razy dziennie i jednocześnie 3 razy dziennie po 2 tabletki paracetamol. Aczkolwiek ja miałam torbiel i bardziej na to wskazywali jako powód bólu.

reklama
Ja bym poszła jak najszybciej. Za każdym razem byłam na początku 5 tyg i zarodek był.
Koniec stycznia tego roku zaszlam w ciążę przed świętami Wielkanocy poronienie w szpitalu. Krwawienie w 1 cyklu rowno po miesiacu. Kolejny cykl brak okresu- ciaza. 30 czerwca wizyta u gin. Tydz temu jeszcze serduszka nie bylo slychac. Trochę sie martwię i modle sie zeby tym razem bylo szczęśliwie.

I warto znowu się starać... Mam juz jedno dziecko... Napisz, czy warto przeżywać ten strach?
Myślę, że dla tej drugiej, zakończonej stratą ciąży, zrobilam wszystko, co mogłam a jak następnym razem znowu się nie uda... Czytam Was, o lekach, o staraniach... Pierwszą ciąże mialam, poza CC, bez komplikacji a teraz to... Przecież mialam zajść, urodzić, mieć drugie dziecko...
Chcialabym, ale ten strach, wszystko jak odpisałaś, przed kazdym usg...czy znowu się nie powtórzy...
Fajnie że masz już dziecko , ja nie mam ,więc ja musiałam zaryzykować ,bo bardzo chciałam mieć dziecko , ale powiedziałam sobie i mężowi ,że jeśli za 3 razem się nie uda to więcej prób nie będzie ,chyba psychicznie już bym nie dała rady , ale myślę że warto spróbować

Fajnie że masz już dziecko , ja nie mam ,więc ja musiałam zaryzykować ,bo bardzo chciałam mieć dziecko , ale powiedziałam sobie i mężowi ,że jeśli za 3 razem się nie uda to więcej prób nie będzie ,chyba psychicznie już bym nie dała rady , ale myślę że warto spróbować
Ja, kiedy się dowiedziałam, że to koniec, też mówiłam, nigdy więcej a za niedługo tak bardzo zaczęłam chcieć, nawet już, teraz, odrazu...
Naczytalam się nt. bety i zrobiłam test, ani śladu po ciąży, wszystko zeszło, organizm dochodzi do siebie. Czekam na wizytę u lekarza i @. Myślę, że spróbuję... Dobrze, ze trafiłam tu,będę tu szukała wsparcia w ciężkich momentach... Dużo daje bycie na tym forum. Dziękuję ❤️

Mnie ten detektor nieraz życie uratował przed wylądowaniem w psychiatryku :-) chociaż doktor mi mówił że to nie jest dobry pomysł, to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w czasie ciąży. Słuchałam raz dziennie a spokój który mi to zapewniało był nieoceniony. W 13 tygodniu udało mi się złapać małego i później wystarczyło że przyłożyłam i już było serduszko [emoji6] A od 16 tygodnia czułam już ruchy, ale nawet wtedy czasem musiałam poszukać małego bo nieraz się lenił i nie pukał cały dzień
A skąd wiedziałaś ze to tętno małego, a nie twoje? Ja się boje ze tego nie odróżnie :unsure: i jaki masz ten detektor? Bo wiem ze jedne są bardziej polecane, inne mniej...

Ja, kiedy się dowiedziałam, że to koniec, też mówiłam, nigdy więcej a za niedługo tak bardzo zaczęłam chcieć, nawet już, teraz, odrazu...
Naczytalam się nt. bety i zrobiłam test, ani śladu po ciąży, wszystko zeszło, organizm dochodzi do siebie. Czekam na wizytę u lekarza i @. Myślę, że spróbuję... Dobrze, ze trafiłam tu,będę tu szukała wsparcia w ciężkich momentach... Dużo daje bycie na tym forum. Dziękuję ❤
No to super , poczekaj na 1 @ jeśli lekarz da zielone światło to działaj ,będzie dobrze zobaczysz ,uda się , tak a forum daje dużo wsparcia i rad

Czy ktoś mi to rozjaśni? [emoji22]
Screenshot_20190722_170324.jpeg

A skąd wiedziałaś ze to tętno małego, a nie twoje? Ja się boje ze tego nie odróżnie :unsure: i jaki masz ten detektor? Bo wiem ze jedne są bardziej polecane, inne mniej...
Tętno dziecka zawsze jest dużo szybsze. Nie da się pomylić :)

Dziewczyny nie wiem czy to możliwe, ale od ponad miesiąca biorę letrox, bo nigdzie nie dostałam euthyroxu i generalnie różnica jest tylko taka, że letrox nie ma w składzie laktozy bodajże. No i zrobiłam TSH żeby sprawdzić jak się zachowuje na tym leku i jestem mile zaskoczona. Najwyraźniej lepiej mi się wchłania, bo od lat nie miałam takiego wyniku, zawsze w okolicy 2 i lekko ponad 2, a teraz 1,58.

Załączniki

• Screenshot_20190722_170225.jpg
    Screenshot_20190722_170225.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 64
Witam. Jestem w 14 tygodniu ciazy zagrozonej 3 straty mam za soba. Prawie od poczatku leze biore luteine i zastrzyki clexane. Czy znajdzie sie mama w podobnej sytuacji?.Zastrzyki to moj jedyny ratunek. Boje sie o dziecko lekarz mowi ze do konca bede przyjmowala leki. Czy jest mam ktora dzieki clexane dotrwala do samego konca? Dzieki za odpowiedzi.

reklama
Koniec stycznia tego roku zaszlam w ciążę przed świętami Wielkanocy poronienie w szpitalu. Krwawienie w 1 cyklu rowno po miesiacu. Kolejny cykl brak okresu- ciaza. 30 czerwca wizyta u gin. Tydz temu jeszcze serduszka nie bylo slychac. Trochę sie martwię i modle sie zeby tym razem bylo szczęśliwie.
Wszystko będzie dobrze ❤️

Do góry