reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ty możesz mieć rację ;) aż jutro sprawdzę w dokumentach ha ha, coś na pewno z nim było ale może że nisko czy coś

Sprawdź, bo kurde wierzyć mi się nie chce ze łożysko sobie wędruje raz przód raz tył :p
A przodujące to właśnie jak jest nisko i nachodzi na ujście i to się zgadza że potem się podnosi i już nie jest przodujące :)

Ja tez odkąd pamietam, miałam plamienia przed @ .. z tym ze nie aż tak jak u ciebie. U mnie trwało to przeważnie z 2-4 dni, raz miałam z 7 dni.. i tez brązowe te plamienia, aż do dnia kiedy przychodziła czerwona @... i tez chodziłam po ginach i nikt nie był w stanie mi pomoc, raz czy dwa dostałam dupka na 3 miesiące jakoś od 15dc do 25... nie do końca pamietam :confused: i wtedy pamietam ze coś pomagało w tych miesiącach ze plamienie ograniczylo się do 1 dnia przed @.. ale jak już skończyłam dupka to znowu wracało do stanu poprzedniego. Także nie mam pomysłu :(
Dzięki. Sprawdzę dla siebie samej poziom progesteronu. Tylko to się robi chyba w konkretnej części cyklu? Wiesz może?

Dzięki. Sprawdzę dla siebie samej poziom progesteronu. Tylko to się robi chyba w konkretnej części cyklu? Wiesz może?
Tak jak pisze roki z tego co ja pamietam, to w 21 dc badałam ;)

Kurczę dziewczyny dzięki za pocieszenie ;) ja tez tak próbowałam się pocieszać jak piszesz @roki_1991 ze jak będa mocne kopniaki to chociaż bolec nie będzie, bo moja siostra przy drugiej ciąży miała łożysko z tylu i wszyscy mieli wrażenie ze mały przewierci jej się przez brzuch tak się wyginał i rozciągał:o
@Fado123 Sprawdz, sprawdź bo tez jestem ciekawa :p
Mi w opisie prenatalnych po prostu pisze tak:

Załączniki

• 872FBE32-B9E5-4C55-8CDB-679617557136.png
    872FBE32-B9E5-4C55-8CDB-679617557136.png
    455,3 KB · Wyświetleń: 77
Też miałam łożysko na przedniej ścianie. Ruchy poczułam idealnie w połowie ciąży czyli 20+0 ale to był taki ruch że nie miałam wątpliwości ;) detektor faktycznie mógłby cię uspokoić.

Tętno dziecka jest prawie 3 razy szybsze więc nie da się pomylić ;) Angel sound są zdaje się popularne tu :)

Widocznie lepiej tolerujesz letrox, bardzo możliwe :) super wynik ;)

Po poronieniu bardzo dużo dziewczyn bierze heparyne. Często pomaga także głowa do góry. Jeśli nie będzie innego problemu niż krzepliwosc to heparyna daje rade ;) ja cała ciążę brałam zastrzyki i było wszytko okej.

Niby jakim cudem z przodu przeskoczyło na tył? Przecież tak się nie da [emoji14] łożysko na pierwszych prenatalnych może być nisko i być przodujące, a potem się podnosi do góry. Ale nigdy w życiu nie słyszałam żeby sobie skakało z przedniej ściany na tylną :p
Na 100% wędruje. Toć miałam tak dwa razy [emoji4] było z przodu wysoko (więc nie przodujące), a teraz z tyłu wysoko. W małej ciąży ono sobie wędruje. Ja mam schizę na tym punkcie bo bałam się łożyska wrastającego w bliznę po cc stąd wiem dokładnie gdzie było bo za każdym razem o tym rozmawiałam. Dopiero na połówkowych lekarz powiedział że już nie powinno się ruszyć.

Na 100% wędruje. Toć miałam tak dwa razy [emoji4] było z przodu wysoko (więc nie przodujące), a teraz z tyłu wysoko. W małej ciąży ono sobie wędruje. Ja mam schizę na tym punkcie bo bałam się łożyska wrastającego w bliznę po cc stąd wiem dokładnie gdzie było bo za każdym razem o tym rozmawiałam. Dopiero na połówkowych lekarz powiedział że już nie powinno się ruszyć.

Aż muszę zapytać swojej gin kiedyś przy okazji

Tak jak pisze roki z tego co ja pamietam, to w 21 dc badałam ;)

Kurczę dziewczyny dzięki za pocieszenie ;) ja tez tak próbowałam się pocieszać jak piszesz @roki_1991 ze jak będa mocne kopniaki to chociaż bolec nie będzie, bo moja siostra przy drugiej ciąży miała łożysko z tylu i wszyscy mieli wrażenie ze mały przewierci jej się przez brzuch tak się wyginał i rozciągał:o
@Fado123 Sprawdz, sprawdź bo tez jestem ciekawa :p
Mi w opisie prenatalnych po prostu pisze tak:
a u mnie łożysko przednia ściana nisko ;)

Aż muszę zapytać swojej gin kiedyś przy okazji
Ja teraz miałam prenatalne dwa razy u dwóch innych lekarzy z certyfikatem fmf i w obu dokumentach mam wpisane łożysko ściana przednia wysoko [emoji4] A teraz na bank jest z tyłu [emoji4] Więc nie ma mowy i pomyłce [emoji4]

reklama
Do góry