reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa nie denerwuj się. Plemniki da się podrasować. Okres pełnej regeneracji trwa 74dni. Sporo się o tym naczytałam, bo wygląda na to że moje poronienie było związane z jakością nasienia partnera. Miał sporo przejść ze zdrowiem, różne leki, chemia. W tym cyklu też nie zaskoczyło, bo jego plemniki jeszcze się nie zregenerowały. Współżyliśmy dwa dni przed owulką, która była na pewno (ból podbrzusza, śluz płodny) i nic z tego nie wyszło.
Także głowa do góry, jesteście na dobrej drodze.

reklama
@mohaaa nie denerwuj się. Plemniki da się podrasować. Okres pełnej regeneracji trwa 74dni. Sporo się o tym naczytałam, bo wygląda na to że moje poronienie było związane z jakością nasienia partnera. Miał sporo przejść ze zdrowiem, różne leki, chemia. W tym cyklu też nie zaskoczyło, bo jego plemniki jeszcze się nie zregenerowały. Współżyliśmy dwa dni przed owulką, która była na pewno (ból podbrzusza, śluz płodny) i nic z tego nie wyszło.
Także głowa do góry, jesteście na dobrej drodze.
Dzięki. Mój mąż idzie jeszcze w najbliższym tyg na dokładniejsze badania, wtedy zobaczymy.

Dziewczyny, czy po poronieniu samoistnym można iść na basen? Minęły 2 tyg od poronienia i tydzień od końca krwawienia

Dziewczyny, czy po poronieniu samoistnym można iść na basen? Minęły 2 tyg od poronienia i tydzień od końca krwawienia
U mnie to wyglądało jak zwykła miesiączka, ale chyba zaczekałabym do pierwszej kontroli u gina. Osobiście nie czułam się jeszcze na siłach w tak krótkim czasie. Pierwsza miesiączka wystąpiła ponad 6 tygodni po poronieniu. Jak zwykły połóg. Organizm wie co robi. Wstrzymaj się może jeszcze z tego typu rozrywką.

Cześć dziewczyny. Dwa tygodnie temu robiłam cytologię. Cieszę się, bo wynik jest prawidłowy. Przed chwilą moja ginekolog przysłała mi e-maila z wynikiem. Także chociaż jakiś mały plusik. Jestem w 26 dniu cyklu. Miałam usg owulacyjne w 14 dniu cyklu. Endometrium 14 mm i 14 mm pęcherzyk Graafa. Czas pokaże. We wtorek wizyta w 28 dniu cyklu.

@mohaaa lepiej sobie to darować. Ja jakoś o tym nie pomyślałam i z jakieś 2 typo zabiegu skorzystałam z jacuzzi bo to wyjazd na rocznicę ślubu, odreagować i na drugi dzień dostałam plamienia, a wcześniejsze krwawienie skończyło się jakoś 4dni przed. Na szczęście obyło się bez żadnej infekcji.

@NadziejawPanu to bardzo dobrze, że jak na razi wszystko w porządku :) rozumiem, że były starania? :) a jak tam reszta wyników? :)

Ostatnia edycja:
@mohaaa lepiej sobie to darować. Ja jakoś o tym nie pomyślałam i z jakieś 2 typo zabiegu skorzystałam z jacuzzi bo to wyjazd na rocznicę ślubu, odreagować i na drugi dzień dostałam plamienia, a wcześniejsze krwawienie skończyło się jakoś 4dni przed. Na szczęście obyło się bez żadnej infekcji.

@NadziejawPanu to bardzo dobrze, że jak na razi wszystko w porządku :) rozumiem, że były starania? :) a jak tam reszta wyników? :)
Były :-) Tyle wolnego biorę w pracy, że za chwilę mnie stąd wywalą.

reklama
Do góry