reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa nie denerwuj się. Plemniki da się podrasować. Okres pełnej regeneracji trwa 74dni. Sporo się o tym naczytałam, bo wygląda na to że moje poronienie było związane z jakością nasienia partnera. Miał sporo przejść ze zdrowiem, różne leki, chemia. W tym cyklu też nie zaskoczyło, bo jego plemniki jeszcze się nie zregenerowały. Współżyliśmy dwa dni przed owulką, która była na pewno (ból podbrzusza, śluz płodny) i nic z tego nie wyszło.
Także głowa do góry, jesteście na dobrej drodze.

reklama
@mohaaa nie denerwuj się. Plemniki da się podrasować. Okres pełnej regeneracji trwa 74dni. Sporo się o tym naczytałam, bo wygląda na to że moje poronienie było związane z jakością nasienia partnera. Miał sporo przejść ze zdrowiem, różne leki, chemia. W tym cyklu też nie zaskoczyło, bo jego plemniki jeszcze się nie zregenerowały. Współżyliśmy dwa dni przed owulką, która była na pewno (ból podbrzusza, śluz płodny) i nic z tego nie wyszło.
Także głowa do góry, jesteście na dobrej drodze.
Dzięki. Mój mąż idzie jeszcze w najbliższym tyg na dokładniejsze badania, wtedy zobaczymy.

Dziewczyny, czy po poronieniu samoistnym można iść na basen? Minęły 2 tyg od poronienia i tydzień od końca krwawienia

Dziewczyny, czy po poronieniu samoistnym można iść na basen? Minęły 2 tyg od poronienia i tydzień od końca krwawienia
U mnie to wyglądało jak zwykła miesiączka, ale chyba zaczekałabym do pierwszej kontroli u gina. Osobiście nie czułam się jeszcze na siłach w tak krótkim czasie. Pierwsza miesiączka wystąpiła ponad 6 tygodni po poronieniu. Jak zwykły połóg. Organizm wie co robi. Wstrzymaj się może jeszcze z tego typu rozrywką.

Cześć dziewczyny. Dwa tygodnie temu robiłam cytologię. Cieszę się, bo wynik jest prawidłowy. Przed chwilą moja ginekolog przysłała mi e-maila z wynikiem. Także chociaż jakiś mały plusik. Jestem w 26 dniu cyklu. Miałam usg owulacyjne w 14 dniu cyklu. Endometrium 14 mm i 14 mm pęcherzyk Graafa. Czas pokaże. We wtorek wizyta w 28 dniu cyklu.

@mohaaa lepiej sobie to darować. Ja jakoś o tym nie pomyślałam i z jakieś 2 typo zabiegu skorzystałam z jacuzzi bo to wyjazd na rocznicę ślubu, odreagować i na drugi dzień dostałam plamienia, a wcześniejsze krwawienie skończyło się jakoś 4dni przed. Na szczęście obyło się bez żadnej infekcji.

@NadziejawPanu to bardzo dobrze, że jak na razi wszystko w porządku :) rozumiem, że były starania? :) a jak tam reszta wyników? :)

Ostatnia edycja:
@mohaaa lepiej sobie to darować. Ja jakoś o tym nie pomyślałam i z jakieś 2 typo zabiegu skorzystałam z jacuzzi bo to wyjazd na rocznicę ślubu, odreagować i na drugi dzień dostałam plamienia, a wcześniejsze krwawienie skończyło się jakoś 4dni przed. Na szczęście obyło się bez żadnej infekcji.

@NadziejawPanu to bardzo dobrze, że jak na razi wszystko w porządku :) rozumiem, że były starania? :) a jak tam reszta wyników? :)
Były :-) Tyle wolnego biorę w pracy, że za chwilę mnie stąd wywalą.

reklama
Do góry