reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paraply to była moja pierwsza ciąża serduszko przestało bić w 8tyg. Lekarz mi zalecił z tych badań to Antykoagulant toczniowy LA i wskazniki krzepnięcia krwi do tego tsh i te przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO, a resztę badań to przy pomocy dziewczyn zrobiłam. Mam teraz zabezpieczenie i jestem spokojniejsza. Ja byłam po zabiegu i pozwolenie od lekarza miałam po drugiej @ chociaż po pierwszej nie widział przeciwwskazań.

reklama
Mohaaa doczytalam o wynikach Twojego męża i mogę Ci powiedzieć na pocieszenie, że mój znajomy starał się dluuugo o dziecko. Były 3 porownieia. Zrobili wszystkie badania jakie trzeba, jakość plemników okazywała się bardzo zła pomimo suplementacji.
Teraz jego żona jest w 6 miesiącu :) Lekarz nie dowierza, że się udało. Więc morał z tego taki, że warto walczyć ;)

Oj to współczuje :hmm: Ja mam okna pootwierane w każdym pomieszaniu .. a w sypialni na oścież, ale cóż z tego jak i tak było tak duszno. W każdym razie jakoś udało mi się zasnąć a w nocy obudziłam się bo mi było zimno:p tez musimy w końcu te siatki zamówić

Dziewczynki miłego dnia wam życzę☺ U mnie będzie mega ciężki weekend, bo nie dość ze teściowa przyjeżdża dziś, to my idziemy z mężem na noc do siostry pilnować dzieci, bo oni się dziś bawią na weselu :rolleyes2: chrześniak ma 7 miesięcy i pierwszy raz zostanę z tak małym dzieckiem na cała noc i pół dnia:o mam stresa i pewnie pospane w nocy. W dodatku jak to przystało na jej dzieci, są od niej uzależnione. O ile starsza prześpi pięknie cała noc, to młody budzi się na cyca w nocy:oops: I pewnie zmierzę się z jego szokiem jak rano po wybudzeniu nie zobaczy mamusi :errr:
Możecie trzymać kciuki żebym dała radę;):p
Tylko nie noś czasem tego dzieciaczka ;) dasz radę

Tylko nie noś czasem tego dzieciaczka ;) dasz radę
Kochana, a dlaczego nie mogę nosić 7 miesięcznego dzidziusia? Ja w pracy nosze 2 latki.. co prawda podnoszę tylko chwile na przewijak lub żeby włożyć do krzesełka lub wózka, ale mimo wszystko.. i mój gin nic mi o tym nie mówił ze mam zakaz ...
moja siostra jak była w ciąży to nosiła wtedy 2 letnia córeczkę. Oczywiście nie cały czas, ale nie świrowała ze nie może jej podnosić. Kiedyś czytałam na mamieginekolog, ze natura stworzyła nas tak ze będąc z kolejnym dzieckiem w ciąży, nie musimy odtrącać naszego starszaka... ze tez potrzebuje się przytulić, posadzić na kolanach czy iść na raczki ;)

Czytałam że często przyczyną poronienia jest niski poziom progesteronu i żelaza więc może warto sprawdzić?

Mohaaa w którym tygodniu ciąży poronilas? Nie krwawie już, tylko jeszcze delikatnie plamię a Ty?
Teraz pewnie miesiączka się przesunie...a jak z kolejnymi próbami? Są różne opinie. Niektórzy mówią że powinno się co najmniej 3 miesiące zrobić przerwy a inni, że nie ma przeciwwskazań żeby starać się szybciej bo jest większa szansa w ciągu tych 3 miesięcy niż po.
Pierwsze poronienie to było puste jajo i to był już 10 tc - poroniłam w domu, ale zostało grube endometrium i miałam lyzeczkowanie. Po pierwszej miesiączce zaszłam w druga ciąże (lekarz nie zakazał) i poroniłam w 8 Tc, sama w domu. Krwawiłam/plamilam równo tydzień. Miesiączka niekoniecznie musi się przesunąć. Ja po pierwszym poronieniu dostałam po 28 dniach, czyli tak jak zwykle

@coco07 jeśli nic się nie dzieje to możesz podnosić. Ale jak pojawiają się plamienia czy krwawienia bądź szyjka się skraca to lepiej nie dźwigać :) kochana oznaczylam Cię w poscie jakbyś tam mogła coś doradzic :)

@coco07 jeśli nic się nie dzieje to możesz podnosić. Ale jak pojawiają się plamienia czy krwawienia bądź szyjka się skraca to lepiej nie dźwigać :) kochana oznaczylam Cię w poscie jakbyś tam mogła coś doradzic :)
Ale gdzie mnie oznaczyłas? I gdzie mam coś dodać? Bo nie jestem w temacie :huh:
Tak tak, jeśli są jakieś problemy to nie można się przemęczać, nosić, podnosić itd .. ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedzyal ze szyjka Ok, plamien nie mam już wgl także myśle ze póki co nie nie muszę tego eliminować całkowicie ...;)

Edit: już widzę ☺️

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję że mi odpisałaś!
Tak prolaktyny zawsze mam wysoką maksymalna Norma to 29,9 a ja mam około 40 czasami więcej. Od tygodnia znowu biorę pół tabletki Parlodel.
I na szczęście pęcherzyk i ładnie dojrzewają i nie potrzebuje stymulacji, jedynie zastrzyk żeby pękały. Brałam bardzo krótko parlodel bo w tym właśnie cyklu zaszłam w ciąże.

A skąd masz tą informację że od prolaktyny pęcherzyki nie pękają? Bo ja zachodzę w głowę jaki jest powód… Myślisz że to może być prolaktyna?
Ona wpływa na problemy z regularnym cyklem. Przez nią od początku miałam problem z regularnymi miesiaczkami. Raz była niska i @ sie pojawiała i czasami się zdarzała że byla bardzo wysoka i jej nie było. Sam lekarz endokrynolog powiedział. Teraz chyba też skacze bo w maju mialam a jest czerwiec i na obecną chwilę już powina być a się spóźnia. Ciążę wykluczam bo mój M jest za granicą. Jadę dopiero w lipcu na kontrolę nie wcześniej nie później.

Do góry