reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam nadzieję, że nie będzie to takie dramatyczne. Z lyzeczlowanie było łatwiej. Ale długo czekania. Więc mam nadzieję że się obejdzie. Zobaczymy. W czwartek lub w piątek pojde się zgłosić do szpitala. Dzięki dziewczyny ! Obym szybko doszła do sobie. ...Trochę się boję.
Moja ginka mowi ze ona miala ciaze poronienie i ciaze,i ze bys sie zdziwila jak szybko kobieta dochodzi do siebie! A cykle sa bardzo ladne po poronieniu,czesto to idealne cykle,nie wiem ile w tym prawdy ale ja mam 2 cykl i jest ksiazkowy.dlatego latwo zajsc znow w ciaze,wiec trzymam kciuki bys zaszla w nastepna zdrowa szybciutk xx

reklama
Screenshot_20190604-215352.png

Jakie to prawdziwe :(

Bardzo wam dziękuję za te wszystkie słowa. Tylko Wy potraficie tak zrozumieć. ;* pomimo że nie nastawialam się do tej ciąży pozytywnie bo od początku czułam.cos w kościach to i tak jest cholernie smutno. Ale wiele z Was to przeszło więc i ja dam radę.
Co do tego że organizm szybko się regeneruje to jestem tego przykładem bo w ta ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań po poprzednim poronieniu. I sama teraz nie wiem czy chce znowu szybko być w ciąży. To spore obciążenie fizyczne i psychiczne. Jakby nie patrzeć.
Trzymam dziewczyny za was kciuki. Za wasze starania i tym co są w ciazy aby wszystko na wizytach było dobrze;* buziaki

Charlotte bardzo mi przykro i przytulam...

U nas sa podejrzenia zarowno kraniosynostozy jak i zespolu silver russella, mozliwe ze mamy oba (pierwsza wada jest raczej pewna na 100% a z druga moze zejsc z diagnoza nawet do 2 roku zycia), mozlowe tez ze jest to inna wada niz silver russell ktorej czescia jest kraniosynostoza (oby nie) ale to tez zajmie troche czasu zanim sie o tym dowiemy. Niestety problem polega na tym tez ze wad genetycznych jest olbrzymia ilosc a wiekszosc z nich nie wyjdzie w ogolnym tescie genetycznym tylko nakierowanym na dany gen a zeby taki test zrobic trzeba najpierw w pierwszej kolejnosci trafic na lekarza ktory sie zna, ma pojecie i wie gdzie szukac. Moze tez nic nie wyjsc z krwi pomimo istnienia wady genetycznej. My mielismy zbadana mikromacierz ktora wyszla prawidlowo i dala nam nadzieje ze maly jest zdrowy a pozniej okazalo sie ze mikromacierz nie wylapuje baaardzo duzej ilosci wad genetycznych, w tym tez silver russella. Przede mna ciezkie chwile... bede walczyc na 2 fronty, polece do Polski do jednego z lepszych lekarzy od kranio, tylko zapisy na wizyty zaczynaja sie dopiero za pol roku, taki dlugi czas czekania na prywatna wizyte u tego lekarza. Rownoczesnie bede prosic o skierowanie nas do specjalistycznej kliniki w Londynie zajmujacej sie takimi wadami twarzoczaszki. We wrzesniu mamy tez wizyte u genetyka wiec bede walczyc o testy nakierowane na wykrycie silver russella. I zobaczymy... co przyniesie przyszlosc.

Czy bierze któraś z was jakies witaminy osobno w ciąży? Czy raczej zestawy ? Kończy mi sie np cholina i omega i nie wiem czy zamawiać kolejne opakowanie ? I jak z metylami? Narazie Lykam b6 b12 b9 metyle, do tego b2, omega, selen, cholina, magnez, acard i wit D, podpowie ktoś coś ?? [emoji4]
Może która jednak coś wie i podpowie? Od jutra nie mam juz co lykac i nie wiem co zamówić [emoji20]

reklama
Charlotte bardzo mi przykro i przytulam...

U nas sa podejrzenia zarowno kraniosynostozy jak i zespolu silver russella, mozliwe ze mamy oba (pierwsza wada jest raczej pewna na 100% a z druga moze zejsc z diagnoza nawet do 2 roku zycia), mozlowe tez ze jest to inna wada niz silver russell ktorej czescia jest kraniosynostoza (oby nie) ale to tez zajmie troche czasu zanim sie o tym dowiemy. Niestety problem polega na tym tez ze wad genetycznych jest olbrzymia ilosc a wiekszosc z nich nie wyjdzie w ogolnym tescie genetycznym tylko nakierowanym na dany gen a zeby taki test zrobic trzeba najpierw w pierwszej kolejnosci trafic na lekarza ktory sie zna, ma pojecie i wie gdzie szukac. Moze tez nic nie wyjsc z krwi pomimo istnienia wady genetycznej. My mielismy zbadana mikromacierz ktora wyszla prawidlowo i dala nam nadzieje ze maly jest zdrowy a pozniej okazalo sie ze mikromacierz nie wylapuje baaardzo duzej ilosci wad genetycznych, w tym tez silver russella. Przede mna ciezkie chwile... bede walczyc na 2 fronty, polece do Polski do jednego z lepszych lekarzy od kranio, tylko zapisy na wizyty zaczynaja sie dopiero za pol roku, taki dlugi czas czekania na prywatna wizyte u tego lekarza. Rownoczesnie bede prosic o skierowanie nas do specjalistycznej kliniki w Londynie zajmujacej sie takimi wadami twarzoczaszki. We wrzesniu mamy tez wizyte u genetyka wiec bede walczyc o testy nakierowane na wykrycie silver russella. I zobaczymy... co przyniesie przyszlosc.
Kochana czeka cie walka ale napewno dasz rade dla dziecka.moze plusem jest to ze mieszkasz w Uk tak jak ja,i mysle ze moze tutaj troche lepiej podejda do opieki i do pomocy?moj syn mial inne problemy ale mi duzo pomogli.xx

Do góry