reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dostalam skierowanie do szpitala w sobote poniewaz zaszlam w ciaze ( pierwsza ciąża) prawdopodobnie biochemiczna lub pozamaciczna. Jestem w totalnej rozsypce.. dlugo nie musialam sie starać o ciaze jednak 2 kreski nie cieszyly mnie dlugo . Pojawily sie plamienia , bole brzucha choc od kilku dni jest spokoj . Plamienia towarzysza mi do dzis.. wyjezdzilam siw po lekarzach, szpitalach ,patologiach ciąży. Beta nieprawidlowo przyrasta .. mam sie zgłosić w sobote rano. Dostane zastrzyk i będzie monitorowana beta .. czy spada czy nie . Ogolnie jest masakra bo powinnam byc w 6 tygodniu ciaazy a na usg nic nie widac. Jajniki okej, przydatki okej, endometrium bez zmian , macica pusta,jajowody puste. Mam nadzieje ze to wszystko minie i po 3 miesiącu bede mogla sie starac od poczatku..

reklama
@Oczekujaca123 @Lu_cy dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc. Pójdę w środę na betę i zobaczę, planowo @powinns przyjść 21 i wtedy też mam wizytę u gina bo zaczęliśmy starania, a jak wyjdzie to potrzebuje heparyny. Mimo, że chodzę prywatnie to i tak ciężko dostać się do mojego lekarza i trzeba z wyprzedzeniem zapisywać się na wizytę. Cóż nawet jak nic nie wyjdzie to wizytę mogę odwołać, zawsze lepiej niż później stresować się, że nie mogę dostać się do niego.

@witch84 to badanie jest wskazane przy nadczynnosci tarczycy chyba z tego co się orientuję.
Mi lekarz z kolei powiedział że jak zajde w ciaze to mam zadzwonić i powiedzieć że tylko po receptę to mnie wcisnie miedzy wizytami i odrazu się umówić normalnie na wizytę też, ale żeby nie przychodzić za wcześnie bo to wiadomo ze za wiele nie powie ;) my już zaczęliśmy starania także trzymajcie kciuki :)

@xszaracodziennosc Cyclodynon i castagnus to ta sama substancja.

@Lu_cy Ja brałam sam duphaston. Ok 14tc zaczęłam stopniowo zmniejszać (z 3x2), by ok 17tc odstawić. Chodzi o to, że ok 16tc to łożysko przejmuje funkcje wydzielnicze (tak to się zwie, bo brakuje mi słowa??).

@xszaracodziennosc Cyclodynon i castagnus to ta sama substancja.

@Lu_cy Ja brałam sam duphaston. Ok 14tc zaczęłam stopniowo zmniejszać (z 3x2), by ok 17tc odstawić. Chodzi o to, że ok 16tc to łożysko przejmuje funkcje wydzielnicze (tak to się zwie, bo brakuje mi słowa??).
O to właśnie mi chodzi, że łożysko już przejmie utrzymywanie ciąży. Muszę pogadać z lekarzem.

O to właśnie mi chodzi, że łożysko już przejmie utrzymywanie ciąży. Muszę pogadać z lekarzem.
No tak, tylko, ze luteina dopochwowa dziala na szyjke, wiec mysle , ze jej profilaktyka nieszkodzi. A czemu chcesz odstawiac skoro lekarz nic nie wpsominal? Z tego co widze to tu na forum raczej tendencja do tego , zeby utrzymywac jak najdluzej. Jest jakis powod , dla ktorego nie chcesz

No tak, tylko, ze luteina dopochwowa dziala na szyjke, wiec mysle , ze jej profilaktyka nieszkodzi. A czemu chcesz odstawiac skoro lekarz nic nie wpsominal? Z tego co widze to tu na forum raczej tendencja do tego , zeby utrzymywac jak najdluzej. Jest jakis powod , dla ktorego nie chcesz
Ja bym chciała brać 2 tabletki. Rano i wieczorem bo ta popołudniowa mnie stresuje, jak gdzieś wychodzę albo jedziemy do kogoś muszę pamiętać żeby ja zaaplikowac. Staram się to robić co 8 h, wstaje o 5 rano żeby ja włożyć.

reklama
Do góry