reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dostalam skierowanie do szpitala w sobote poniewaz zaszlam w ciaze ( pierwsza ciąża) prawdopodobnie biochemiczna lub pozamaciczna. Jestem w totalnej rozsypce.. dlugo nie musialam sie starać o ciaze jednak 2 kreski nie cieszyly mnie dlugo . Pojawily sie plamienia , bole brzucha choc od kilku dni jest spokoj . Plamienia towarzysza mi do dzis.. wyjezdzilam siw po lekarzach, szpitalach ,patologiach ciąży. Beta nieprawidlowo przyrasta .. mam sie zgłosić w sobote rano. Dostane zastrzyk i będzie monitorowana beta .. czy spada czy nie . Ogolnie jest masakra bo powinnam byc w 6 tygodniu ciaazy a na usg nic nie widac. Jajniki okej, przydatki okej, endometrium bez zmian , macica pusta,jajowody puste. Mam nadzieje ze to wszystko minie i po 3 miesiącu bede mogla sie starac od poczatku..

reklama
@Oczekujaca123 @Lu_cy dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc. Pójdę w środę na betę i zobaczę, planowo @powinns przyjść 21 i wtedy też mam wizytę u gina bo zaczęliśmy starania, a jak wyjdzie to potrzebuje heparyny. Mimo, że chodzę prywatnie to i tak ciężko dostać się do mojego lekarza i trzeba z wyprzedzeniem zapisywać się na wizytę. Cóż nawet jak nic nie wyjdzie to wizytę mogę odwołać, zawsze lepiej niż później stresować się, że nie mogę dostać się do niego.

@witch84 to badanie jest wskazane przy nadczynnosci tarczycy chyba z tego co się orientuję.
Mi lekarz z kolei powiedział że jak zajde w ciaze to mam zadzwonić i powiedzieć że tylko po receptę to mnie wcisnie miedzy wizytami i odrazu się umówić normalnie na wizytę też, ale żeby nie przychodzić za wcześnie bo to wiadomo ze za wiele nie powie ;) my już zaczęliśmy starania także trzymajcie kciuki :)

@xszaracodziennosc Cyclodynon i castagnus to ta sama substancja.

@Lu_cy Ja brałam sam duphaston. Ok 14tc zaczęłam stopniowo zmniejszać (z 3x2), by ok 17tc odstawić. Chodzi o to, że ok 16tc to łożysko przejmuje funkcje wydzielnicze (tak to się zwie, bo brakuje mi słowa??).

@xszaracodziennosc Cyclodynon i castagnus to ta sama substancja.

@Lu_cy Ja brałam sam duphaston. Ok 14tc zaczęłam stopniowo zmniejszać (z 3x2), by ok 17tc odstawić. Chodzi o to, że ok 16tc to łożysko przejmuje funkcje wydzielnicze (tak to się zwie, bo brakuje mi słowa??).
O to właśnie mi chodzi, że łożysko już przejmie utrzymywanie ciąży. Muszę pogadać z lekarzem.

O to właśnie mi chodzi, że łożysko już przejmie utrzymywanie ciąży. Muszę pogadać z lekarzem.
No tak, tylko, ze luteina dopochwowa dziala na szyjke, wiec mysle , ze jej profilaktyka nieszkodzi. A czemu chcesz odstawiac skoro lekarz nic nie wpsominal? Z tego co widze to tu na forum raczej tendencja do tego , zeby utrzymywac jak najdluzej. Jest jakis powod , dla ktorego nie chcesz

No tak, tylko, ze luteina dopochwowa dziala na szyjke, wiec mysle , ze jej profilaktyka nieszkodzi. A czemu chcesz odstawiac skoro lekarz nic nie wpsominal? Z tego co widze to tu na forum raczej tendencja do tego , zeby utrzymywac jak najdluzej. Jest jakis powod , dla ktorego nie chcesz
Ja bym chciała brać 2 tabletki. Rano i wieczorem bo ta popołudniowa mnie stresuje, jak gdzieś wychodzę albo jedziemy do kogoś muszę pamiętać żeby ja zaaplikowac. Staram się to robić co 8 h, wstaje o 5 rano żeby ja włożyć.

reklama
Do góry