reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Dagmarka1991 fasolka? Ja do 35 d.c nie miałam niczego, co by wskazywało na ciążę. Ani testy, ni beta.

@Marika92 o to już poważny gość, widzę.:)

@roki_1991 to będzie pierwszy oficjalny po badaniach cykl starań?

@membaris A możliwe, ale lepiej niech dzidzia poczeka. Chociaż ja się w 37 tyg.zamieniłam w mamusię.Lepiej dopytać lekarza.

@kasiula222 to czapki z głów. Ja chciałabym umieć, ale nie wiem czy dam radę. Nasza córcia też usiłuje się z nią rozprawić, ale, że jest mała to łapki w rękawki i nie ma zabawy. Co do ssania to dopiero się uczy. Akceptuje smoka i butlę i ładnie ciumka z butli, ale oszukuje, bo nic nie ubywa.:)

@jagoda87, super focia. Maleństwo takie. Niech zdrowo rośnie Okruszek. :)

@martakratka, ja też się bałam. Cesarka? Aaaa OMG, naturalny - Aaaa OMG. Dasz radę, a poprzednio jaki miałaś poród?

@witch84 no dokładnie, lepiej wiedzieć. U nas nie jest do końca wiadome co będzie dalej. Na razie widmo operacji trochę się oddaliło.

U nas po konsultacjach stu lekarze specjaliści mówią: czekać i obserwować. Jeszcze wady mogą się delikatnie wchłonąć (no nie wszystkie - rozszczep się nie wchłonie), jeszcze może być dobrze. Póki co, wszystkie układy działają, przepływy są w normie.:)

@membaris dodzwonilas się do dr?
Hej tak samym wieczorem się dodzwoniłam. Plamienie się juz nie powtórzyło. Doktor powiedziała ze gdyby się powtórzyło to przyjechać dzis do niej do przychodni a w razie odejścia wód itp jechać na ip. Jeszcze się wacham ale chyba do niej pojadę niech mnie zbada i sprawdź czy wszystko okej jest. Nie chce tez panikować za wczasu.
@ivvonka tak masz racje że lepiej żeby poczekała, no ale zobaczymy wszystko się samo rozwiąże.

@ivvonka dobrze ze póki co operacja nie jest konieczna i niech tak sobie już zostanie :) co się może cofnąć niech się cofa i trzymam kciuki dalej żeby było dobrze :* ciężko mój cykl nazwać staraniem, był spontan bo były wakacje ;) czekam na efekty tego spontana :D
@anja93 wcale się nie obrazę za taki rozwój wypadków :)

@Dagmarka1991 fasolka? Ja do 35 d.c nie miałam niczego, co by wskazywało na ciążę. Ani testy, ni beta.

@Marika92 o to już poważny gość, widzę.:)

@roki_1991 to będzie pierwszy oficjalny po badaniach cykl starań?

@membaris A możliwe, ale lepiej niech dzidzia poczeka. Chociaż ja się w 37 tyg.zamieniłam w mamusię.Lepiej dopytać lekarza.

@kasiula222 to czapki z głów. Ja chciałabym umieć, ale nie wiem czy dam radę. Nasza córcia też usiłuje się z nią rozprawić, ale, że jest mała to łapki w rękawki i nie ma zabawy. Co do ssania to dopiero się uczy. Akceptuje smoka i butlę i ładnie ciumka z butli, ale oszukuje, bo nic nie ubywa.:)

@jagoda87, super focia. Maleństwo takie. Niech zdrowo rośnie Okruszek. :)

@martakratka, ja też się bałam. Cesarka? Aaaa OMG, naturalny - Aaaa OMG. Dasz radę, a poprzednio jaki miałaś poród?

@witch84 no dokładnie, lepiej wiedzieć. U nas nie jest do końca wiadome co będzie dalej. Na razie widmo operacji trochę się oddaliło.

U nas po konsultacjach stu lekarze specjaliści mówią: czekać i obserwować. Jeszcze wady mogą się delikatnie wchłonąć (no nie wszystkie - rozszczep się nie wchłonie), jeszcze może być dobrze. Póki co, wszystkie układy działają, przepływy są w normie.:)
Jest nadzieja! Super:* Oby tak się stało, że wszystko się wchłonie i będzie cacy ;) A rozszczep to tylko później dobry lekarz i buźka będzie jeszcze śliczniejsza:*

Jestem po wizycie 16 tydzień wyniki w normie szyjka zmierzona 4cm;następna wizyta a miesiąc.Zestaw leków zakupiony doszedł mi magne B6.
Duże wsparcie dla @ivvonka powoli wszystko się ułoży i może rzeczywistość nie okaże się taka straszna.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki, fasolki i te kruszyny które szykują się już do wyjścia:).

Jestem po wizycie 16 tydzień wyniki w normie szyjka zmierzona 4cm;następna wizyta a miesiąc.Zestaw leków zakupiony doszedł mi magne B6.
Duże wsparcie dla @ivvonka powoli wszystko się ułoży i może rzeczywistość nie okaże się taka straszna.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki, fasolki i te kruszyny które szykują się już do wyjścia:).
@ivvonka to dobra wiadomosc :) wiec nadal trzymamy kciuki i modlimy sie by jak najmniej operacji.

@Irenaa super !:) dbaj o siebie :*

reklama
Do góry