reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny miala ktoras z Was juz robioną krzywą cukrową? Jak wygląda to badanie? Mam wziąć swoją wodę i glukozę?
Glukozę kupuje się w aptece. W laboratorium daje się tą saszetkę i oni ją rozpieszczają w wodzie. Warto sobie do przygotowanej glukozy dodać sok z połowy cytryny - jest trochę bardziej znośne do wypicia ;)

@Totois30 Hej Kochana,
Już się melduję !:p
U mnie wszystko w porządku :) W piątek miałam wizytę z OM 18 tydz i 2 dni z Usg 18tydz i 6 dzień 263 gramy i na 100% podobno dziewczynka <3
Zapisał mnie mój lekarz na kolejną wizytę na 20 lipca, a ja nie skojarzyłam, że to prawie po 4 tyg, a nie wiem co z połówkowym, bo licząc nawet od OM to będzie 22 tydz i 2 ta wizyta, a przecież usg połówkowe usg robi się do 22 tygodnia, ale nie wiem, czy te pare dni 2-6 robi różnicę, jak myślisz ?:)
Bo te co miałam w pt na pewno nie było połówkowe ;)
Co u Ciebie?
Jak się czujesz ?:)
Nie śledzę teraz tak często forum, ale myślami jestem z Wami i za każdą z Was trzymam kciuki, obojętnie w jakiej sytuacji jesteście :)

@agula26 kochana tylko nie poprawiaj bo taka saszetka rozpieszczona w wodzie to ma dobrze;) bardzo mi sie to podoba:D
@Paulinax wiesz co ja sie tylko orientowalam czy 19+3 nie bedzie za wczesnie na te badanie bo chce zeby M ze mna poszedl wreszcie a tak to potem delegacja prawie 3 tyg, chyba mozna pozniej ale nie chce Cie wprowadzac w blad..na pewno te pierwsze wazne zeby do 13+6 czy crl 8.4 cm ale potem to wazne zeby po prosru wszystkie narzady poogladac mysle ale nie wiem na 100% u nas super :) na pewno chlopak, w pt bylam w wawie na dodatkowych badaniach na super sprzecie i siusiak swiecil po oczach;) czuje sie extra, mam przez wakacje wolne wiec wreszcie drzemki i te sprawy jest super: ) a Ty jak samopoczucie:)?

@Totois30 u mnie dr mówiła aby zrobić między 18 a 22 tygodniem także wg mnie będzie to dobry czas dla Ciebie.

@martakratka w aptece z czerwonym krzyżykiem kupiłam glukoze cytrynową. Naprawdę smaczna i.polecam. Pani w laboratorium rozrobila do.picia. w CZMP w Łodzi to robią badanie na czczo. Jak przyjdą po 2h wyniki i.są dobre to piłam glukoze i.pomiar po 1h i potem ppo kolejnej 1h. Dlatego tam.na glukoze z obciążeniem trzeba być od razu przy otwarciu laboratorium czyli od 8

@muza_ton dzieki, ten gin od tych badan tez powiedzial ze si termin, tylko mowil ze po 20 tyg daloby rade ze zdjeciami 4d a tak to moze byc ciezko..ale czy mi zalezy na zdjeciach 4d..wystarczy zwykla pamiatkowa fociszka i czekamy na real:)

reklama
Dziewczyny 29 dc, a szanowna @ jeszcze nie przybyła.. czy wy 2-gie miesiączki po zabiegu mualysmia już podobne do swoich z przed, czy dalej burza hormonów... Bo nie chce się nakręcać ;p
aaa testy ciążowe u mnie wychodzą bardzo późno ;)

Do góry