reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny miala ktoras z Was juz robioną krzywą cukrową? Jak wygląda to badanie? Mam wziąć swoją wodę i glukozę?
Glukozę kupuje się w aptece. W laboratorium daje się tą saszetkę i oni ją rozpieszczają w wodzie. Warto sobie do przygotowanej glukozy dodać sok z połowy cytryny - jest trochę bardziej znośne do wypicia ;)

@Totois30 Hej Kochana,
Już się melduję !:p
U mnie wszystko w porządku :) W piątek miałam wizytę z OM 18 tydz i 2 dni z Usg 18tydz i 6 dzień 263 gramy i na 100% podobno dziewczynka <3
Zapisał mnie mój lekarz na kolejną wizytę na 20 lipca, a ja nie skojarzyłam, że to prawie po 4 tyg, a nie wiem co z połówkowym, bo licząc nawet od OM to będzie 22 tydz i 2 ta wizyta, a przecież usg połówkowe usg robi się do 22 tygodnia, ale nie wiem, czy te pare dni 2-6 robi różnicę, jak myślisz ?:)
Bo te co miałam w pt na pewno nie było połówkowe ;)
Co u Ciebie?
Jak się czujesz ?:)
Nie śledzę teraz tak często forum, ale myślami jestem z Wami i za każdą z Was trzymam kciuki, obojętnie w jakiej sytuacji jesteście :)

@agula26 kochana tylko nie poprawiaj bo taka saszetka rozpieszczona w wodzie to ma dobrze;) bardzo mi sie to podoba:D
@Paulinax wiesz co ja sie tylko orientowalam czy 19+3 nie bedzie za wczesnie na te badanie bo chce zeby M ze mna poszedl wreszcie a tak to potem delegacja prawie 3 tyg, chyba mozna pozniej ale nie chce Cie wprowadzac w blad..na pewno te pierwsze wazne zeby do 13+6 czy crl 8.4 cm ale potem to wazne zeby po prosru wszystkie narzady poogladac mysle ale nie wiem na 100% u nas super :) na pewno chlopak, w pt bylam w wawie na dodatkowych badaniach na super sprzecie i siusiak swiecil po oczach;) czuje sie extra, mam przez wakacje wolne wiec wreszcie drzemki i te sprawy jest super: ) a Ty jak samopoczucie:)?

@Totois30 u mnie dr mówiła aby zrobić między 18 a 22 tygodniem także wg mnie będzie to dobry czas dla Ciebie.

@martakratka w aptece z czerwonym krzyżykiem kupiłam glukoze cytrynową. Naprawdę smaczna i.polecam. Pani w laboratorium rozrobila do.picia. w CZMP w Łodzi to robią badanie na czczo. Jak przyjdą po 2h wyniki i.są dobre to piłam glukoze i.pomiar po 1h i potem ppo kolejnej 1h. Dlatego tam.na glukoze z obciążeniem trzeba być od razu przy otwarciu laboratorium czyli od 8

@muza_ton dzieki, ten gin od tych badan tez powiedzial ze si termin, tylko mowil ze po 20 tyg daloby rade ze zdjeciami 4d a tak to moze byc ciezko..ale czy mi zalezy na zdjeciach 4d..wystarczy zwykla pamiatkowa fociszka i czekamy na real:)

reklama
Dziewczyny 29 dc, a szanowna @ jeszcze nie przybyła.. czy wy 2-gie miesiączki po zabiegu mualysmia już podobne do swoich z przed, czy dalej burza hormonów... Bo nie chce się nakręcać ;p
aaa testy ciążowe u mnie wychodzą bardzo późno ;)

Do góry