reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie dziewczynki. Ja po usg. Jasiu sie w poprzek ułożył eh... a 7tyg temu był główką w dół. 1672g szczęścia które nadal.pozostaje Jasiem :-) kurczak nie chcę cesarki. Muszę go gilać po pupie niech się ogarnie

@ivvonka jak tam Twoje wizyty?? Wiesz coś nowego czy kładziesz się do szpitala za 6tygodni??
@muza_ton super że maluszek zdrowy i już taki duży :) a jeszcze ma trochę czasu może się przekręci ? nie ma co się stresować :) moja mała w brzuchu też fika koziołki takie że czasem ciężko mi chodzić czy siedzieć bo prawy bok aż piecze z bólu :/ też tak macie?
Hej @ivvonka za 6 tyg to już termin porodu? :/ przepraszam że tak dopytuję ale nie jestem na bieżąco, mam nadzieję że u Ciebie wszytsko w porządku

reklama
@Syl92 u mnie przyszla faktycznie pozniej ale 2 dni, trzecia przyszla wczesniej, liczac od tej pozniejszej 3 dni, wczesniej mialam cykle bardzo regularne wiec tak +/- 3 dni chyba trzaba miec na względzie ale 3mam kciuki!
@Paulinax czyli u Ciebie dziewusia? A nie pamietalam albo nie wiedziałam :) ja sie czulam na dziewusie tak jakos intuicyjnie a tu siusiak, wysztko biore i bede kochala jak swoje;) detektor pokochalam nad zycie, za 1szym i 2gim razem szukalam chwilke ale juz znam doslownie punkt gdzie znalezc i zawsze jest slychac pieknie:) mam lozysko z tylu wysoko i ponoc to najlepszy punkt to sluchania i do ruchow i do usg. Tydz temu czulam przez chwile rybke w brzuchu, fajne uczucie,potem 1 dzien jakby caly czas smyranie ale juz spokoj i tylko ciut ale smyranie, do kopniaka to niepodobne, a maly ma 18 cm z nozkami ale ja mimo ze szczupla zawsze mialam tluzszczyk na brzuchu wiec czekam cierpliwie:) imienia brak! Mamy 1 typ ale tak tylko z M stwierdzilismy ze ładne , za tydz M konczy delegacje to mysle ze cos sie wymysli:) oj drzemki to najpiekniejszy moment dnia:) wchodza jak marzenie po 9 godz spania w nocy, co normalnie nie mialoby miejsca. A jak u Ciebie z apetytem? W sumie dziewusia to chyba inne smaki. Ja raz w tyg ale spelnienie marzen to kfc:) zupy, nalesniki i kanapki. Z normalnego obiadu nigdy nie jestem zadowolona, cos nie moge go wymyslic sprawnie @muza_ton to i ja gilam Jasia po pupie jesli nie masz nic przeciwko;) niech sie ulozy jak trza skarbek:)

@Totois30 pomagaj w gilaniu. Przyjmuje każdą pomoc :-) aby było dobrze.

@membaris mam.nadzieję że się przełoży. Jeszcze ma czas. A to w prawym boku to.jakby.kolka?? Bo ja czasem tak mam aktywnością to właśnie tak jakby.kolka z wysiłku

A ze złych informacji. Spojenie łonowe się rozchodzi dlatego boli.

@muza_ton No coś w tym stylu :/ Chyba dziecko jest przekręcone i wbija nóżki nie tu gdzie trzeba ;)
Teraz jak będę na wizycie u lekarza to podpytam o co chodzi. Ale najpierw mam usg ( 5 lipca) i ciekawa jestem co tam w środku słychać :)

@Martxx1 ja myślę, że prawidłowy spadek. Może być tak, że na początku beta spada wolno a później szybciej. Może być, że cały czas stopniowo. Grunt aby ten hormon wrócił do punktu wyjściowego.

@membaris, @muza_ton jeszcze nie wiem jak to będzie. Czy wcześniej wywoływanie porodu, czy w terminie. Póki co, napisano mi wszędzie, na mądrych medycznych kartkach, że całe wakacje ma królewna przesiedzieć w brzuchu i dopiero 5 września spotkanie i przywitanko. No chyba, że inne mądre kartki powiedzą, że wcześniej trzeba, to ja tam dyskutować zawzięcie nie będę.
Trzeba obserwować te wady. Jeśli będą stabilne i nie będą stanowiły zagrożenia życia dziecka to do końca będę nosić. Jeśli coś się tam, nie daj Boże, pogmatwa to wcześniej. Teraz mam porozkładaną od 27 czerwca do 3 lipca serię badań (2 x usg, rezonans magnetyczny, echo serca płodu) może coś mi powiedzą.
Obaw ogromnych pełna jestem, nie powiem i z jednej strony bardzo chciałabym jak najszybciej to "dzień dobry"zrobić, a z drugiej czy ja dam radę i się nie rozkleję albo nie załamię czy coś. Siłę mam, ale o jej jakości, to dopiero człowiek się przekonuje jak trzeba tej mocy użyć.:ninja2:;)

reklama
@ivvonka masz rację. Wszystko weryfikuje rzeczywistość. Co.ja się poradników naczytałam, nastawiona na karmienie piersią, taka pewna byłam że sobie poradzę a jak córcia sie urodziła to takiego baby bluesa miałam że nie wiedziałam nawet do czego służą dziecięce nożyczki i jak.ich.użyć... ale ja zawsze panikara i roztrzepaniec byłam. A Ty to jesteś twarddo stapająca po ziemi kobitka i myślę że ogarniesz. Ja się boję teraz powtórki ale już staram sie ogarniać mój mózg. To powodzenia na badaniach i niech wszystko będzie dobrze. Dasz znać? Nakupiłaś już rzeczy?

@Domi89 gratulacje

@membaris no to jak Cię zaboli to leżeć. Rada mojej dr na wszystko i.pomaga. gorzej potem się zebrać do czegokolwiek. A garderoba już się szykuje??

Do góry