reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie dziewczynki. Ja po usg. Jasiu sie w poprzek ułożył eh... a 7tyg temu był główką w dół. 1672g szczęścia które nadal.pozostaje Jasiem :-) kurczak nie chcę cesarki. Muszę go gilać po pupie niech się ogarnie

@ivvonka jak tam Twoje wizyty?? Wiesz coś nowego czy kładziesz się do szpitala za 6tygodni??
@muza_ton super że maluszek zdrowy i już taki duży :) a jeszcze ma trochę czasu może się przekręci ? nie ma co się stresować :) moja mała w brzuchu też fika koziołki takie że czasem ciężko mi chodzić czy siedzieć bo prawy bok aż piecze z bólu :/ też tak macie?
Hej @ivvonka za 6 tyg to już termin porodu? :/ przepraszam że tak dopytuję ale nie jestem na bieżąco, mam nadzieję że u Ciebie wszytsko w porządku

reklama
@Syl92 u mnie przyszla faktycznie pozniej ale 2 dni, trzecia przyszla wczesniej, liczac od tej pozniejszej 3 dni, wczesniej mialam cykle bardzo regularne wiec tak +/- 3 dni chyba trzaba miec na względzie ale 3mam kciuki!
@Paulinax czyli u Ciebie dziewusia? A nie pamietalam albo nie wiedziałam :) ja sie czulam na dziewusie tak jakos intuicyjnie a tu siusiak, wysztko biore i bede kochala jak swoje;) detektor pokochalam nad zycie, za 1szym i 2gim razem szukalam chwilke ale juz znam doslownie punkt gdzie znalezc i zawsze jest slychac pieknie:) mam lozysko z tylu wysoko i ponoc to najlepszy punkt to sluchania i do ruchow i do usg. Tydz temu czulam przez chwile rybke w brzuchu, fajne uczucie,potem 1 dzien jakby caly czas smyranie ale juz spokoj i tylko ciut ale smyranie, do kopniaka to niepodobne, a maly ma 18 cm z nozkami ale ja mimo ze szczupla zawsze mialam tluzszczyk na brzuchu wiec czekam cierpliwie:) imienia brak! Mamy 1 typ ale tak tylko z M stwierdzilismy ze ładne , za tydz M konczy delegacje to mysle ze cos sie wymysli:) oj drzemki to najpiekniejszy moment dnia:) wchodza jak marzenie po 9 godz spania w nocy, co normalnie nie mialoby miejsca. A jak u Ciebie z apetytem? W sumie dziewusia to chyba inne smaki. Ja raz w tyg ale spelnienie marzen to kfc:) zupy, nalesniki i kanapki. Z normalnego obiadu nigdy nie jestem zadowolona, cos nie moge go wymyslic sprawnie @muza_ton to i ja gilam Jasia po pupie jesli nie masz nic przeciwko;) niech sie ulozy jak trza skarbek:)

@Totois30 pomagaj w gilaniu. Przyjmuje każdą pomoc :-) aby było dobrze.

@membaris mam.nadzieję że się przełoży. Jeszcze ma czas. A to w prawym boku to.jakby.kolka?? Bo ja czasem tak mam aktywnością to właśnie tak jakby.kolka z wysiłku

A ze złych informacji. Spojenie łonowe się rozchodzi dlatego boli.

@muza_ton No coś w tym stylu :/ Chyba dziecko jest przekręcone i wbija nóżki nie tu gdzie trzeba ;)
Teraz jak będę na wizycie u lekarza to podpytam o co chodzi. Ale najpierw mam usg ( 5 lipca) i ciekawa jestem co tam w środku słychać :)

@Martxx1 ja myślę, że prawidłowy spadek. Może być tak, że na początku beta spada wolno a później szybciej. Może być, że cały czas stopniowo. Grunt aby ten hormon wrócił do punktu wyjściowego.

@membaris, @muza_ton jeszcze nie wiem jak to będzie. Czy wcześniej wywoływanie porodu, czy w terminie. Póki co, napisano mi wszędzie, na mądrych medycznych kartkach, że całe wakacje ma królewna przesiedzieć w brzuchu i dopiero 5 września spotkanie i przywitanko. No chyba, że inne mądre kartki powiedzą, że wcześniej trzeba, to ja tam dyskutować zawzięcie nie będę.
Trzeba obserwować te wady. Jeśli będą stabilne i nie będą stanowiły zagrożenia życia dziecka to do końca będę nosić. Jeśli coś się tam, nie daj Boże, pogmatwa to wcześniej. Teraz mam porozkładaną od 27 czerwca do 3 lipca serię badań (2 x usg, rezonans magnetyczny, echo serca płodu) może coś mi powiedzą.
Obaw ogromnych pełna jestem, nie powiem i z jednej strony bardzo chciałabym jak najszybciej to "dzień dobry"zrobić, a z drugiej czy ja dam radę i się nie rozkleję albo nie załamię czy coś. Siłę mam, ale o jej jakości, to dopiero człowiek się przekonuje jak trzeba tej mocy użyć.:ninja2:;)

reklama
@ivvonka masz rację. Wszystko weryfikuje rzeczywistość. Co.ja się poradników naczytałam, nastawiona na karmienie piersią, taka pewna byłam że sobie poradzę a jak córcia sie urodziła to takiego baby bluesa miałam że nie wiedziałam nawet do czego służą dziecięce nożyczki i jak.ich.użyć... ale ja zawsze panikara i roztrzepaniec byłam. A Ty to jesteś twarddo stapająca po ziemi kobitka i myślę że ogarniesz. Ja się boję teraz powtórki ale już staram sie ogarniać mój mózg. To powodzenia na badaniach i niech wszystko będzie dobrze. Dasz znać? Nakupiłaś już rzeczy?

@Domi89 gratulacje

@membaris no to jak Cię zaboli to leżeć. Rada mojej dr na wszystko i.pomaga. gorzej potem się zebrać do czegokolwiek. A garderoba już się szykuje??

Do góry