reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny 29 dc, a szanowna @ jeszcze nie przybyła.. czy wy 2-gie miesiączki po zabiegu mualysmia już podobne do swoich z przed, czy dalej burza hormonów... Bo nie chce się nakręcać ;p
aaa testy ciążowe u mnie wychodzą bardzo późno ;)

Ja dopiero mialam jedna@ i sama nie wiem jak okreslic jej termin Bo zaczela sie 31 maja od brazowych plamien i potem sie rozkrecila wiec pogubilam sie. Nie Locri Cie zeby jednak test zrobic?

reklama
@Totois30 Czytałam w necie do kiedy się robi takie usg i mniej więcej do nawet 26 tyg, ale niby lepiej do ok 24tyg z punktu prawnego w razie chęci usunięcia jeśli dziecko okazaloby się chore. ..
Mam wolny termin na 12 lipca za darmo w innej przychodni z ubezpieczenia i zastanawiam się, czy nie skorzystać.
A jak Ci idzie korzystnie z detektora tętna ?;)
U mnie samopoczucie w sumie dobre, tylko nadal czuje zmęczenie i w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć :p
Po wizycie pt wydawało mi się jak leżałam, że poczulam dwa razy ruchy Małej. Takie plum, przejście i koniec - nie wiem jak to opisać:p ale od tej pory cisza :p a Ty czujesz już może ruchy? :) Gratulacje Synka - macie już jakieś typy co do imienia ?:p

Ja miałam na 24 lipca. Miałam nadzieję że do tego czasu już będę w ciąży to lżej to zniosę, ale niestety nie udało się.
Kochana ja miałam termin na 23 listopada 2017.. Anastazję urodziłam 27.06.17... Odeszła.. Dziś może na świat przyjdzie mój synek więc jak widzisz można szybko doczekać się maluszka :) dokładnie po roku od porodu :)

Ja dopiero mialam jedna@ i sama nie wiem jak okreslic jej termin Bo zaczela sie 31 maja od brazowych plamien i potem sie rozkrecila wiec pogubilam sie. Nie Locri Cie zeby jednak test zrobic?
Oczywiście, że zrobiłam i czysta biel...ale w poprzedniej ciąży z bety już wiedzislsm, że jestem a testy ciągle negatywne.. dopiero koło 6tc mi wyszedł pozytyw ;/ czekam dalej

Ja poroniłam 15.06 beta wynosiła 25
17.06 wynosiła tylko 28. Lekarz kazał czekać na samoistne oczyszczenie, 23.06 beta jeszcze 22 A wczoraj 25.06 tylko 5,12. Czy ktoś wie dlaczego taki nagły spadek?

@Martxx1 Bo organizm przestał produkować. 17.06 masz wzrost, bo organizm dopiero co zauważył, że nie ma ciąży i jeszcze przez moment hcg było w tendencji wzrostowej. I następnie nastąpiło zatrzymanie produkcji. Miałaś tą betę bardzo niską, więc ten spadek wcale nie jest jakoś imponująco duży. Jest taki normalny. A w którym tygodniu doszło u Ciebie do poronienia (przepraszam, że pytam, ale jest nas tu tyle, że nie potrafię zapamiętać)?

@Syl92 A pytałaś lekarza o to, że tak późno Ci testy wychodzą? Bo jeśli masz w miarę regularne miesiączki, to by znaczyło, że dość późno masz owulację, a do tego skróconą fazę lutealną, która może być przyczyną niepłodności.

@Martxx1 Bo organizm przestał produkować. 17.06 masz wzrost, bo organizm dopiero co zauważył, że nie ma ciąży i jeszcze przez moment hcg było w tendencji wzrostowej. I następnie nastąpiło zatrzymanie produkcji. Miałaś tą betę bardzo niską, więc ten spadek wcale nie jest jakoś imponująco duży. Jest taki normalny. A w którym tygodniu doszło u Ciebie do poronienia (przepraszam, że pytam, ale jest nas tu tyle, że nie potrafię zapamiętać)?

@Syl92 A pytałaś lekarza o to, że tak późno Ci testy wychodzą? Bo jeśli masz w miarę regularne miesiączki, to by znaczyło, że dość późno masz owulację, a do tego skróconą fazę lutealną, która może być przyczyną niepłodności.

Właśnie to ciężko stwierdzić. Odstawiłam tabletki w lutym więc dostałam ta wymuszona miesiączke, następna przyszła dopiero 21.04 i to była ta ostatnia. Jeden lekarz mówi, że całkiem się coś przestawiło, drugi, że w takim cyklu nie powinnam mieć w ogóle owulacji.

Dziewczyny 29 dc, a szanowna @ jeszcze nie przybyła.. czy wy 2-gie miesiączki po zabiegu mualysmia już podobne do swoich z przed, czy dalej burza hormonów... Bo nie chce się nakręcać ;p
aaa testy ciążowe u mnie wychodzą bardzo późno ;)
Ja po zabiegu każda @ mialam inaczej 1 po 28dniach 2 po 29 następna po 31 dniach i tak mi zaczął sie cykl wydluzac.... dopiero po duphastonie cykl zaczal wracac do normy

U mnie dzis 26dc niestety cykl bezowulacyjny :( wiec czekam cierpliwie na @

Pytałam i przed tamtą ciąża miałam badane hormony w poszczególnych fazach cyklu i prolaktyna i progesteron były zaburzone.. teraz miałam owulacje około 19dc, bo 22dc miałam monitoring... Było bardzo duże ciałko żółte i tyle z informacji. Zastanawiam się nad zmianą lekarza, bo trochę to wszystko chaotycznie jest prowadzone :/ zaszłam w ciąże jak duphaston zamiast 16-17dc wzięłam od 20dc.. i bach, no ale co się dziwić jak mam tak późne owulacje.

reklama
Witajcie dziewczynki. Ja po usg. Jasiu sie w poprzek ułożył eh... a 7tyg temu był główką w dół. 1672g szczęścia które nadal.pozostaje Jasiem :-) kurczak nie chcę cesarki. Muszę go gilać po pupie niech się ogarnie

@ivvonka jak tam Twoje wizyty?? Wiesz coś nowego czy kładziesz się do szpitala za 6tygodni??

Do góry