reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Powiedzcie kochane, czy po acardzie i zastrzykach neoparin mialyscie lekkie plamienia? Zaczynam się denerwować, bo dzisiaj mi się pojawiły... Od 5.06 robię zastrzyki. Beta przyrasta. I oby nadal rosła. Ale lampka paniki włączyła mi się...:hmm:
Plamienia miga się pojawić przy stosowaniu acardu. Lepiej oczywiście to skonsultować z ginekologiem. Na bliźniaczy h wątkach dziewczyny które miały plamienia lub krwiaczki odstawiala na jakiś czas acard ale po konsultacji z ginem :-*

reklama
@jagoda87 trzeba czekac. Generalnie falszywy pozytyw tez o czyms innym moze swiadczyc nie pamietam juz o czym, nie tylki biochemiczna, ale spokojnie poczekajmy:* @Mroni ja mam zastrzyki od poczatku kwietnia, acard od miesiaca, nie zdazyly mi sie plamienia i nie wiem czy w zwiazku z tym zestwem by sie pojawialy. Skonsultuj z ginem, moze zwiekssy luteine albo dupka.

Na poniedziałek się zapiszę do lekarza

Te testy co wcześniej robiłam to są jakieś dziwne bo najpierw jest druga kreska a po kilku minutach znika... ale ten trochę jeszcze dał mi nadzieje.. zrobię rano i zobaczę jak się sprawy mają a w poniedziałek bez skierowania na betę nie wyjdę z gabinetu...

@Totois30 @agatush pisałam w tej sprawie do gina i powiedziała że przy zestawie acard i zastrzyki mogą pojawić się plamienia... oby były związane tylko i wyłącznie z tym że je przyjmuje. Zaczęłam się niepokoić, dlaczego to nie może być takie proste, bez stresu, by móc się cieszyć a nie żyć z dnia na dzień co będzie dalej...

Halooo! Nie zaglądałam tu ze dwa tygodnie a Wy nadrukowałyście kilkadziesiąt stron :o
Współczuję wszystkim, które tu dołączyły. Gratuluję tym, które zobaczyły dwie kreski.
Ja postanowiłam się totalnie wyluzować jak tylko doszłam do siebie. Wpadłam w wir różnych zajęć, spotkań, misji itp. Na budowie wymalowałam kilka pomieszczeń, załatwiłam dużo różnych formalności, które non stop odkładałam. Byliśmy też z narzeczonym na spływie kajakowym. Przepłynęliśmy 22 km w jeden dzień. Wywaliliśmy się na środku zalewu: telefony zalane, mi się coś w stopę wbiło i zrobił się ropień. Od dwóch dni znowu jestem uziemiona w łóżku, bo musiałam mieć zabieg chirurgiczny. Nie mogę chodzić, jeździć autem, mam antybiotyki i do tego ręki nie mogę podnieść po szczepionce przeciw tężcowi- ostatnią miałam 10 lat temu i wrazie w trzeba było powtórzyć. Się dzieje!!!
Poza tym cały czekam na okres... Wczoraj minął miesiąc od zabiegu.
Wkoncu się odezwałaś ...;) To u Ciebie się dzieje . Szybko zdrowiej .
Którego ty miałaś zabieg ? Ja okresu też jeszcze nie mam..byłam na USG i niby się zapowiada na okres albo na ciążę :) jak to lekarz ujął ale nie będzie raczej ciąży bo tulasy były raz :) a poza tym gin po okresie pozwolił się starać ale jeszcze to skontroluje

@ martaktarka jak długo miałaś jasną kreskę na teście ?
Ja już powoli nie mam siły... zrobiłam kolejny test i wydaje mi się ze z rana jest jaśniejszy niż z wieczora (na dole z dzisiaj)
Przepraszam ze Was tak zamęczam ale sama już nie daje rady [emoji17]
IMG_4853.jpg

Załączniki

• IMG_4853.jpg
    IMG_4853.jpg
    248,7 KB · Wyświetleń: 544
@ martaktarka jak długo miałaś jasną kreskę na teście ?
Ja już powoli nie mam siły... zrobiłam kolejny test i wydaje mi się ze z rana jest jaśniejszy niż z wieczora (na dole z dzisiaj)
Przepraszam ze Was tak zamęczam ale sama już nie daje rady [emoji17]Zobacz załącznik 867774
Nie zamęczasz nas. Po to wszystkie tu jesteśmy... Ja zrobilam 2 testy jednego dnia i czekalam jakies 3 dni i zrobilam drugi. Przy tych pierwszych bylam pewna ze nic z tego, chociaz po jakiejs godzinie kreska pociemniala. A ten ktory robilam po 3 dniach byl ciemniejszy. Spróbuję dodac ich zdjęcie zaraz. Tylko nie sugeruj się tym ze kreska jest teraz widoczniejsza bo po 5 min prawie jej nie bylo. Ściemniala z czasem. Ten na bialym tle robilam pierwszy, ten na drewnianym po 3 dniach.

Załączniki

• 20180409_110228.jpg
    20180409_110228.jpg
    887,2 KB · Wyświetleń: 90
  • 20180409_113720.jpg
    20180409_113720.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry