reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Halooo! Nie zaglądałam tu ze dwa tygodnie a Wy nadrukowałyście kilkadziesiąt stron :o
Współczuję wszystkim, które tu dołączyły. Gratuluję tym, które zobaczyły dwie kreski.
Ja postanowiłam się totalnie wyluzować jak tylko doszłam do siebie. Wpadłam w wir różnych zajęć, spotkań, misji itp. Na budowie wymalowałam kilka pomieszczeń, załatwiłam dużo różnych formalności, które non stop odkładałam. Byliśmy też z narzeczonym na spływie kajakowym. Przepłynęliśmy 22 km w jeden dzień. Wywaliliśmy się na środku zalewu: telefony zalane, mi się coś w stopę wbiło i zrobił się ropień. Od dwóch dni znowu jestem uziemiona w łóżku, bo musiałam mieć zabieg chirurgiczny. Nie mogę chodzić, jeździć autem, mam antybiotyki i do tego ręki nie mogę podnieść po szczepionce przeciw tężcowi- ostatnią miałam 10 lat temu i wrazie w trzeba było powtórzyć. Się dzieje!!!
Poza tym cały czekam na okres... Wczoraj minął miesiąc od zabiegu.
Ale ten czas leci... Szalej i zdrowiej :) Cieszę sie, ze już masz pozytywne nastawienie :)

reklama
No kochana.... ale przyrost... może bliźniaki :) progesteron przy dupku wzrosnie. Jest git :) gratulacje :) Teraz tylko nie spiesz sie na usg - poczekaj spokojnie, żeby się nie stresować :) Ale się cieszę :)
[emoji173]
Bliźniaki zawsze były moim marzeniem, ale nie mam na nie miejsca, jestem taka chuda,że nie potrafię sobie wyobrazić jak jedna dzidzia się tu zmieści, a co dopiero dwie :D wizytę mam 27.06. będzie to jakoś 6t i trochę, gin powiedział przez telefon,że idealnie :)

No kochana.... ale przyrost... może bliźniaki :) progesteron przy dupku wzrosnie. Jest git :) gratulacje :) Teraz tylko nie spiesz sie na usg - poczekaj spokojnie, żeby się nie stresować :) Ale się cieszę :)

Boje się bardzo bo miałam tak przy pierwszym poronieniu rok temu... ale jeżeli do niedzieli nie przyjdzie zrobię test jeszcze raz i jeśli będzie jakikolwiek cień idę do lekarza rodzinnego i nie wyjdę bez skierowania na betę... dziwne jest to ze mam bardzo dużo śluzu tak jak przy każdej wcześniejszej ciąży

[emoji173]
Bliźniaki zawsze były moim marzeniem, ale nie mam na nie miejsca, jestem taka chuda,że nie potrafię sobie wyobrazić jak jedna dzidzia się tu zmieści, a co dopiero dwie :D wizytę mam 27.06. będzie to jakoś 6t i trochę, gin powiedział przez telefon,że idealnie :)
Ja Ci moge oddać bardzo chetnie ze 20 kg ;) Bierzesz?

Boje się bardzo bo miałam tak przy pierwszym poronieniu rok temu... ale jeżeli do niedzieli nie przyjdzie zrobię test jeszcze raz i jeśli będzie jakikolwiek cień idę do lekarza rodzinnego i nie wyjdę bez skierowania na betę... dziwne jest to ze mam bardzo dużo śluzu tak jak przy każdej wcześniejszej ciąży
Wiem, że się dobrze gada, ale postaraj sie uspokoic :) Mocno trzymam za Ciebie kciuki :*

Powiedzcie kochane, czy po acardzie i zastrzykach neoparin mialyscie lekkie plamienia? Zaczynam się denerwować, bo dzisiaj mi się pojawiły... Od 5.06 robię zastrzyki. Beta przyrasta. I oby nadal rosła. Ale lampka paniki włączyła mi się...:hmm:

Nie wytrzymałam i pojechałam po test tej samej firmy co ostatnio i nie wyglada to ciekawie... na gorze z wtorku a na dole z teraz
IMG_4847.jpg

Załączniki

• IMG_4847.jpg
    IMG_4847.jpg
    270,8 KB · Wyświetleń: 657
reklama
@jagoda87 trzeba czekac. Generalnie falszywy pozytyw tez o czyms innym moze swiadczyc nie pamietam juz o czym, nie tylki biochemiczna, ale spokojnie poczekajmy:* @Mroni ja mam zastrzyki od poczatku kwietnia, acard od miesiaca, nie zdazyly mi sie plamienia i nie wiem czy w zwiazku z tym zestwem by sie pojawialy. Skonsultuj z ginem, moze zwiekssy luteine albo dupka.

Do góry