reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czesc dziewczyny, jak spedzacie niedziele? Ja malo sie udzielam, bo w sumie niewiele sie dzieje. Czekam z niecierpliwością na wizyte u lekarza i wyniki his-pat, bo w sumie nie mam pojecia, ma czym stoje z przyszlymi staraniami, nie wiem jak tam sie ma moja macica, czy torbiel sie wchlonela... tak mi mija dzien za dniem i malo sie od siebie roznia. Jesli dostane szybkość zielone światło od lekarza to pewnie troche odzyje.

Z nudow poczytalam stare posty i odnosze wrazenie, ze dosyc sporo z Was staralo sie po lyzeczkowaniu juz po pierwszym okresie?

Czesc dziewczyny, jak spedzacie niedziele? Ja malo sie udzielam, bo w sumie niewiele sie dzieje. Czekam z niecierpliwością na wizyte u lekarza i wyniki his-pat, bo w sumie nie mam pojecia, ma czym stoje z przyszlymi staraniami, nie wiem jak tam sie ma moja macica, czy torbiel sie wchlonela... tak mi mija dzien za dniem i malo sie od siebie roznia. Jesli dostane szybkość zielone światło od lekarza to pewnie troche odzyje.

Z nudow poczytalam stare posty i odnosze wrazenie, ze dosyc sporo z Was staralo sie po lyzeczkowaniu juz po pierwszym okresie?
Cześć, ja po zabiegu (06.04) od razu wróciłam do pracy i to mi pomaga zająć myśli czymś innym. Obecnie jestem w trakcie 2@ i za m-ąc mamy zamiar zacząć starania;) na wizycie byłam po 1@ i dostaliśmy od razu zielone światło ale wole odczekać do 3@. Wyniki histopat nie wykazały nic bo tkanek płodu nie znaleziono ( poroniłam w 10 tc) czas szybko leci, nim się obejrzysz a będzie 1@ i wizyta. Życzę Ci szybkiego zielonego światła :)

Cześć, ja po zabiegu (06.04) od razu wróciłam do pracy i to mi pomaga zająć myśli czymś innym. Obecnie jestem w trakcie 2@ i za m-ąc mamy zamiar zacząć starania;) na wizycie byłam po 1@ i dostaliśmy od razu zielone światło ale wole odczekać do 3@. Wyniki histopat nie wykazały nic bo tkanek płodu nie znaleziono ( poroniłam w 10 tc) czas szybko leci, nim się obejrzysz a będzie 1@ i wizyta. Życzę Ci szybkiego zielonego światła :)
Dzięki, ja tez miałam w 10 tc, czas leci mi bardzo powoli, tak samo jak przy staraniach o ta poprzednia ciaze :( bo decyzja, ze bedziemy sie starac zapadla w grudniu, ale ze wzgledu na moja prace rozpoczelismy starania w lutym.

Jeszcze chwile siedze na l4, a potem wracam do pracy, ale jej nie lubie :/ i tez juz bylam nastawiona na zwolnienie od lipca i potem macierzyński, a tu wyszlo jak wyszlo. Ale na pewno jest tak jak mowisz i jak juz wroce to dni beda szybciej lecialy ;)

Czyli jesli dobrze rozumiem, ten cykl odpuszczacie i probujecie za miesiac, tak? :) :) oby poszlo szybciutko

Dzięki, ja tez miałam w 10 tc, czas leci mi bardzo powoli, tak samo jak przy staraniach o ta poprzednia ciaze :( bo decyzja, ze bedziemy sie starac zapadla w grudniu, ale ze wzgledu na moja prace rozpoczelismy starania w lutym.

Jeszcze chwile siedze na l4, a potem wracam do pracy, ale jej nie lubie :/ i tez juz bylam nastawiona na zwolnienie od lipca i potem macierzyński, a tu wyszlo jak wyszlo. Ale na pewno jest tak jak mowisz i jak juz wroce to dni beda szybciej lecialy ;)

Czyli jesli dobrze rozumiem, ten cykl odpuszczacie i probujecie za miesiac, tak? :) :) oby poszlo szybciutko
Dokładnie tak, nie znam przyczyny poronienia ale chce wyeliminować te które mogły się w jakimś stopniu przyczynić, jak np. zęby czy hormony tarczycy. Zęby mam ok, byłam na przeglądzie, mam 1zab do zrobienia niestety prawdopodobnie korona do robienia wiec to w czasie się rozłoży, oby do m-ac wszystko pokończyc. Podobno stan zębów ma duży wpływ na ciąże ( próchnica, stan zapalny)Hormony sprawdzałam,mam ok wiec pod tym kontem jest już teraz dobrze. Tak sobie wymyśliłam te 3 miesiące aby nie czekać na starania tylko aby porobić rzeczy o których pisałam w tym ciężkim okresie po stracie.

Hej dziewczyny :) jestem tu nowa. Może po krótce opowiem wam moją historię. Jestem po 4 poronieniach. Wszytskie do 10 tygodnia . Mialam badania gemetyczne- mutacja mthfr. I mnóstwo badan immunologicznych, tarczyce itp itd. Reszta w normie. Jestem w tym momencie w 6 tyg+6 dni. Na lekach: 3x200 Luteiny, 3x4 Duphastonu, Estrofem 3x1, Neoparin 80, Encorton 1x, Aspirin Cardio 100, kwas foliowy 5 mg, Femibion. Od kilku dni mam plamienie ciemnobrazowe. Dzwoniłam do lekarza , jutro msm wizytę i juz zaczynam wariowac, bo spodziewam sie najgorszego... poprzednie ciąże zakończyły sie w sumie bezobjawowo. Nie mialam żadnych plamień itp. Dowiedywalam sie na kolejnym Usg ... moze któraś z Was miała podobnie i wszytsko było ok? Potrzebuje jakiegos pocieszenia, bo chyba zwariuję....

Czesc @Koralowa30 bardzo mi przykro z powodu strat. Na naszym forum glownie jestesmy po 1 stracie, czesto przypadkowej. Niektore dziewczyny robily wiecej badan ale nic z nich nie wyszlo, czasem prolaktyna, tarczyca. Podobne doswiadczenia i zestawy lekow pojawiaja sie na forum Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne. Na pewno dziewczyny tam maja wieksze doswiadczenie w tylu stratach i beda potrafily sie merytorycznie odniesc. My oferujemy na pewno wsparcie. 6+6 to bardzo wczesnie, pewnie nie widzialas jeszcze serduszka?calym sercem zycze zebys jutro zobaczyla i zeby dzidzia pieknie rosla:*

@Koralowa30 witaj, ja akurat miałam odwrotnie, ale wiem, że są dziewczyny, nie tylko na tym wątku, ale i znam takie osobiście,które miały plamienia bardzo intensywne i udało im się wyjść cało z maluszkiem. Sama jestem chrzestną takiego brzdaca. Grunt, że masz porządną dawkę leków i szybko zareagowałaś. Postaraj się leżeć ile możesz i chociaż niepokoisz się, być dobrej myśli. Te plamienia mają różne przyczyny i konsultować trzeba zawsze, ale wcale nie zawsze oznaczają problemy.Głowa do góry. :)

Nie, serduszka nie widziałam. Na Usg bylam 2 tygodnie temu, wiec nie mogło go jeszcze być . Mam nadzieję, że jutro będzie wszytsko dobrze. Ale niestety , wystarczy jedna strata i każda kolejna ciąża jest bardziej stresujaca....

reklama
@Koralowa30 przykro mi z powodu Twoich strat.Rozumiem,że jesteś pewna obaw i niepokojów.Ja sama jestem po trzech poronieniach na podobnym okresie co u Ciebie,ostatnio miałam ciążę biochemiczną.Nie poddaję się jednak podobnie jak Ty widzę.Masz leki i musisz wierzyć,że będzie dobrze bo inaczej to wszystko nie miałoby sensu.

Do góry