reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 mam nadzieje,ze wyniki deda w porzadku i nie bedzie potrzeby,aby Cie hospitalizowac. Trzymam kciuki

@zosiak a Ty kiedy zaczynasz staranka, tak na serio? Bo jak na razie to nie wiem, czy sie tak jasno zdeklarowalas,ze sie staracie ;)

@anja93 cos mi umknelo? Ja jak zwykle malo doinformowana. Wszystkiego najjjj.:biggrin2:

@natala95 hmm, wydaje sie, ze to moze byc mozliwe, ze jest owu.

@martakratka ja chetnie przygarne te testy, skoro chcesz je odsprzedac :)

Dziewczynki, musze sie podzielic z Wami smutna historia. Moja siostrzenica zareczyla sie w Wigile po kilku latach zwiazku z super facetem. On skradl serca nas wszystkich, inteligentny,zabawny, zaptrzony w nia jak w obrazek. Widac bylo na odleglosc, ze kochaja sie nad zycie. Od jakichs dwoch lat mieszkali za ranica, zbierali na wspolna przyszlosc, na jakis lepszy start. Z reszta, kto tak nie robil, sama 10 lat tak zylam.Po swietach wielkanocnych we wtorek wrocili do siebie, dodam jeszcze ,ze w ten sam dzien zamowili sale na wesele. W srode rano on zginal w wypadku samochodowym :(:( Jest nam tak strasznie przykro, nawet nie potrafie sobie wyobrazic, co ona biedna teraz czuje. Pogrzeb mamy w sobote, wszystko tyle trwalo. Ech, jakie to zycie przedziwne.
Przepraszam, ze o tym napisalam, nie smutajcie sie aby dziewczynki. Cieszmy sie z tego co mamy, doceniajmy i zyjmy jakby ten dzien mial byc naszym ostatnim.
Mogę Ci je oddać ;) Skąd jesteś?

reklama
:yes:kwietniowe wizyty:
Anja 25.IV 15.00 dzidziusiowe
Ivvonka 25.IV 16.45 echo serca płodu
Totois 26.IV dzidziusiowe
Ivvonka 27.IV 10.00 dzidziusiowe
Marta 30.IV posłuchać serduszka
Natala 30.IV po drugie 100%, że jest ok

majowe wizyty:
Aga 7.V echo serca płodu
Membaris 10.V dzidziusiowe
Karola 22.V po zielony odblask

Ostatnia edycja:
@ivvonka skoro ciaza sie rozwija prawidlowo i mala ksiezniczka sobie tam pieknie rosnie to sie niczym nie martw, bo w ciazy to rozne kwiatki wychodza. Ja sie obawiam ze moje tsh dalej w granicy 0 ale najwazniejsze ze z dzieckiem dobrze.. Chociaz skonsultuj to z lekarzem,zobaczymy co Ci powie. Oczywiscie kazda rada na forum mile widziana :-) bo mam podobny "problem".. Ale jak widac obie narazie bez pomocy endo.ja tez zapytam na wizycie :-)

Aaa i wizyte mialam miec dzis o 17 ale z racji tego ze wypadlo mi wazne spotkanie musialam przelozyc na jutro i mam o 15. Takze Ivvonka bedziemy mialy razem :-)

Ale fajnie. Dwa dzidziolki na raz. Też jutro zapytam tego od echa serca co się robi z takimi wynikami w ciąży. Nie mój lekarz, ale jak taki speszalyst za (auć) cztery stówy to trzeba wykorzystać.
No to mała aktualizacja listy zaraz nastąpi.:) Zrobione, jest na wcześniejszej dzisiejszej stronie.

Ostatnia edycja:
Zaliczylam dzis pierwsze spotkanie z muszlą...nie ukrywam ze sie ciesze;) no i przyznam wam sie ze wizualizacja tez juz poszla w ruch pare dni temu..tak sie wzbranialam ale marzenia same sie przedzieraja przez zachowawcze myslenie. Juz za dwa dni zobacze co i jak;) strach ekscytacja i milion innych uczuc. Dobrze ze mam zajecie dzis i jutro, to jakos zleci bo chyba zaczyna sie udzielac przedwizytowy paraliz..no nic to milego dnia;)

Zaliczylam dzis pierwsze spotkanie z muszlą...nie ukrywam ze sie ciesze;) no i przyznam wam sie ze wizualizacja tez juz poszla w ruch pare dni temu..tak sie wzbranialam ale marzenia same sie przedzieraja przez zachowawcze myslenie. Juz za dwa dni zobacze co i jak;) strach ekscytacja i milion innych uczuc. Dobrze ze mam zajecie dzis i jutro, to jakos zleci bo chyba zaczyna sie udzielac przedwizytowy paraliz..no nic to milego dnia;)
Chcesz to Ci oddam trochę moich mdłości i wymiotów... Chętnie się podzielę...

@anja93 dobrze, że odłożyłam na początku miesiąca, bo chyba bym na raty teraz rozkładała. :)Ale tak jak mówisz, dla dzidziusia wszystko. Mogę nawet o chlebie i wodzie, w jednej koszulinie ciążę przechodzić, ale na lekarza i leki musi być. :)

@Totois30, @martakratka a pohaftujcie tam sobie w kącikach dumania...;) tylko nie za dużo. Góra: dwa małe pawiki dziennie.
Taka robótka ma właściwości uspokajające.;)

reklama
Najwazniejsze ze oznaki ciazowe macie, wiadomo ze sie ciaza prawidlowo rozwija nie to co u mnie: zero mdlodci,nic totalnie. Jedynie małpy brak. Chociaz teraz po polmetku juz jestem spokojna. :-)
@ivvonka haha dobre, no ale prawdziwe,dla dzidzi wszystko.. Pewnie po porodzie bedzie tak samo. Same z niejednej rzeczy pewnie zrezygnujemy na rzecz malenstwa :-D

Do góry