reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 jak już skończysz urodzinować /moze być i jutro/ to mi napisz, proszę, czy z niskim tsh byłaś u endokrynologa, bo się nie doszukam. I czy Ft4 wychodziło Ci w normie?

reklama
@natala95 tak to mozliwe, poronienie generalnie fukcjonuje jak okres, oczyszcza sie macica, jesli sie ladnie oczysci normalnie jest to poczatek nowego cyklu. A poczulas czy zrobilas test? Czekacie do wizyty i w kolejnym cyklu starania czy cierpliwosc nie pozwoli poczekac;)? Oczywiscie warto poczekac cykl i sie zregenrowac ale sa dziewczyny ktore zachodzily od razu.

@AgaB33 mam nadzieje,ze wyniki deda w porzadku i nie bedzie potrzeby,aby Cie hospitalizowac. Trzymam kciuki

@zosiak a Ty kiedy zaczynasz staranka, tak na serio? Bo jak na razie to nie wiem, czy sie tak jasno zdeklarowalas,ze sie staracie ;)

@anja93 cos mi umknelo? Ja jak zwykle malo doinformowana. Wszystkiego najjjj.:biggrin2:

@natala95 hmm, wydaje sie, ze to moze byc mozliwe, ze jest owu.

@martakratka ja chetnie przygarne te testy, skoro chcesz je odsprzedac :)

Dziewczynki, musze sie podzielic z Wami smutna historia. Moja siostrzenica zareczyla sie w Wigile po kilku latach zwiazku z super facetem. On skradl serca nas wszystkich, inteligentny,zabawny, zaptrzony w nia jak w obrazek. Widac bylo na odleglosc, ze kochaja sie nad zycie. Od jakichs dwoch lat mieszkali za ranica, zbierali na wspolna przyszlosc, na jakis lepszy start. Z reszta, kto tak nie robil, sama 10 lat tak zylam.Po swietach wielkanocnych we wtorek wrocili do siebie, dodam jeszcze ,ze w ten sam dzien zamowili sale na wesele. W srode rano on zginal w wypadku samochodowym :(:( Jest nam tak strasznie przykro, nawet nie potrafie sobie wyobrazic, co ona biedna teraz czuje. Pogrzeb mamy w sobote, wszystko tyle trwalo. Ech, jakie to zycie przedziwne.
Przepraszam, ze o tym napisalam, nie smutajcie sie aby dziewczynki. Cieszmy sie z tego co mamy, doceniajmy i zyjmy jakby ten dzien mial byc naszym ostatnim.

@hona no i sie nie zdeklaruje wisze w powietrzu kochana bo nie moge ryzykowac jeslu lekarz mi nie pozwoli to by bylo igranie z zyciem. Bardzo mi przykro tak bardzo wspolczuje Twojej siostrzenicy gdy mialam 18 lat moj bliski przyjaciel zginal w wypadku samochodowym rowniez mial zaplanowany slub teraz jest moim aniolem i przychodzi do mnie we snie i ostrzega. czesto modle sie za niego i za moich bliskich zmarlych. Takie to przykre wszystko biedna dziewczyna

@hona Bardzo mi przykro i współczuję i jej i wszystkim, których dotknęła ta stata. Życie jest bardzo kruche.
Mam nadzieję, że pozbiera się i jeszcze ułoży sobie życie. Chociaż teraz to wydaje się być niewykonalne.
To trochę mu pokrzepieniu powiem inną historię.
Wspaniała dobra dziewczyna, kochający i cudowny chłopak, wielka miłość. Ślub. Dwóch ślicznych chłopaczków (2 i 4 lata) i jeszcze więcej miłości. Planują budowę domu. I on ginie w wypadku. Ona: załamuje się totalnie. Dziećmi opiekuje się mama, bo ona umiera z tęsknoty i cierpienia, ginie w oczach. Nie jest w stanie nic. Mijają dwa lata, próbuje się podnieść. Żyje, pracuje, ale cierpi. Poznaje mojego brata. Jest naprawdę dobrym, mądrym człowiekiem. Dziś jest dobrze. Ona uśmiecha się. Mieszkają razem z dziećmi. Tyle tam jest miłości i radości, że trzy rodziny można by obdzielić. Wiem, że nie zapomnieli, ale nawet w sytuacji, gdy gaśnie jedna gwiazda i zostaje po niej czarna pustka, rodzi się nowa i może dać nową nadzieję.

Dziekuje dziewczyny. To prawda, zycie pisze przedziwne scenariusze. Jednego dnia wielka milosc, szczescie, plany na cale zycie, organizacja slubu, a druigiego wielka tragedia i organizacja pogrzebu. To straszne. Przepraszam, jakos smutno sie zrobilo. Dziekuje za piekne slowa, to pokrzepiajace.

Za to jutro opowiem Wam moj sen. Cudny, przepiekny i tak rzeczywisty, ze az nie do uwierzenia,ze to sen. Objecuje,ze bedzie weselej.
Dobranoc kochane, kolorowych snow.

@hona dziekuje, i jednoczesnie strssznie mi przykro. To takie smutne i niesprawiedliwe...

@ivvonka nie byłam.. Mialam niskie tzn prawie ze zerowe tsh (w lutym) i jak bylam u lekarza to stwierdzil ze jak na tamten okres ciazy takie cos jest jak najbardziej mozliwe itp ale zlecil zrobienie ft4 ktore wyszlo w normie. Dlatego u endokrynologa nie bylam :-) teraz wlasnie moze cos powie na wizycie a jak nie to pojde z ciekawosci zrobic tsh jakie jest..mam nadzieje ze podskoczylo. A czym sie martwisz?:-)

@anja93 no właśnie wszystko mi dobrze wychodzi, oprócz tego tsh, które jest znów niższe, bo 0,423, ale z kolei ft4, które było w normie, teraz wylazło poza widełki i jest 13,4 na normę 4,5-10,9 i tak (bez paniki) ale zastanawiałam się czy może tak ono sobie wzrosnąć w ciąży czy trzeba będzie ubić lekko gada.:D

reklama
@natala95 tak to mozliwe, poronienie generalnie fukcjonuje jak okres, oczyszcza sie macica, jesli sie ladnie oczysci normalnie jest to poczatek nowego cyklu. A poczulas czy zrobilas test? Czekacie do wizyty i w kolejnym cyklu starania czy cierpliwosc nie pozwoli poczekac;)? Oczywiscie warto poczekac cykl i sie zregenrowac ale sa dziewczyny ktore zachodzily od razu.
Poczułam w testy sie nie bawie .... Ja zawsze czuje owu...

Do góry