reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No coś ty :) pewnie ze będziesz wstanie :) jeśli tylko masz ochotę zapraszamy :) na kiedy masz termin??

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

19.07.2018 :)

No to może spróbuję do Was zaglądnąć ;)

reklama
@AgaB33 a ten czas o ktorym piszesz jest dla mnie wlasnie najlepszy:) bo jeszcze nie ma rozczarowania, jest taki beztroski co ma byc to bedzie:)oczywiscie sa fiksacje ale je lubie:D a przychodzi małpa i są płacze a potem staranka i tu dylematy kiedy zaczac czy moze jeszcze rano bzyk czy juz na dzis wystarczy a jak owu bedzie w nocy i trza rano zadzialac a teraz juz spokoj:)na razie:p az znow sie zacznie:D
@Aggs ja 4 lata temu bylam mmociej utyta , taki bezksztaltny pączek, schudlam tak 8 kg ale mocno sie spielam. Korzystalam z diety if czyli okresowego postu , czyli jadlam 1200 kalorii w ciagu 8 h a 16 h nic, czt. Pozne sniadania wczesne kolacje i bycie zombie:) ale to byla moja pierwsza dieta w życiu wiec ladnie zadzialala. Potem jak znow cos przybylo wystarczylo wlaczyc 3×w tyg trening typu tabata i ograniczyc cuksy. A teraz mam znow 6 kg z powrotem i jakos mi to nie przeszkadza..ostatnie lata regularnych cwiczen jakos uformowaly mi cialo chociaz cellulit sprzed lat wraca wiec zbow powoli zaczynam wiecej ćwiczyć i ograniczac slodkie:)
@roki_1991 wow widzisz super, ja kiedys dostawalam to co ty ale w postaci arechiny. Nie wiem czemu nikt mi tego teraz nie chce dac ale za 6 tyg szpital na oddziale reumatologii to ich przycisne:) ja tez robilam c3 c4 oczywiscie w normie:/ jest duzo chorob mieszanych i takich ktorych niestety nie da sie zdiagnozowac ale lek mialam identyczny tylko arechina sie zwał czytalam o Twoim wszystko to samo. Endo mega, ja w 15dc mialam 8mm:/

@roki_1991 bardzo się cieszę że jest lepiej i że Pani zaświeciła światełko w Twoim tunelu. Najważniejsze to jest obrać plan bo wtedy mamy poczucie że coś robimy że wcale nie jest beznadziejnie i że jesteśmy w stanie zrobić wszystko. Ja będę Ci z całego serca kibicować po pierwsze aby nic tam w tych badaniach więcej nie wyszło a po drugie aby udało Ci się ten plam realizować. I bardzo się cieszę że buzia jest już uśmiechnięta

Dzieki dziewczyny. Ja mam hashimoto z niedoczynnoscia tarczycy i biore leki, wiec nie powinnam tak tyc. Jestem tez na diecie bezglutenowej, od czasu do czasu pozwole sobie na pizze czy czipsy. Jem duzo warzyw, owocow mniej. Ostatni posilek jem 3 do 4 godzin przed snem. Mam natomiast malo ruchu, bo taka praca. Jak wstaje o 6, z domu wychodze o 7, to z pracy wracam dopiero okolo 18 albo 19. I tak codziennie. Nie mam czasu ani sily na jakiekolwiek cwiczenia wierzcie mi.
@Funia90 pisz jak postepy u Ciebie :)
@roki_1991 serio, toczen? Zrobia Ci jakies dodatkowe badania?

@roki_1991 mi tez fajna doktorka mowila ze toczen widac tez po poziomie limfocytow ze zwyklej morfologii ale ja nie dokladnie wiem o co kaman tym bardziej ze u mnie niby wykluczyli. Ale diagnoza to naprawde super rzecz celujesz i leczysz:) ale najlepiej zeby wszystko sie wyciszylo i juz:)
@Aggs kurka zapomnialam ze masz hashi..znow skleroza..to tez pewnie z waga trudniej dzialac, no ale niestety bez ruchu efekty sie bardzo slimaczą, moze np wstawac 20 min wczesniej i cwiczyc troche na czczo? Oczywiscie max 3 razy w tyg, najlepiej 2 pierwsze tyg nawet 2 razy. W razie czego pomysl na cwiczenia moge podrzucic:)ja kiedys bylam zupełnie antysport ale bardzo sie przyzwyczailam do ruchu

@Totois30 ja to wlasnie kiesys bylam sportowa. Nawet bylam tancerka, modern jazz tanczylam. Silownia byla i brzuszki zrobilam nawet 6 Weidera i mialam 6pak. Pupy i umiesnienia nog fanem byl mistrz Polski w jiu jitsu. A teraz jestem jeden wielki budyn. Nie chodzi nawet o to, jak wygladam bo moj S uwielbia mnie tak czy siak, ale mam problemy z biodrem przez ta wage. Masz jakies cwiczenia szybkie? Chetnie sprobuje. Pojade w koncu po ten rowerek stacjonarny, albo od biedy kupie jakis na e-bayu. Mam male mieszkanie i nie chce go zagracac, wiec taki najprostszy skladany, zeby pod lozko wsunac.

Hej :)
Strasznie ciężko mi Was ogarnąć podczytuję , ale nie jestem w stanie odpisac :)
@gabrika gratulacje :))
@Totois30 przede wszystkim mózg... jak będziesz się ciągle nakręcac to nie zajdziesz , wiem po sobie :) odpuść nie obliczaj , sexy co 2 dzień i ma być ...bez spiny najlepszy lek na zajście , jesli wszystko w środku jest ok :)
@AgaB33 lacibios femina kup sobie tez probiotyk jest bezpieczny dla kobiet w ciąży a sam żel to za mało :) wgl probiotyk mozesz brac całą ciążę raz w tyg :)
@Olasec Twoje tyg tak śmigają , że nie idzie nadążyć hehe ;*
@Marika92 Ty tak samo juz tyle tygodni jeju :))
@olaa90 rejestruj się już do Prokocimia na badania , bo tam też ciężko o termin a robia 2 razy w miesiącu te badania co on zapisuje ...zawsze można odwołać albo komus oddać termin :)

Kibicuję wszystkim :**

Ja dzisiaj jadę po receptę na metforminę :) w zasadzie endo mówił ,że moje wyniki to jeszcze nie IO , ale ze względu na poronienia mi przepisze mała dawkę :)
Co więcej dzwoniłam na centrale do Krakowa , i miła Pani załatwiła mi wyniki kariotypów do końca tygodnia , a termin mieliśmy na 8lutego najwczesniej , przy czym ja nie spie po nocach i mnie to nerwowo wykańcza ... jestem strasznie wdzięczna tym kobitkom , że mi to ogarną ...będzie wóz albo przewóz ...boje sie jak nie wiem . W poniedziałek wizyta u P to już będe wiedzieć czy jest sens leczenia czy nie . No to tak w skrócie co u mnie :D

reklama
@Aggs uuuuu taniec super: )rowerek super! Ale to juz z 25-40 min cwiczen dobrze rano na czczo sa szybko efekty, najlepiej 2 tyg 25 min poten 30 min i tak do 40 min . ale jeszcze szybsze efekty da tabata. Wiesz jak dziala? Sa apki tabaty albo na youtube fajna melodyjka tabata crossfit i jest 20 sek cwiczen i 10 sek odpoczynku przez 4 minuty, chwila przerwy na oddech i wode i tak 4×. Razem 16 min z przerwami ok 25. A cwiczenia na poczatek np przysiady, burpeesy, brzuszki i bieg bokserki potem znow ta samo czyli w jednej tabacie robi sie po 2 razy te same cwiczenia. Ja mam tez skakanke i hulahop:D do cwiczen:)

Do góry