reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gabrika trzymam kciuki kochana :)
a masz na swoim koncie tylko 1 poronienie? Skąd jesteś? Robiłaś jakaś diagnostykę przed 2 ciążą? Dopytuje bo ja jestem w czarnej d**** za przeproszeniem i mnie wszystko dobija...

od samego poniedziałku dowiedziałam się o 3 kolejnych ciążach u znajomych.... wyć mi się chce... odliczam dni do wizyty u dr Przybycienia-za równy tydzień będę znała cała listę badań jaka dla mnie przygotuje :( na dniach będzie tez wynik badania zarodka z Genesis..... ;(

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, staraczki i te wszystkie myszki (takie jak ja) „kukające” z ciemnej norki..... daleko w tyle za cała reszta :D ;* ehhh....

Tak, tylko jedno poronienie - na szczęście!

Jestem z Krakowa, Ty też? Przybycień chyba w Krk przyjmuje właśnie, prawda? [emoji848]

Ja robiłam milion badań: od pełnego pakietu tarczycowego, po hormony, zespół antyfosfolipidowy. Nie zdażyłam tylko zrobić mthfr i kariotyp, dlatego biorę metylowany kwas foliowy i zastrzyki z heparyny.

A jak u Ciebie to wyglada?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ivvonka jestes najlepsza:D ale ze chlop chory byl to jednak obstawiam ze złożyly broń ale wiadomo ze nie wykluczam:D @Aggs to ja sobie tak zwizualizowalam ze M plemniory tak sie przedzieraja przez te bariere i jeden taki bohaterski najsilniejszy przedziera sie i hyc do jajeczka:D @kropkikreski4 ja poprzednio uprzedzona małpą spokojnie czekam do terminu @ czyli do 2.02 :) @Aggs juz tak szybko testujesz?? Szalona:D nie bede Cie zniechecac, pamietam ze przy pierwszym cyklu staranek bylam po prostu pewna ze zaszlam:D za drugim zreszta tez wiec czekam az zaczne fiksowac teraz ale troche zluzowałam przez ten zel czuje ze jak wezme to co Ty to sie juz uda:D @gosia100 jak tam brzuch? Boli cos? Zagniezdza sie;)?

Ostatnia edycja:
@Totois30 wizualizacja i wiara to polowa sukcesu! Trzymie kciuki!
Kochana ja to juz prawie ruchy czulam w zeszlym cyklu! Taka pewna bylam, ze pyknelo, bo zaraz po poronieniu, zel byl, tabsy byly, test na owu pozytywnyni seksy tez byly. Ale mialam strasznie krotki pik. Rano nic, wieczorem pik, i nastepnego ranka juz tez nic. Jajnik tez mnie specjalnie nie bolal, a juz na pewno nie tak, jak w tym cyklu. Moze po prostu pecherzyk nie pekl, nie wiem.
Teraz mialam pik prawie 2 dni, wiec licze, ze moze sie uda. W tym cyklu to moj S fiksuje. Po seksach kladl mi reke na brzuch i mowil do plemnikow, kilka dni po owulacji zaczal mowic do zygoty... ja nie chce go martwic za bardzo, ale nie czuje, zeby pyknelo, chociaz jakas tam nadzieje zawsze mam.

Ostatnia edycja:
@Aggs ja sobie ubzduralam ze to Twoj pierwszy cykl staranek..no ja niestety czuje ze nie pyknelo no i ten żel:D ale jakos zluzowalam chyba. Bardzo sie nastawialam ostatnio, tzn bardzo chcialam zajsc i najpierw miec termin jeszcze w wakacje potem chociaz we wrzesniu, teraz wiem ze w koncu kiedys sie uda chociaz wiadomo ze bym chciala.Zobaczymy blizej terminu @ czy zaczne fisiować;) ostatnio mooocno przezywalam rozczarowanie, czas @ byl jak żałoba:D fajnie ze Twoj gada do brzucha:D

@roki_1991 mysle ,ze bedzie trzymac awl my z obawy o szyjke wlansie cala ciaze nie uprawialismy sexu.
Na pocztaku to z powodu krwaiaka a pozniej wlansie sie balam ,ze szyjka pusci.
Proponuje Ci zebys nigdy nie szla glodna do pracy bo imaczwj na pewno rzucisz sie na jakas bule lub drozdzowe[emoji4]

@Aggs termin mam na dzis[emoji4]ja to najbardziej sie boje ,ze nie dosc ,ze indukowany to zakonczy sie cc,wtedy to zalamka bo cc to moglam spokojnie miec w 38 tyg i nie mialabym tych paskudnych rozstwpow ,ktore z dnia na dzien sie powiekszaja[emoji17]

@ivvonka haha chyba wyprobuje Twoja teorie z szantazem emocjonalnym,powiem malej ,ze ciuchy i pampersy dostanie pies,wlacznie z zabawkami to zaraz wylezie[emoji16]
Kiedy wizytka?ile masz roznicy pomiedzy a usg i w ktorym dc mialas dodtnia bete?[emoji4]

@gabrika moje gratulacje[emoji8]

@Calineczka24 u nas na ktg do szpitala mozna chodzic dopiero po terminie.
Mam sie zglosic dwa dni po terminie ale jutro sie dowiem dokladnie to dam znac[emoji4]
Juz myslam ,ze jestescie po[emoji5]
A skurcze jakies masz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 wspolczuje :( duzo masz wod? Nie wiem tez, co polecic Ci na rozstepy. Ja uzywalam tych kremow z Eveline kiedys i chyba byly calkiem niezle. Chyba, bo uzywalam, jak mi sie przypomnialo. I nie martw sie tym za bardzo. Najwazniejsze, ze bedzie zdrowa dzidzia. I takie ciazowe rozstepy traktuj jako powod do dumy i pamiatke po stoczonej i wygranej walce. Ja to mam rozstepy obzastwa... od 10 lat nie mialam na sobie szortow. Bo cellulit i waly.
A Ty nie masz sie czego wstydzic. Masz piekna figure, a to, ze moze Ci zostac kilka rozstepow, to nie tragedia ;*
Wiele z nas oddaloby piekne ciala za dziecko, wierz mi. Jestes szczesciara i tak o tym mysl.
Zreszta lekarze mowia, ze ciaza przenoszona jest dopiero w 41 tygodniu. Jest to tez dosc luzna regula a termi zalezy od kraju.
Spokojnie, masz jeszcze czas zeby urodzic naturalnie.
@Totois30 bylby pierwszy, dgybym nie byla taka w goracej wodzie kapana i nie zaczela sie starac 2 tygodnie po poronieniu, bo test owu sie do mnie usmiechnal (uzywam tych elektronicznych z usmieszkami) wydaje na te glupie testy 50 dolarow miesiecznie. A do tego w tych, ktore kupilam w tym miesiacu zepsul sie wyswietlacz, nie moglam oddac bo wyrzucilam paragon. Taka to ja glupia jestem. A na fryzjera 50 dolarow to mi zal wydac... ostatnio moj S mi obcinal wlosy. Co zarobie to laduje w testy i suplementy. Testow ciazowych tez potrafie zuzyc kilka opakowan w miesiacu, bo a noz za kilka godzin wyjdzie pozytyw. Zamiast kupic se peeling do ciala to mieszam cukier z olejem i mi robi rysy na nogach, az do krwi prawie. Mnie powinno sie zamknac w rozowym pokoju bez klamek. A w niedziele plakalam jak bobr, bo utylam i nie moge schudnac.

Ostatnia edycja:
@martakratka ostatecznie nie mialam zabiegu bo dostalam miesoaczke nastepnego dnia przy becie 25 .
Poszlabym do gina,troszke dlugo krwawisz,poza tym kontrola jeszcze nikomu nie zaszkodzila a lepiej dmuchac na zimne[emoji4]

@agatush wiem kochana ,ze Ty to mnie dobrze rozumiesz ,bo sama to przezylas[emoji5]tylko po co te stresy:/

@Aggs od dwoch tygodni pije liscie nalin,takze juz caly las wypilam[emoji4]jem
Ananasy,wiesolka,duzo sie ruszam,schody,sexy ,szczypanie sutkow.
Uwierz mi ,ze powinnam juz sto razy urodzic[emoji23]a wysprzatalam rownowartosc calego osiedla i nic hehe takze Asi dobrze w brzuszku[emoji6]

@roki_1991 jak Ty kochana wszystko dobrze wiesz[emoji4]hihi ale moze dlatego na mnie to nie dziala ,ze ja cala ciaze bylam dosc aktywna[emoji4]no nic nie poradze jak nie chce wyjsc to co zrobie[emoji4]
Zobaczysz Tobie tez musi sie udac[emoji8][emoji8][emoji8]

@AgaB33 wiesz co mam jakies skurcze od dluzszego czasu ale one nic nie wnosza,nawet na szyjke nie dzialaja bo ani drgnie.
Szyja zyrafy normalnie a ja tak sie balam ,ze szyjka mi nie wytrzyma.
W sumie zabieg mialam raz a drugie poronienie farmakologiczne wiec jak widac az tak nie ucierpiala[emoji4]
Kochana jesli moge doradzic i jak dobrze Cie zroumialam ,ze jadlas ostatni posilek o 16 to zle.
Mozesz nabawic sie krtonow w moczu bo glodzisz organizm.
Powinnas jesc choc cos na 3 godziny przed snem[emoji4]

@Calineczka24 dzis ja pytam jak sie macie?rodzisz ,ze Cie nie ma[emoji16]?

Kochana Asia po prostu charakterna kobietka :-D zresztą sama zobaczysz... Ja to widzę po Michaśce...

@ivvonka no twarda sztuka, dobrze mowisz :D nic na te moje dziecię nie działa [emoji14]
Chyba pozostaje czekać :)

Dziewczyny jak to jest z ktg w szpitalu po terminie? Muszą zrobić jak bym pojechała? I co dwa dni na takowe chodzić czy jak?

Ja chodziłam na ktg już od 37 tygodnia, ale do przycjodni raz w tygodniu. W dniu terminu porodu przyjęli mnie na oddział i miałam ktg codziennie.
Cześć dziewczyny,

Nie wiem czy któraś Was mnie pamięta, ale jakiś czas temu byłam z Wami na tym wątku.

Chciałabym dodać Wam (szczególnie tym starającym się nadal) trochę otuchy i energii tym, że pochwalę się, że jestem w ciąży :)

Udało się 6 msc po poronieniu i cykl po ciąży biochemicznej. Jestem obecnie na końcu 15 tygodnia :) najprawdopodobniej noszę pod sercem synka! [emoji173]️

Nie traćcie nadzieji :) wszystko się pięknie ułoży :)

J Cię pamiętam doskonale :-) Gratulacje :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Aggs ja sie smaruje 3 razy dziennie balsamem z palmersa i wydajw mi sie ,ze jak sa tendencje to nic juz nie ma wplywu chocby nie wiem co nalozyc:/
No nic trzeba bedzie zaakceptowac.

@agatush oj charakterek bedzie cos czuje,od poczatku pokazuje pazurki[emoji28]najpierw starszyla krwawieniami a teraz wyjsc nie chce[emoji4]

reklama
@Funia90 ja poprzednią ciążę całą smarowalam sie oliwką bambino. I było wszystko dobrze do 38tyg. Już nie mogłam znieśc jej zapachu, na wymioty mnie ciągło więc tak mniej regularnie zaczęłam jej używać no i masz... Tyle że u mnie głównie cycki na których rozstępy juz z okresu dojrzewania miałam i troche na udach. Po 6sciu prawie latach tych na udach praktycznie nie widać także może u Ciebie też znikną z czasem. A i są rózne serum do blizn i rozstępów.
Mój M kiedyś uzywał i takie 10letnie rozstępy z brzucha mu znikły. Nie przejmuj się jest na to rada. A skoro małej tak tam dobrze to po co by ja było wyganiać na ten straszny świat w 38tygodniu. Rozbuja się. Moze już dziś zamieścisz nam jej zdjęcie ;-)

@Totois30 @Aggs wg mnie najgorszy czas w trakcie cyklu to od owu do terminu @. Ta niepewność i niecierpliwosć czy ten ch....ny test już coś pokaże. Jak nie pokaze a przed terminem @ to nadal nic nie wiadomo brrr. Doskonale Was rozumiem. Ale @Totois30 nie myśl źle o tym cyklu bo może właśnie te waleczne przedarły się do jajeczka, czego Wam z całego serca życzę.

Do góry