reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gabrika gratuluję!! :) pamiętam Cię, to nie było wcale tak dawno :p trzymam kciuki, ale teraz to już musi być dobrze :) napisz czasem, bo takie historie działają bardzo pokrzepiająco :) czytam że bierzesz neoparin. Na co on jest?
@AgaB33 no to śmigaj na l4 :) dostaniesz na pewno, nic się nie bój :) zawsze możesz powiedzieć że masz stresująca pracę i że się boisz o dziecko :*
@ivvonka kocham Cie za twoje posty :D
@Calineczka24 nie zostaje nic innego jak czekać cierpliwie :)kobiety mają swoje zdanie, także nie przegadasz :D
@Totois30 kciuki za teścik :) oby @ nie zaskoczyła ;)
@olaa90 będzie dobrze, głowa do góry :) dr na pewno znajdzie na ciebie sposób, żeby ujarzmic twój organizm :D dziękuję za pozdrowienia, ja "myszka kukająca z nory" :D u mnie też jeszcze daleko do starań...
@Funia90 jestem twarda :D zawsze robię sobie śniadania do pracy, żeby nie kusiło, a jak kusi, to pije wodę :) i wmawiam żołądkowi że chce się mu pić a nie jeść :D
@Aggs a badałas sobie tarczyce? Bo takie nagłe przytycie i nie możliwość zrzucenia wagi mimo diety to często właśnie hormony tarczycy. Może warto sprawdzić :*

reklama
Rozpisałam się wyżej strasznie, więc będzie post pod postem, trudno :p
Teraz się wam trochę pochwalę, bo wstąpiła we mnie nowa nadzieja :)
Byłam wczoraj u reumatologa z tymi moimi ana. Trafiłam na bardzo konkretną babkę, młodą, która zna się na rzeczy. Powiedziałam jej o moich stratach i o tym że zrobiłam badania na własną rękę. Powiedziała że taki wynik często świadczy o toczniu, ale potrzebuje wiedzieć jeszcze ilościowo ile jest tych przeciwciał na dsDNA więc mi zleciła takie badanie, a do tego badanie C3 i C4 (cokolwiek to jest) plus morfologia. Te wyniki mają jednoznacznie stwierdzić czy to toczeń czy nie. Poza tym od razu powiedziała że da mi lek (plaquenil) wypisala receptę, powiedziała że to jest lek w 100% bezpieczny i w ciąży i podczas karmienia piersią, także śmiało mogę go brać. Lek który ma wyciszyć właśnie mój organizm żeby nie był agresywny. Można go kupić w Czechach, w Polsce nie ma go w sprzedaży, więc pewnie nie powiecie mi o nim nic... Powiedziała że nie wie czy gin będzie chciała mi dać w ciąży steryd, ale ze to juz decyzja gin.
Byłam też u gin wczoraj, nie wygląda na to że będzie mi chciała dać cokolwiek, więc stwierdziłam że umowie się na wizytę do Krk do doktora Przybycienia. Nie spieszy mi się z wizytą, bo i tak wcześniej niż za 2 miesiące starać się nie będę. Przez te dwa miesiące mam plan trzymać dietę bezglutenowa, brać Wit D i folian, zacznę pić inofem i po tych badaniach zacznę brać ten plaquenil. Potem wizyta u dr P i mam nadzieję że się uda :D
Wstąpiła we mnie nowa nadzieja po wczorajszym dniu :)
Aaa, gin zrobiła mi wczoraj usg, to był jakiś 11dc (choć nie wiem jak to liczyć) i moje endo miało 9.6 mm. To dobrze czy za mało??

@Funia90 betę ok.15 jednostek złapałam w 34 d.c , następnego dnia była ok. 30. A różnica jest znaczna między usg a o.m. bo 2 tyg. , więc wydaje mi się, że owulacja była naprawdę późno. Wydawało mi się nawet, że czuję ją 9 grudnia, ale teraz to już niczego nie jestem pewna. Wyda się na wizycie 31 stycznia.

milego dnia ruchomy  emotkinka puszcza oko.gif

Załączniki

• milego dnia ruchomy  emotkinka puszcza oko.gif
    milego dnia ruchomy emotkinka puszcza oko.gif
    33,8 KB · Wyświetleń: 378
@roki_1991 Neoparin to odpowiednik Clexane - zastrzyki przeciwzakrzepowe :) a ponieważ, ja nie dokończyłam diagnostyki, to biorę na wszelki wypadek

@Funia90 rety! To już, to już niedługo :) Jak się czujesz w kontekście tego, że za niedługo zobaczysz maleństwo? :)

Cześć dziewczyny,

Nie wiem czy któraś Was mnie pamięta, ale jakiś czas temu byłam z Wami na tym wątku.

Chciałabym dodać Wam (szczególnie tym starającym się nadal) trochę otuchy i energii tym, że pochwalę się, że jestem w ciąży :)

Udało się 6 msc po poronieniu i cykl po ciąży biochemicznej. Jestem obecnie na końcu 15 tygodnia :) najprawdopodobniej noszę pod sercem synka! [emoji173]️

Nie traćcie nadzieji :) wszystko się pięknie ułoży :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ooo super :) kolejna z forum ciąż po poronieniu która prawdopodobnie trafi do mojej gr na forum lipcówek 2018 :) zapraszamy kochana :*

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Do góry