reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 są dwa rodzaje chlamydii i mykoplazmy: pneumo i tr(cos tam). Te pneumo odpowiadaja głównie za infekcje ukladu oddechowego, dróg moczowych i u mężczyzn spraw urologicznych. Na te robi sie badania w klasie igm (aktywna infekcja) i igg (stara infekcja) z krwi. Natomiast te tr(cos tam) których nazwy nigdy nie mogę zapamiętać robi się wymazy z pochwy czy u mężczyzn z cewki chyba. Ta jest przenoszona drogą płciową. Nie wiem jak z ureoplazma ale to chyba też powinnaś wymaz zrobić. Chociaż nam zakaznik z głową mówiła że w wymazach to z reguły nic nie wychodzi tylko jak już to przeciwciala z krwi. Metoda pcr nie bada przeciwcial dlatego nie ma klas igm i igg. Ona ma za zadanie stwierdzić czy w pobranym materiale (krew, wymaz itd.) Stwierdzono obecność fragmentu danej bakterii.

@Frezja_1 no właśnie bo to sława jest to możliwe że już nie ma takiego ludzkiego podejścia do ludzi. No musialbym z gościem pogadać aby ocenić ale nie wiem czy mnie stać. Z tego co znalazłam 300zl wizyta. Czas leci strasznie. Jeszcze dwa lata temu zmienialam pracę i myślałam że na dzieci mam jeszcze czas. Nawet nie wiedziałam w jakim błędzie jestem.

reklama
@Frezja_1 @AgaB33 dzięki. Kurcze, nie potrafię w tym cenniku lab znaleźć czy badanie jest z wymazu czy z krwi. Chcę zrobić z wymazów, bo tylko to wg mnie ma sens. Chociaż myślałam że jak będzie w organizmie to we krwi wyjdzie. Zapytam gin gdzie zrobić takie badania :) może lab u niej w szpitalu czy coś :) planuje jechać jutro po wynik hist pat, to może ja spotkam i zapytam :) jeszcze raz dzięki :)
@hona normalnie dostaniesz kopniaczka w zadeczek jak następnym razem będziesz nas tak trzymać w niepewności, lobuzie :)

Jestem z Leszna koło Poznania :)
Oo no prosze to tylko niewiele ponad 60 km ode mnie. Ja z samego Poznania jestem.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

O rany,skonczylam Chcialoby sie powiedziec,zebyscie tyle nie pisaly :szok:

@Olasec pisalam kiedys skad pochodzi moj maz. Swieta w tym kraju??? EEEEE
W dodatku mlody czeka juz na Mikolaja,ktory w tym roku to chyba na serio rozge Mu da . A maz jedzie,bo mama caly czas narzeka,ze umrze,a maz Jej nie odwiedzi. W dodatku skorzystlismy z okazji, jest u nas siostrzeniec meza, Jego mama zaproponowala,ze kupi bilety. Teraz po calym remoncie,wymianie pieca,drzwi i wogole tysiaca rzeczy, byloby trudno wyjac kolejny 1tys EUR na bilet.

@ivvonka a Ty gdzie sie podziewasz? Czyzby Cie papierzyska przysypaly? Gdzie Ty mieszkasz, chyba gdzies kolo Wawy, dobrze pamietam? Daj znac,jak potrzeba to popedze z pomoca :biggrin2:

Witam nowe Mamy Aniolkow, rozgoscie sie. Glowa do gory, kiedys my bylysmy w miejscu, w ktorym Wy jestescie teraz, inne dziewczyny pocieszaly nas. I choc bol po stracie nie minie,to stanie sie znosniejszy, nauczycie sie z nim zyc. Bedzie latwiej.

Lece na spanie, bo glowa opada .

reklama
Do góry