reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 są dwa rodzaje chlamydii i mykoplazmy: pneumo i tr(cos tam). Te pneumo odpowiadaja głównie za infekcje ukladu oddechowego, dróg moczowych i u mężczyzn spraw urologicznych. Na te robi sie badania w klasie igm (aktywna infekcja) i igg (stara infekcja) z krwi. Natomiast te tr(cos tam) których nazwy nigdy nie mogę zapamiętać robi się wymazy z pochwy czy u mężczyzn z cewki chyba. Ta jest przenoszona drogą płciową. Nie wiem jak z ureoplazma ale to chyba też powinnaś wymaz zrobić. Chociaż nam zakaznik z głową mówiła że w wymazach to z reguły nic nie wychodzi tylko jak już to przeciwciala z krwi. Metoda pcr nie bada przeciwcial dlatego nie ma klas igm i igg. Ona ma za zadanie stwierdzić czy w pobranym materiale (krew, wymaz itd.) Stwierdzono obecność fragmentu danej bakterii.

@Frezja_1 no właśnie bo to sława jest to możliwe że już nie ma takiego ludzkiego podejścia do ludzi. No musialbym z gościem pogadać aby ocenić ale nie wiem czy mnie stać. Z tego co znalazłam 300zl wizyta. Czas leci strasznie. Jeszcze dwa lata temu zmienialam pracę i myślałam że na dzieci mam jeszcze czas. Nawet nie wiedziałam w jakim błędzie jestem.

reklama
@Frezja_1 @AgaB33 dzięki. Kurcze, nie potrafię w tym cenniku lab znaleźć czy badanie jest z wymazu czy z krwi. Chcę zrobić z wymazów, bo tylko to wg mnie ma sens. Chociaż myślałam że jak będzie w organizmie to we krwi wyjdzie. Zapytam gin gdzie zrobić takie badania :) może lab u niej w szpitalu czy coś :) planuje jechać jutro po wynik hist pat, to może ja spotkam i zapytam :) jeszcze raz dzięki :)
@hona normalnie dostaniesz kopniaczka w zadeczek jak następnym razem będziesz nas tak trzymać w niepewności, lobuzie :)

Jestem z Leszna koło Poznania :)
Oo no prosze to tylko niewiele ponad 60 km ode mnie. Ja z samego Poznania jestem.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

O rany,skonczylam Chcialoby sie powiedziec,zebyscie tyle nie pisaly :szok:

@Olasec pisalam kiedys skad pochodzi moj maz. Swieta w tym kraju??? EEEEE
W dodatku mlody czeka juz na Mikolaja,ktory w tym roku to chyba na serio rozge Mu da . A maz jedzie,bo mama caly czas narzeka,ze umrze,a maz Jej nie odwiedzi. W dodatku skorzystlismy z okazji, jest u nas siostrzeniec meza, Jego mama zaproponowala,ze kupi bilety. Teraz po calym remoncie,wymianie pieca,drzwi i wogole tysiaca rzeczy, byloby trudno wyjac kolejny 1tys EUR na bilet.

@ivvonka a Ty gdzie sie podziewasz? Czyzby Cie papierzyska przysypaly? Gdzie Ty mieszkasz, chyba gdzies kolo Wawy, dobrze pamietam? Daj znac,jak potrzeba to popedze z pomoca :biggrin2:

Witam nowe Mamy Aniolkow, rozgoscie sie. Glowa do gory, kiedys my bylysmy w miejscu, w ktorym Wy jestescie teraz, inne dziewczyny pocieszaly nas. I choc bol po stracie nie minie,to stanie sie znosniejszy, nauczycie sie z nim zyc. Bedzie latwiej.

Lece na spanie, bo glowa opada .

reklama
Do góry