reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 dzięki za odpowiedz odnosnie tych testow owu..poki co robie te tanie z allegro i wczoraj wieczor tak jakby druga bladziusienka kreska ale taka mega blada...w kazdym razie zrobilam 5 testow i jedynie wczoraj cos wyszlo to moze cos pokaze mi dzis..no zobacze wieczor bo robie tak okolo 21:00.dzis 15dc :) Jak przez caly czas bedzie wychodzila jedna kreska to zainwestuje w jakies drozsze w kolejnym cyklu :)
@Totois30 to witaj w klubie, tez nie robie w tym cyklu i swiety spokoj. Tez nie wiem jaki ten progesteron moj jest wiec nie jest powiedziane ze pilnie potrzebuje lutki. Ale moze od stycznia juz zaczne brac jak @ przylezie..no chyba ze nie (ale watpie) ;) a to jest tak ze od pozytywu sie bierze na podtrzymanie? A skad wiadomo ze trzeba skoro sie wczesniej nie bralo?? Ale to chyba nie zaszkodzi, tak?? :) aaa test powinno sie juz robic w dniu @ zeby brac za wczasu lutke czy niekoniecznie? Bo w sumje w dniu spodziewanej @ nie zawsze wychodzi wiarygodny test.. :)
@roki_1991 strzelilas, dokladnie te strony :D pewnie nie raz minelysmy sie w Bielsku ;D :D
@Gosia0210 a moze to nie byla biochemiczna ciaza tylko zwykly okres przyszedl?? Badz dobrej mysli, bo jak nie teraz to za miesiac :) [emoji110]

Wydaje mi sie ze biochemiczna, przez ta bete.. ale lepiej tak niz pozamaciczna, albo serduszko ktore nagle przestaje bic... trzeba byc dobrej mysli i starac sie dalej ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gosia0210 dokladnie kochana, bo tak to wszystkie bylybysmy teraz w glebokiej depresji a mimo wszystko nie ma co tracic nadziei!! Mowie Ci, nie teraz to w kolejnym cyklu :) a masz racje..serduszko ktore nagle przestaje bic to najgirsze co moze nas spotkac. Dobrze ze jest to forum, bo wlasnie dzieki niemu sie troche podnioslam i ogarnelam :)

@Calineczka jak czesto chodzisz do endokrynologa? Kiedy ostatnio i przy jakim tsh zwiekszyl Ci dawke? Masz hashi?

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Piersze TSH jak robiłam to było 3,41
Drugie powtórzyłam po tygodniu, żeby mieć na świeżo wynik do endokrynologa to wynik TSH był 2,84
Wczoraj zrobiłam badania na jutrzejszą wizytę i wynik 4,940
Na wizycie byłam 14 listopada i wypisał mi letrox50 poł tabletki.

Przed ciążą miałam z tarczycą wszystko ok.
Niedoczynność mi wyszła w ciąży i to też późno się o niej dowiedziałam bo w listopadzie a teraz jestem w 33tc

Oj jal dla mnie to na takie wyniki 25 to za malo... ja mialam w zeszlym roku w marcu tsh 4,7 przy dawce 37,5 wiec zwiekszono mi do 75 i spadlo do 2,5. Teraz mam dawke 100 i czekam az spadnie do 1-1,2. W ciazy potrzeba wyzszej dawki bo dzidzius pobiera hormony tarczycy od Ciebie, a przy niedoczynnosci trzeba szczegolnie uwazac. U mojej kuzynki w ciazy wykryto niedoczynnoac miala tsh 4,5 i od razu dostala dawke 150 przez 2 tygodnie potem 100.

Oj jal dla mnie to na takie wyniki 25 to za malo... ja mialam w zeszlym roku w marcu tsh 4,7 przy dawce 37,5 wiec zwiekszono mi do 75 i spadlo do 2,5. Teraz mam dawke 100 i czekam az spadnie do 1-1,2. W ciazy potrzeba wyzszej dawki bo dzidzius pobiera hormony tarczycy od Ciebie, a przy niedoczynnosci trzeba szczegolnie uwazac. U mojej kuzynki w ciazy wykryto niedoczynnoac miala tsh 4,5 i od razu dostala dawke 150 przez 2 tygodnie potem 100.

Jak dostałam ten Letrox50 to miałam wynik 2,84 może dlatego zlecił tylko pół tabletki?
Powiedział mi wtedy lekarz, że powinno się to unormować a mi TSH po miesiącu brania leku wyszło 4,940 to to chyba nie jest normalne.

hej dziewczyny ;)
wczoraj byłam u gin dziś zaczynam 8 tc strasznie się wczoraj stresowałam czy usłyszę serduszko a jednak było słychać mocno i wyraźnie :)

Tak się wam zapytam o imię jak wybierałyście, czym się sugerowalicie? ja przeglądam różne leksykony i nic mi nie pasuje, a zazwyczaj jak której mi wpadnie to odrazu kojarzy mi się z kimś kogo nie lubię

Gratuluję:)
My jeszcze imienia nie mamy wybranego. Ale mamy kilka kryteriów, nie może być "nowoczesne", stare i nie może się zdrabniac typu Krzysztof. Pierwszy synek ma Michał i my jako rodzice mówimy Michałek, Misiu itp ale jak się będzie przedstawiał to poprostu Michał a nie Krzysiek czy Ania.

@Calineczka24 eh już tak niedługo zostało a tu insulina i TSH, masakra. Fajnie, że się odezwałaś:)

@madzia0902 tak mi przykro...:)

@DorciaMamaOlka gratuluję, jak widać jesteś super przykładem dla staraczek, że po burzy przychodzi słońce. Gratuluję :) zostań z nami:)

@hona nie trać wiary. Znajdź czas na diagnostykę i do dzieła:)

@mamcia2014 super wyglądasz:)

Ostatnia edycja:
@Calineczka24 mi też jakoś niedawno skoczylo miałam wynik 4 z kawałkiem zwiększył mi dawkę letroxu i wróciło do normy teraz byłam niedawno i znowu zwiększył bo miałam ponad 3 teraz biorę 100

reklama
Strasznie Ci skoczylo to tsh @calineczka... robilas przeciwciala czy tylko tsh?

Kazał mi zrobić tylko te TSH, Magnez i Wapń

@Olasec już bliżej jak dalej końca. :)
Jeszcze troszkę i Julka będzie z nami.
W końcu spakowałam torbę do szpitala bo juz od 3 tygodni ja pakowałam i nie umiałam się za to zabrać :D
Na kiedy termin u Ciebie? :)

Do góry