reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny gratulacje wszystkich udanych wizyt no i nieustannie rosnących bet :) bo to jest tu najpiekniejsze ♡
Każdą z nas kiedyś to czeka. Prędzej czy później. Ja sobie postawiłam za cel zajść w ciążę do końca przyszłego roku.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
@anja93 pozniej owulacja to fajnie bo pęcherzyk dorodny;) mi dal lutke od 19dc do 28..jakby mi kazal do 26dc to spoko bo bym skonczyla i akurat 2 dni na spadek i @ przychodzi a tak czekalam dodatkowe 2 dni..ja na pewno w tym cyklu nie wezme, duzo dziewczyn bierze dopiero od pozytywu na podtrzymanie, a poczatek ciazy mialam ladny, wiec mam nadzieje ze na poczatku tego nie potrzebuje a te lutke pilnować to tez troche obdziera te oczekiwania z jakiejs magii;) objawy zwala sie na lutke a tak to naturalnie sie czuje , wiadomo moze kiedys jeszcze inne specyfiki bedzie sie w cyklu bralo ale jak tego progesteronu nie mam zbadanego, chyba nie wskazuje na niedomoge to na razie odpuszcze.ale od pozytywu na pewno sie przyda:) chce pozytyw!:) edit.tez sie boje cykli bezowulacyjnych..dlatego poszlam ostatnio do gin zeby podejrzal czy jest pecherzyk i potem czy pekl, wszystko bylo ok wiec licze na to ze teraz tez bedzie owulka i to owocna;) @Marika92 brak mi slow tak bardzo sie ciesze Twoim szczęściem: )super jak osoba ktora poznalas po stracie i widzialas jak czeka na swoj cud, rozkwita i niedlugo zacznie nowe zycie:) bardzo sie ciesze:* @DorciaMamaOlka witaj na tym watku:) sciagaj dziewczyny stamtad tez do watkutam czasami cisza a tu sie duzo dzieje:)@Gosia0210 tak jak wspominalysmy, nie beta a przyrost sie liczy:) beta moze taka byc wyjsciowa spokojnie, wszystkiego sie dowiesz jak powtorzysz w czw i bedzie dobry przyrost:)trzymam kciukasy:)@roki_1991 kurde wlasnie mialam pisac ze superdzielna jestes ale wszystkie juz to napisaly;) tak to jest jak o polnocy nadrabia sie forum;) kibicuje Ci:* @hona kibicuje Ci kochana:*3mam kciuki:)

@DorciaMamaOlka przykro mi,ze musialas az tyle przejsc. Ale teraz juz chwilka doslowenie i bedziesz tulila swoja mala iskierke. To bardzo pocieszajace,ze po tylu stratach udalo sie. Nie wiem,co takiego magicznego jest w tym Clexane ale wiele dziewczyn na zestawie Acard i Clexane donosilo ciaze. Czy Ty tez masz acard? Ja juz od dluzszego czasu jem acard, mam gina,ktory powiedzial,ze przy kolejnej ciazy da mi clexane. Na razie mam juz nerwy,bo dzis 21 dc, z tego wszystkiego kreci mi sie w glowie i jest mi niedobrze,ale wiem,ze to moja durna glowa plata mi figle. Ech,zeby tak sie dalo wylaczyc myslenie i w tym czasie zyc w blogiej nieswiadomosci :unsure:
Tak brałam też acard do 16 tc :) później został odstawiony i zostały tylko zastrzyki...jeśli chodzi o krzepliwosc to nadal wyniki nie są rewelacyjne ( dla mnie) gin jednak uważa,że wszystko jest ok.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 również pozdrawiam kochana ;).
@K28 no wczoraj cały dzień miałam zalatany szukałam butów tacie i paru innych rzeczy potem dentystka potem obiad i wieczorem padlam jak betka dziś zrobię pośladki zaraz idę do fryzjerki na 10 mam to jak będę czekać na splukanie farby to wpadnę do Was.

Witam nowe Aniolkowe mamusie zapalam światełko dla Aniołkow (*).
Zostancie z nami razem raźniej.

@hona wiem że z tym stresem to nie jest prosta sprawa. Łatwo się mówi gorzej z realizacją. Ja brałam norprolac po którym spadła mi do ok 35, potem dostałam dostinex to jest ta jedna na tydzień. Wzięłam w sobote na noc pół, wstałam rano a po 15 minutach zemdlalam. Ocknelam sie i usiadłam sobie na krześle. M.mnie spytał jak się czuje, powiedziałam że dobrze bo tak było i zaczęłam się dusić. Uratował mnie on i jego opanowanie bo jak mój tato przebiegł to podobno sina już byłam. Ja w tym czasie z całą rodziną, pełna szczęścia jechałam autem w stronę światła. Odczucie mega szczęścia. Wściekła byłam gdy się ocknelam że z tak wspaniałego snu mniebudzi. Lekarze stwierdzili że być może od tych tabletek ale mam też niskie ciśnienie więc nie potrzebnie wstałam z tej podłogi, że trzeba było na lewym.boku poleżeć. Odstawiłam tabletki bo nie chciałam ryzykować. Po 2 miesiącach zmieniłam pracę, po kolejnych dwóch zrobiłam badania i prolaktyna w normie. Nawet nie podejrzewalam ze praca mogła to powodować. Bromergonu sie boję, brałam na zatrzymanie laktacji, autentycznie białe myszki widziałam i nie wiadomo było kiedy zasne. Nie polecam. Norprolac lepszy chociaż jak go zaczynałam to po 1/4 tabletki i do łóżka na początku. Bo wrażenie miałam jakbym ze 3 piwa na raz wypila

Zrobilam rano test o czulosci 25, blady, ale cos widac.. wczesniej te prawie w ogole nie wychodzily, wiec moze jest takas nadzieja... doszedl bol podbezusza i nerek...
1513154771-9d0d0741b0e1c77e-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Calineczka24 wiem, nie ma szans na nadrobienie takich zaległości. Ciąża zatrzymała się 7/8 tc. Od początku czułam że może być coś nie tak, więc nie nastawiałam się za bardzo. I dzięki temu chyba jakoś mi teraz łatwiej. Chcę porobić badania żeby wiedzieć co dalej i generalnie mam wrażenie że mając plan działania, łatwiej mi się pozbierać :)
@hona niezłe przygody miałaś z tą tarczyca. Ale udało się w końcu ją unormowac?
@anja93 okolice ślemienia/koconia? :) to faktycznie blisko mamy do siebie :) powiedz mi gdzie chodzisz do Gina? Masz coś u siebie czy jeździsz gdzieś dalej?

Tak bardzo mi przykro :(
Każda strata boli i to bardzo, bez względu na to czy się na nią przygotujemy czy też nie. Nie da się tak do końca na coś takiego " przygotowac " , ale cieszę się, że masz w sobie taki pokład sił i nadzieji na lepsze jutro :)

Z tą moją cukrzycą to się dziwne rzeczy dzieją. Skacze mi ten cukier, raz jest dobry, raz trzeba wziąć insulinę.
Trafiłam nawet do szpitala skuli cukrzycy bo dostałam drgawek i nie wiedzieliśmy z mężem co się dzieje to wezwaliśmy pogotowie. Jak się okazało była to hipoglikemia - spadł mi cukier do 68 i stad te drgawki. W szpitalu cukier zaczął skakać nawet do 215 więc wdrożyli mi insulinę.
Wróciłam do domu po 6 dniach i cukry zaczęły się normować, do tego insulina którą dostałam w szpitalu tak mi cukier zbija, że jak mam ją sobie aplikować to się boję. :errr:
Jedna jednostka średnio zbija cukier o 30 a mi jedna jednostka jest w stanie zbić cukier o 120 :szok:
Pytałam tego diabetologa o co chodzi to mi powiedział, że mój organizm reaguje jak zdrowy organizm i stąd takie spadki cukrów przez tą insulinę.
Dziś jadę odebrać wyniki z krwi a jutro mam endokrynologa, zobaczymy co powie. :)

Ja już śniadanko zjadłam, jestem tak pojedzona, że nie mam siły się ruszać :-) :)

Do góry