reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 bardzo mi przykro.a czy istnieje mozliwosc, ze tamta beta byla jeszcze efektem pregnylu a ta dzisiejsza ciąży?

Ja teraz popijam ziolka i wcinam wiesiolek, ale po chorobie meza, to raczej 3,4 miesiace bedzie lipa.:(

reklama
@K28 najwazniejsze to wziac sie w garsc i dzialac. Ja sie zwolnilan z pracy za porozumieniem stron. Moj szef spoko to przyjąl, powiedzialam ze bylam w ciazy i jak to sie skonczylo a z racji tego ze u mnie w pracy byly szkodliwe warunki nie mial do mnie zadnych zastrzezen i dogadalismy sie. Ja nie zaluje. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie i bezpieczenstwo kolejnej ciązy jesli będzie mi dana :-) a prace mysle ze znajde, chcialabym robic cos co lubie..ale mam 24 lata i dalej nie wiem co by mnie cieszylo :-D znajac zycie i tak znajde prace calkowicie sprzeczna z moim kierunkien studiow. Ale to juz norma w Polsce. Czasem zaluje ze poszlam na studia. Tutaj wyksztalcenie sie nie liczy tylko dobre znajomosci. U mnie w firmie ludzie ktorzy byli brygadzistami i kierownikami byli po zwyklych zawodowkach jeden byl z wykszt. hydraulikiem drugi piekarzem..brygadzisci wiekszosc po technikum bez matury.. Pomiatali ludzmi pod nimi bardzo czesto po studiach..smiali sie w twarz czesto wysmiewali grozili... Mnie to nir dotyczylo ale widzialam co sie dzieje. Postanowilam ze nie bede sobie dala wychodzic na glowe. Zwolnilam sie i tak jak mowilam nie zaluje. A uwierz- praca predzej czy pozniej sie znajdzie :-) ale to juz Twoj wybor. Zapytaj partnera co on o tym mysli itp. Czasem warto cos zmienic na lepsze.. :-) srodowisko, ludzi, klimat.. Chyba ze na prawde nie ppradzisz sobie bez pieniazkow nawet przez chwile to moze jeszcze sprobuj raz dac sobie szanse i wroc tam do pracy.. Jak uwazasz, przemysl po prostu na spokojnie co dla Ciebie byloby lepsze.. :-)
Najbardziej stresuje mnie rozmowa z szefem. Jestem cienka w takich sprawach. Sama nie wiem,co chce zrobic...tak jak ty,jeszcze nie wiem jaka prace bym chciala

@K28 my z cork jestesmy ..tutaj niestety na gin pl sie przyjechałam bylam u kolejnego ktory dal nadzieję ale jedyne co zrobil to przekierowal mnie do szpitala gdzie ciazy zagrożonej w tak wczesnym etapie nie ratują i kazali tylko czekac wiec czekałam na poronienie i tak sie stalo ..tydz po wizycie w szpitalu bylan juz u swojeho gin w polsce bo akurat lecielisny i on przebadal mnie i pow ze wszytsko ładnie sie oczyscilo i skoerowal na badania i pobral wymaz na panel infekcji ..czesc wynikow juz mam ale na reszte musze czekac 3 tyg bo tez badne sa w krakowie ..my z Gniezna jestesny i wszystkie badania byly robione w Gnieznie ;)
Przyznaje,ze nie ma wyboru wsrod gine. Niestety. Czyli jednak,badalas sie w PL,no ja tez tak zrobie. Slyszalam,ze tutaj to kosmiczne ceny sa.

@roxie123 troche nie wierze, moze faktycznie w pierwszej becie cos leki pokazaly a dziesiejsza ciaze, no nie nie wierze, kibicuje Ci caly czas moze sie wzera w maciczke skubana kropa..kochana a co lekarze kiedy masz jakas wizyte?:*:*:*

@roxie123, jejku. Nieładna ta beta. A może...jeszcze urosnie...co?

@K28 ja bym olała taką pracę i takiego szefa. Nie czułabym się już tam dobrze, nie warto marnować sił i czasu dla pracy, w której szef jest tylko od darcia się i rzucania mięsem jak potrzeba zrozumienia. Ja mam szefową bardzo wymagającą, dlatego mam mnóstwo rzeczy na głowie i czasem burczę pod nosem coś w stylu: ,,przepis na klona jeszcze proszę,, , ale jak komuś jest źle i do niej przyjdzie to liczy się wtedy człowiek. Szukaj lepszej pracy.

Tak mi przeszło przez myśl że ten listopad to jakiś pechowy miesiąc tu na forum :/
Ja testuję w piątek, a spodziewana @ powinna być w sobotę. Jakoś nie spodziewam się dobrej nowiny :(

reklama
@roxie123, jejku. Nieładna ta beta. A może...jeszcze urosnie...co?

@K28 ja bym olała taką pracę i takiego szefa. Nie czułabym się już tam dobrze, nie warto marnować sił i czasu dla pracy, w której szef jest tylko od darcia się i rzucania mięsem jak potrzeba zrozumienia. Ja mam szefową bardzo wymagającą, dlatego mam mnóstwo rzeczy na głowie i czasem burczę pod nosem coś w stylu: ,,przepis na klona jeszcze proszę,, , ale jak komuś jest źle i do niej przyjdzie to liczy się wtedy człowiek. Szukaj lepszej pracy.
@ivvonka sama juz nie wiem co robic. Zaczelam pisac wypowiedzenie i zastanawialam sie jakby to bylo jakbym jendak wrocila. Masakra jakas ze mna... Maz mnie zabije,powiedzial ze jak wroci z pracy to bedzie mnie wypytywal jak mam zamiar to poweidziec szefowi.

Do góry