reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 bardzo mi przykro.a czy istnieje mozliwosc, ze tamta beta byla jeszcze efektem pregnylu a ta dzisiejsza ciąży?

Ja teraz popijam ziolka i wcinam wiesiolek, ale po chorobie meza, to raczej 3,4 miesiace bedzie lipa.:(

reklama
@K28 najwazniejsze to wziac sie w garsc i dzialac. Ja sie zwolnilan z pracy za porozumieniem stron. Moj szef spoko to przyjąl, powiedzialam ze bylam w ciazy i jak to sie skonczylo a z racji tego ze u mnie w pracy byly szkodliwe warunki nie mial do mnie zadnych zastrzezen i dogadalismy sie. Ja nie zaluje. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie i bezpieczenstwo kolejnej ciązy jesli będzie mi dana :-) a prace mysle ze znajde, chcialabym robic cos co lubie..ale mam 24 lata i dalej nie wiem co by mnie cieszylo :-D znajac zycie i tak znajde prace calkowicie sprzeczna z moim kierunkien studiow. Ale to juz norma w Polsce. Czasem zaluje ze poszlam na studia. Tutaj wyksztalcenie sie nie liczy tylko dobre znajomosci. U mnie w firmie ludzie ktorzy byli brygadzistami i kierownikami byli po zwyklych zawodowkach jeden byl z wykszt. hydraulikiem drugi piekarzem..brygadzisci wiekszosc po technikum bez matury.. Pomiatali ludzmi pod nimi bardzo czesto po studiach..smiali sie w twarz czesto wysmiewali grozili... Mnie to nir dotyczylo ale widzialam co sie dzieje. Postanowilam ze nie bede sobie dala wychodzic na glowe. Zwolnilam sie i tak jak mowilam nie zaluje. A uwierz- praca predzej czy pozniej sie znajdzie :-) ale to juz Twoj wybor. Zapytaj partnera co on o tym mysli itp. Czasem warto cos zmienic na lepsze.. :-) srodowisko, ludzi, klimat.. Chyba ze na prawde nie ppradzisz sobie bez pieniazkow nawet przez chwile to moze jeszcze sprobuj raz dac sobie szanse i wroc tam do pracy.. Jak uwazasz, przemysl po prostu na spokojnie co dla Ciebie byloby lepsze.. :-)
Najbardziej stresuje mnie rozmowa z szefem. Jestem cienka w takich sprawach. Sama nie wiem,co chce zrobic...tak jak ty,jeszcze nie wiem jaka prace bym chciala

@K28 my z cork jestesmy ..tutaj niestety na gin pl sie przyjechałam bylam u kolejnego ktory dal nadzieję ale jedyne co zrobil to przekierowal mnie do szpitala gdzie ciazy zagrożonej w tak wczesnym etapie nie ratują i kazali tylko czekac wiec czekałam na poronienie i tak sie stalo ..tydz po wizycie w szpitalu bylan juz u swojeho gin w polsce bo akurat lecielisny i on przebadal mnie i pow ze wszytsko ładnie sie oczyscilo i skoerowal na badania i pobral wymaz na panel infekcji ..czesc wynikow juz mam ale na reszte musze czekac 3 tyg bo tez badne sa w krakowie ..my z Gniezna jestesny i wszystkie badania byly robione w Gnieznie ;)
Przyznaje,ze nie ma wyboru wsrod gine. Niestety. Czyli jednak,badalas sie w PL,no ja tez tak zrobie. Slyszalam,ze tutaj to kosmiczne ceny sa.

@roxie123 troche nie wierze, moze faktycznie w pierwszej becie cos leki pokazaly a dziesiejsza ciaze, no nie nie wierze, kibicuje Ci caly czas moze sie wzera w maciczke skubana kropa..kochana a co lekarze kiedy masz jakas wizyte?:*:*:*

@roxie123, jejku. Nieładna ta beta. A może...jeszcze urosnie...co?

@K28 ja bym olała taką pracę i takiego szefa. Nie czułabym się już tam dobrze, nie warto marnować sił i czasu dla pracy, w której szef jest tylko od darcia się i rzucania mięsem jak potrzeba zrozumienia. Ja mam szefową bardzo wymagającą, dlatego mam mnóstwo rzeczy na głowie i czasem burczę pod nosem coś w stylu: ,,przepis na klona jeszcze proszę,, , ale jak komuś jest źle i do niej przyjdzie to liczy się wtedy człowiek. Szukaj lepszej pracy.

Tak mi przeszło przez myśl że ten listopad to jakiś pechowy miesiąc tu na forum :/
Ja testuję w piątek, a spodziewana @ powinna być w sobotę. Jakoś nie spodziewam się dobrej nowiny :(

reklama
@roxie123, jejku. Nieładna ta beta. A może...jeszcze urosnie...co?

@K28 ja bym olała taką pracę i takiego szefa. Nie czułabym się już tam dobrze, nie warto marnować sił i czasu dla pracy, w której szef jest tylko od darcia się i rzucania mięsem jak potrzeba zrozumienia. Ja mam szefową bardzo wymagającą, dlatego mam mnóstwo rzeczy na głowie i czasem burczę pod nosem coś w stylu: ,,przepis na klona jeszcze proszę,, , ale jak komuś jest źle i do niej przyjdzie to liczy się wtedy człowiek. Szukaj lepszej pracy.
@ivvonka sama juz nie wiem co robic. Zaczelam pisac wypowiedzenie i zastanawialam sie jakby to bylo jakbym jendak wrocila. Masakra jakas ze mna... Maz mnie zabije,powiedzial ze jak wroci z pracy to bedzie mnie wypytywal jak mam zamiar to poweidziec szefowi.

Do góry