reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@membaris no roznie moze byc ale to dopiero pierwszy cykl staran wiec glowa do gory. Ja tez chcialabym sie starac juz bo czas mi sie tak dluzy ze masakra ale juz blizej niz dalej. Dzisiaj dostalam drugą @ a powinna byc okolo 2-3 grudnia. W kazdym razie ciesze sie z niej bo w koncu wyglada to na normalny okres a nie jak miesiac temu trzy dni plamien i nic wiecej az zwstanawialam sie czy wszystko ok.. Tylko zazwyczaj moje cykle trwaly 31-33 dni a teraz sie cos rozregulowalo i malpa przyszla po 26 dniach. Wiec ciezko mi tersz stwierdzic kiedy mam owu. Pewnie byla kolo 15-go.. A robilam testy owu od 17stego i jedna kreska ciagle wiec sie zastanawialam co jest grane :-D

Ja w poprzedniej straconej ciąży też od razu wiedziałam bo się nie mogłam do piersi dotknąć więc jak zrobiłam testy to wyszły piękne ciemne kreski :) no ale zaczęłam plamić piersi przestawały boleć i koniec ciąży. Także wiem że ta tkliwośc może coś zwiastować ale nie musi
@Marika92 trzymam kciuki ze zarodeczek wżarł się tak mocno że opuści Twój brzuch w dniu porodu :)

Ja w poprzedniej straconej ciąży też od razu wiedziałam bo się nie mogłam do piersi dotknąć więc jak zrobiłam testy to wyszły piękne ciemne kreski :) no ale zaczęłam plamić piersi przestawały boleć i koniec ciąży. Także wiem że ta tkliwośc może coś zwiastować ale nie musi
@Marika92 trzymam kciuki ze zarodeczek wżarł się tak mocno że opuści Twój brzuch w dniu porodu :)
U mnie akurat piersi chyba nie są wyznacznikiem w ogóle.. Bolą nie bolą i tak w kółko raz tak raz tak [emoji14] jak z humorkami hehe

p19u3e3k5ghh3dwf.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@anja93 wiem wiem tylko jak już są strania to by się chciało od razu zajść ;) oo widzisz może teraz będziesz miała krótsze cykle? powiem szczerze że mi bardzo ładnie testy pokazały owulacje. A może a tym cyklu rób testy wcześniej, bo skoro cykl inny to owulacja też się przesunęła

@Marika92 w pierwszej ciąży też tak miałam że dopiero pod koniec się powiększyły znacznie :D ale i bolały. A w sumie najgorzej po porodzie bo miałam taki nawał że ręki nie mogłam do góry podnieść, masakra.

@K28, trudne decyzje są od tego żeby je podejmować. Chociaż tu, oj bym odeszła bez mrugnięcia nawet krzywym okiem. Nie musisz się szefowi tłumaczyć, a jak będzie naiwnie pytał dlaczego to powiedz, że nie jego zasr... żartuję, ale tak by należało. A na poważnie: zawsze na pytanie dlaczego można odpowiedzieć a)"niestety, nie chciałabym o tym teraz mówić", b)"to decyzja po części niezależna ode mnie" lub b + a. Nie jestem za tym, żeby wyrzucić w twarz to, co powinno się powiedzieć, bo mostów się nie powinno palić a wrogów z ludzi też nie warto robić, bo jeśli kiedyś staną przypadkiem na naszej drodze jak będziemy w czarnej d...to mogą sprawić, że będzie jeszcze czarniej.

@membaris, I Ty tę złą passę załatw jednym ciosem dwukreskowego testu. Swoją drogą czasami najlepszym objawem ciąży jest ich brak i kompletne nieczucie objawów. Czyli trzymam kciuki na sobotę.

@Marika92 a Twoja fasolka to (pytam z babskiej ciekawości, możesz mnie pogonić) to jest efektem tej niespodzianki, kiedy to luby przyjechał z zaskoczenia? :)

@K28, trudne decyzje są od tego żeby je podejmować. Chociaż tu, oj bym odeszła bez mrugnięcia nawet krzywym okiem. Nie musisz się szefowi tłumaczyć, a jak będzie naiwnie pytał dlaczego to powiedz, że nie jego zasr... żartuję, ale tak by należało. A na poważnie: zawsze na pytanie dlaczego można odpowiedzieć a)"niestety, nie chciałabym o tym teraz mówić", b)"to decyzja po części niezależna ode mnie" lub b + a. Nie jestem za tym, żeby wyrzucić w twarz to, co powinno się powiedzieć, bo mostów się nie powinno palić a wrogów z ludzi też nie warto robić, bo jeśli kiedyś staną przypadkiem na naszej drodze jak będziemy w czarnej d...to mogą sprawić, że będzie jeszcze czarniej.

@membaris, I Ty tę złą passę załatw jednym ciosem dwukreskowego test. Swoją drogą czasami najlepszym objawem ciąży jest ich brak i kompletne nieczucie objawów. Czyli trzymam kciuki na sobotę.

@Marika92 a Twoja fasolka to (pytam z babskiej ciekawości, możesz mnie pogonić) to jest efektem tej niespodzianki, kiedy to luby przyjechał z zaskoczenia? :)
No w sumie to tak :D przyjechał wcześniej i pach masz ci dzidzie :D niespodzianka za niespodziankę hehe

p19u3e3k5ghh3dwf.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@membaris, I Ty tę złą passę załatw jednym ciosem dwukreskowego testu. Swoją drogą czasami najlepszym objawem ciąży jest ich brak i kompletne nieczucie objawów. Czyli trzymam kciuki na sobotę.

nie chce robic wrogow,to na pewno. Po prostu tchorz ze mnie..sama nie moge sie okreslic,co jest lepsze dla mnie.

reklama
Do góry