reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak, nie mam wyjścia. Muszę sobie jakoś radzić :) czytałam że jak poznam płeć to będę mogła iść po akt urodzenia dziecka i na tej podstawie przysługuje mi 8 tygodni urlopu macierzyńskiego. Lepsze to niż ciągnąć l4 w nieskończoność wydaje mi się. Ale jeszcze muszę lekarki tu swojej dopytać

reklama
@roki_1991 Tak bardzo mi przykor z powodu Twojej straty. Lacze sie z Toba w bolu... Jakie to straszne,ze kazdego dnia przybywa wiecej kobiet,ktore cierpia...
@Olasec Super wiesci. Ciesze sie,ze masz te przyjemnosc czuc ruchy. To musis byc super. Zycze Ci duzo zdrowka i ciepla.

Aha, z tego wszystkiego to nie pamiętam. @roxie123 czy pisałam Ci już we to wczesna ciąża i jeszcze wszystko może się zmienić?? :) trzymam kciuki żeby za dwa dni beta ładnie urosła :) wybacz, ale po tej narkozie nie ogarniam trochę :p
@nafoczka jeszcze w sprawie formalności. Musisz mnie niestety skreślić z listy oczekujących mam :( ale liczę na to że niedługo się tam pojawię i będę przez 9 miesięcy ;)

@zosiak, nie mam wyjścia. Muszę sobie jakoś radzić :) czytałam że jak poznam płeć to będę mogła iść po akt urodzenia dziecka i na tej podstawie przysługuje mi 8 tygodni urlopu macierzyńskiego. Lepsze to niż ciągnąć l4 w nieskończoność wydaje mi się. Ale jeszcze muszę lekarki tu swojej dopytać
Tak. To prawda. Jak poznasz płeć to szpital prześle dokumenty do USC gdzie dostaniesz akt. On cię upoważnia do 8 tygodni skróconego urlopu macierzyńskiego.

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 tak się trochę czułam :p
Moja lekarka chyba poszła do domu już, szkoda że tu do mnie nie przyszła jeszcze. Ale najwyżej zadzwonię do niej jutro i zapytam kiedy przyjść na wizytę. Pewnie dopiero po @. Oby franca przyszła szybko :p

Aha, z tego wszystkiego to nie pamiętam. @roxie123 czy pisałam Ci już we to wczesna ciąża i jeszcze wszystko może się zmienić?? :) trzymam kciuki żeby za dwa dni beta ładnie urosła :) wybacz, ale po tej narkozie nie ogarniam trochę :p
@nafoczka jeszcze w sprawie formalności. Musisz mnie niestety skreślić z listy oczekujących mam :( ale liczę na to że niedługo się tam pojawię i będę przez 9 miesięcy ;)
Wiem kochana ♡ po cichutko to już zrobiłam ale miejsce trzymam :*

Wiem kochana ♡ po cichutko to już zrobiłam ale miejsce trzymam :*

reklama
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam prawie cały wątek...niestety muszę do Was dołączyć jako aniołkowa mama potrzebuje wsparcia osób,które mierzą się z tym samym problemem. Powiem Wam trochę o naszej drodze do szczęścia:
Mąż 30l., Ja 26l.
Starania od 08.2016
Histeroskopia 03.2017
HSG 09.2017
Pierwszy cykl po HSG i piękne dwie kreski. Bylam przeszczęśliwa. W 5tc okazało się,że oprócz ciąży jest też krwiak - L4, duphaston i leżenie. Przeleżałam sumiennie 3tygodnie, wstając jedynie do toalety. Niestety 14.11. dowiedzieliśmy się,że serduszko naszego maleństwa już nie bije. 8tc+2dni
Zabieg łyżeczkowania 15.11. - brak sił, morze wylanych łez.
Przez tydzień bolał mnie brzuch i krwawilam. Pojechałam na kontrolę i okazało się,że nie zostałam całkowicie oczyszczona. Dlatego 25.11 powtórka.... Znioslam to już lepiej.
Obecnie mamy poczekać 2-3 cykle i jak tylko dostaniemy zielone światło możemy rozpocząć starania od nowa...
Boje się oczywiście powtórki...ale też tego,że starania znów będą trwały tak długi czas.
Pozwólcie ,że zostanę z Wami przez jakiś czas (mam nadzieję,że niedługo )

Trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

Do góry