reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak, nie mam wyjścia. Muszę sobie jakoś radzić :) czytałam że jak poznam płeć to będę mogła iść po akt urodzenia dziecka i na tej podstawie przysługuje mi 8 tygodni urlopu macierzyńskiego. Lepsze to niż ciągnąć l4 w nieskończoność wydaje mi się. Ale jeszcze muszę lekarki tu swojej dopytać

reklama
@roki_1991 Tak bardzo mi przykor z powodu Twojej straty. Lacze sie z Toba w bolu... Jakie to straszne,ze kazdego dnia przybywa wiecej kobiet,ktore cierpia...
@Olasec Super wiesci. Ciesze sie,ze masz te przyjemnosc czuc ruchy. To musis byc super. Zycze Ci duzo zdrowka i ciepla.

Aha, z tego wszystkiego to nie pamiętam. @roxie123 czy pisałam Ci już we to wczesna ciąża i jeszcze wszystko może się zmienić?? :) trzymam kciuki żeby za dwa dni beta ładnie urosła :) wybacz, ale po tej narkozie nie ogarniam trochę :p
@nafoczka jeszcze w sprawie formalności. Musisz mnie niestety skreślić z listy oczekujących mam :( ale liczę na to że niedługo się tam pojawię i będę przez 9 miesięcy ;)

@zosiak, nie mam wyjścia. Muszę sobie jakoś radzić :) czytałam że jak poznam płeć to będę mogła iść po akt urodzenia dziecka i na tej podstawie przysługuje mi 8 tygodni urlopu macierzyńskiego. Lepsze to niż ciągnąć l4 w nieskończoność wydaje mi się. Ale jeszcze muszę lekarki tu swojej dopytać
Tak. To prawda. Jak poznasz płeć to szpital prześle dokumenty do USC gdzie dostaniesz akt. On cię upoważnia do 8 tygodni skróconego urlopu macierzyńskiego.

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 tak się trochę czułam :p
Moja lekarka chyba poszła do domu już, szkoda że tu do mnie nie przyszła jeszcze. Ale najwyżej zadzwonię do niej jutro i zapytam kiedy przyjść na wizytę. Pewnie dopiero po @. Oby franca przyszła szybko :p

Aha, z tego wszystkiego to nie pamiętam. @roxie123 czy pisałam Ci już we to wczesna ciąża i jeszcze wszystko może się zmienić?? :) trzymam kciuki żeby za dwa dni beta ładnie urosła :) wybacz, ale po tej narkozie nie ogarniam trochę :p
@nafoczka jeszcze w sprawie formalności. Musisz mnie niestety skreślić z listy oczekujących mam :( ale liczę na to że niedługo się tam pojawię i będę przez 9 miesięcy ;)
Wiem kochana ♡ po cichutko to już zrobiłam ale miejsce trzymam :*

Wiem kochana ♡ po cichutko to już zrobiłam ale miejsce trzymam :*

reklama
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam prawie cały wątek...niestety muszę do Was dołączyć jako aniołkowa mama potrzebuje wsparcia osób,które mierzą się z tym samym problemem. Powiem Wam trochę o naszej drodze do szczęścia:
Mąż 30l., Ja 26l.
Starania od 08.2016
Histeroskopia 03.2017
HSG 09.2017
Pierwszy cykl po HSG i piękne dwie kreski. Bylam przeszczęśliwa. W 5tc okazało się,że oprócz ciąży jest też krwiak - L4, duphaston i leżenie. Przeleżałam sumiennie 3tygodnie, wstając jedynie do toalety. Niestety 14.11. dowiedzieliśmy się,że serduszko naszego maleństwa już nie bije. 8tc+2dni
Zabieg łyżeczkowania 15.11. - brak sił, morze wylanych łez.
Przez tydzień bolał mnie brzuch i krwawilam. Pojechałam na kontrolę i okazało się,że nie zostałam całkowicie oczyszczona. Dlatego 25.11 powtórka.... Znioslam to już lepiej.
Obecnie mamy poczekać 2-3 cykle i jak tylko dostaniemy zielone światło możemy rozpocząć starania od nowa...
Boje się oczywiście powtórki...ale też tego,że starania znów będą trwały tak długi czas.
Pozwólcie ,że zostanę z Wami przez jakiś czas (mam nadzieję,że niedługo )

Trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

Do góry