reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@gosia100 Drugi trymestr, ale ciąży spożywczej - muszę jeszcze trochę popracować nad swoją wagą ;-) Ja już dwoje dzieci mam i na chwilę obecną więcej nie planuję

@Marika92 Jak mróz ściśnie i wytłucze wszelkie bakterie i wirusy to spokojnie możesz dzieciaki odwiedzać - najgorsza jest jesień i wiosna :) Będzie dobrze!

@witch84 właśnie zobaczyłam dzisiejszy wynik i beta w 48 h podskoczyła o ponad 7 tysięcy i wynosi ponad 21 tys :D więc wszystko jest dobrze :D Kurde no nie ma innej opcji żebym się pomyliła co do dnia poczęcia inaczej to by jakiś cud musiał być :D A to z bliźniakami beta jest większa niż w pojedynczej ciąży? Weź Ty mnie tu nie strasz :D

@gosia100 ja poroniłam w 12 tygodniu w maju, w lipcu dostaliśmy zielone światło od ginekologa i zaczęliśmy się starać no a zaszłam teraz w październiku więc w sumie 3 miesiące starań :)

@gosia100 wspolczuje bardzo, wyobrażam sobie co przeżywasz, ja też nie dawno dołączyłam , u mnie też podobna sytuacja , w 6 tc i 6 d usłyszałam serduszko, a zac1,5 tygodnia już nie bilo. Mi również dużo siły daje moja dwuletnia córeczka.

Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jutro kontrola i mam nadzieję,że wszystko OK.

@madzia0902 Poniżej masz rozpiskę - wartość 21000 to raczej 7-8 tydzień ciąży. I tak - przy bliźniakach beta rośnie szybciej.

• 3 tydzień ciąży: 5-50 mIU/ml,
  • 4 tydzień ciąży: 5-426 mIU/ml,
  • 5 tydzień ciąży: 18-7340 mIU/ml,
  • 6 tydzień ciąży: 1080-56500 mIU/ml,
  • 7-8 tygodnie ciąży: 7650-229000 mIU/ml,
  • 9-12 tygodnie ciąży: 25700-288000 mIU/m

Kurde @witch84 to jest niemożliwe żeby ta ciąża była tak duża bo 11 października miałam normalny 7 dniowy okres, później 22 października musiałam mieć owulację bo 24 października byłam na kontroli u ginekologa i mi powiedział że jestem już po owulacji i nic ciążowego nie zauważył. No normalnie zaintrygowałaś mnie i ta moja ciąża to teraz zagadka rebus :D Co nie ukrywam jakby się okazało że jest starsza to by było super bo by oznaczało wcześniejszy poród czyli wyrobiłabym się przed sezonem w Mielnie i domem pełnym wczasowiczów :D

@Marika92 najważniejsze że się dobrze czujesz. Zaaplikuj sobie cos na rozgrzanie i do łóżka. Może katar przegonisz :-) mnie to juz 2 miesiące katar męczy. Raz mniej raz bardziej ale już pomysłu na niego nie mam.
Jeszcze 10 minut i do domu :-)

reklama
@Marika92 najważniejsze że się dobrze czujesz. Zaaplikuj sobie cos na rozgrzanie i do łóżka. Może katar przegonisz :-) mnie to juz 2 miesiące katar męczy. Raz mniej raz bardziej ale już pomysłu na niego nie mam.
Jeszcze 10 minut i do domu :-)
Coś polecasz na katar co mogę zażyć???

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry