reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@gosia100 Drugi trymestr, ale ciąży spożywczej - muszę jeszcze trochę popracować nad swoją wagą ;-) Ja już dwoje dzieci mam i na chwilę obecną więcej nie planuję

@Marika92 Jak mróz ściśnie i wytłucze wszelkie bakterie i wirusy to spokojnie możesz dzieciaki odwiedzać - najgorsza jest jesień i wiosna :) Będzie dobrze!

@witch84 właśnie zobaczyłam dzisiejszy wynik i beta w 48 h podskoczyła o ponad 7 tysięcy i wynosi ponad 21 tys :D więc wszystko jest dobrze :D Kurde no nie ma innej opcji żebym się pomyliła co do dnia poczęcia inaczej to by jakiś cud musiał być :D A to z bliźniakami beta jest większa niż w pojedynczej ciąży? Weź Ty mnie tu nie strasz :D

@gosia100 ja poroniłam w 12 tygodniu w maju, w lipcu dostaliśmy zielone światło od ginekologa i zaczęliśmy się starać no a zaszłam teraz w październiku więc w sumie 3 miesiące starań :)

@gosia100 wspolczuje bardzo, wyobrażam sobie co przeżywasz, ja też nie dawno dołączyłam , u mnie też podobna sytuacja , w 6 tc i 6 d usłyszałam serduszko, a zac1,5 tygodnia już nie bilo. Mi również dużo siły daje moja dwuletnia córeczka.

Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jutro kontrola i mam nadzieję,że wszystko OK.

@madzia0902 Poniżej masz rozpiskę - wartość 21000 to raczej 7-8 tydzień ciąży. I tak - przy bliźniakach beta rośnie szybciej.

• 3 tydzień ciąży: 5-50 mIU/ml,
  • 4 tydzień ciąży: 5-426 mIU/ml,
  • 5 tydzień ciąży: 18-7340 mIU/ml,
  • 6 tydzień ciąży: 1080-56500 mIU/ml,
  • 7-8 tygodnie ciąży: 7650-229000 mIU/ml,
  • 9-12 tygodnie ciąży: 25700-288000 mIU/m

Kurde @witch84 to jest niemożliwe żeby ta ciąża była tak duża bo 11 października miałam normalny 7 dniowy okres, później 22 października musiałam mieć owulację bo 24 października byłam na kontroli u ginekologa i mi powiedział że jestem już po owulacji i nic ciążowego nie zauważył. No normalnie zaintrygowałaś mnie i ta moja ciąża to teraz zagadka rebus :D Co nie ukrywam jakby się okazało że jest starsza to by było super bo by oznaczało wcześniejszy poród czyli wyrobiłabym się przed sezonem w Mielnie i domem pełnym wczasowiczów :D

@Marika92 najważniejsze że się dobrze czujesz. Zaaplikuj sobie cos na rozgrzanie i do łóżka. Może katar przegonisz :-) mnie to juz 2 miesiące katar męczy. Raz mniej raz bardziej ale już pomysłu na niego nie mam.
Jeszcze 10 minut i do domu :-)

reklama
@Marika92 najważniejsze że się dobrze czujesz. Zaaplikuj sobie cos na rozgrzanie i do łóżka. Może katar przegonisz :-) mnie to juz 2 miesiące katar męczy. Raz mniej raz bardziej ale już pomysłu na niego nie mam.
Jeszcze 10 minut i do domu :-)
Coś polecasz na katar co mogę zażyć???

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry