reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 Plamienia ustały wczoraj , i zacze ły się dokładnie 26 dni po poronieniu , skończyły w 29 dniu , trwały równiutkie 3 dni ... wcześniej brałam od 16 dnia cyklu lueteine 50 mg , 2 tabletki 2 razy dziennie ... ech cała t sytuacja starania się, potem utraty i znowu starania mnie strasznie przygnębia :(

reklama
@AgaB33 nie ma żadnych przeciwwskazań do brania folianu jak się nie ma mutacji :) także na logikę jak to mówisz, lepiej brać folian niż zwykły kwas :) czytałam że jednak nie byłaś oddać krwi. I dobrze, musisz mieć silny organizm na dzidzię :)
@MyMemories może warto wybrać się do gin niech sprawdzi czy tam wszystko jest okej? Może taka wizyta Cię uspokoi :)
@Funia90 no najwyższy czas żeby w końcu zaczął ci rosnąć brzuszek, Chudzinko Ty jedna :) w końcu już 29tc :)
@hona jesienna depresja jest straszna... Znam ją też niestety. I między innymi jest to powód dla którego nie chce iść na l4, bo siedzenie samej w domu nie jest dobre. Postaraj się znaleźć sobie coś co cię relaksuje i czerpać z tego przyjemność na cały dzień :) może niech M trochę pomoże w domu czy coś :) zróbcie coś razem dla siebie :)
@mamcia2014 gdzieś ty nam zniknęła??? Nie było cię tu już od miesiąca.... Tęsknimy, wracaj do nas :)
@Calineczka24 ty też się gdzieś podziałas i nie chcesz się odezwać :p

@MyMemories wiadomo że każda z nas chcialaby odzyskać to co utracone. O najgorsze jest to czekanie bo o coś co już miałaś i powinnaś nadal mieć musisz od nowa walczyć i nie wiadomo kiedy się uda. I to jest kluczowe w tyn wszystkim. Ale trzeba już zmienić trochę myślenie bo tego już się nie cofnie. Oczyścić umysł i bez napinki starać się.

@roki_1991 w sumie miałam wątpliwości czy iść i dziewczyny rozwiały moje wątpliwości. No ale przez to nie powtórzyłam tych badań... Ale już mam plan że w poniedzialek pójdę bo po wypłacie będzie. Może i te mutacje zrobię.

Ostatnia edycja:
@roki_1991 Wiesz co myślę nad tym , ale na razie jeszcze poobserwuje co się będzie działo , byłam zaraz po poronieniu u gin i tam ze strony medycznej było wszystko dobrze, więc na razie jeszcze troszkę poczekam :)

@AgaB33 Masz racje ;) , teraz staram się jakoś o tym aż tak nie myśleć chociaż ta cała sytuacja troszkę mnie spięła . Wiem ,że nie mogę o tym myśleć bo zablokuję się i tym bardziej nic z tego nie będzie, muszę się cieszyć z życia i działać a z czasem no kurcze musi się udac ;) raz się udało , za drugim razem porażka no ale cóż bywa też tak i następnym razem musi się udać :)

@mfifi04 Jak to moja gin powiedziała, po poronieniu bez ingerencji w postaci zabiegu , można starać się od razu a odczekiwanie miesiac lub dwa tutaj nie ma znaczenia, dlatego nie czekaliśmy tylko staraliśmy się dalej i staramy sie. Ponoć po poronieniu można zajść najszybciej czego przykładem jest moja przyjaciółka. No ale nie ma reguły . Dlatego trzeba po prostu czekać i tyle i starać się cieszyć staraniem o dzidzi a nie traktować tego jak prokreacje bo i takie sytuacje widziałam ,że facet był tylko maszyną w każdym dniu płodnym a poza nie było nic...

@AgaB33 O dziwo związek sie nie rozwalił, ale dziewczyna z roboty faceta ściągała bo akurat pasek owulacyjny wyszedł pozytywnie :O , nie wierzyłam w to co słyszę a i czasem widzę. Była bardzo zazdrosa ,że ja jestem w ciąży a nie chciałam być bo córka nam się trafiła w momencie kiedy nie planowaliśmy maleństwa a oni się starali i nic im nie wychodziło, to możesz sobie wyobrazić co sie działo...łącznie z obraza na mnie bo jak ja mogłam.... ciężko było i z naszymi relacjami bo to moja szwagierka jest , koniec koncow miedzy naszymi szkrabami jest raptem 3 miesiace różnicy , rocznikowo rok . Dopiero kiedy Ona zaszła w ciąże bardzo się do siebie zbliżyłyśmy .... Ale widziałam ,że w ich związku było bardzo ciężko do momentu jej zajścia w ciąże.....

reklama
@Funia90 zrobię te mutacje, bo nie chcialabym brac heparyny jesli nie jest potrzebna. Ja to do lekow jestem raczej na nie i staram sie nie brac nawet paracetamolu za czesto, ale jak trzeba to trzeba.
@agatush to jednak sa dziewczyny bez mutacji, bo juz myslalam ze kazdej cos wychodzi. Ja czytalam ze każdy czlowiek jest nosicielem 7-10 zmutowanych genow.

Dziś kupulam b12, narazie zwykla, magne b6 i omega med optima start tam jest folian, czyli ta wlasciwa forma?
@MyMemories a ja Twoja szwagierke troche rozumiem.

Do góry