reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Olasec super ze juz macha rączkami i nóżkami <3 kochane małe stworzonko :) świetnie że wszystko jest dobrze :) poza tym nie dopuszczamy innej myśli :)

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@roxie123 aż 3 ciąże :( strasznie mi przykro , ale wierze ,że Tobie się uda . Nie można tracić nadziei , choć wiem ,że może już być bardzo ciężko. Wiem ,że z cyklami może być różnie , ale licze na to ,że biorąc luteine jednak jakoś to wszystko będzie w normie . Czeka mnie teraz parę dni oczekiwania , zobaczymy co z tego będzie , na pewno będę Was na bieżąco informować , bo nie mam za bardzo z kim o tym pogadać oprócz mojej przyjaciółki a widzę ,że tutaj niestety jest wiele kobiet w podobnej sytuacji i można się wspierać <3

@roxie123 a to podjadę do diagnostyki i podpytam po ile to u nich bo będę jutro w terenie ;-) jadę honorowo krew oddać i powtórzyć te nieszczęsne badania.

Kreska na teście owu zaczyna ciemnieć i to by się też zgadzało z samopoczuciem. Po pierwszym porodzie w porze owu boli mnie w dole brzucha i piersi. Podobnie jak na okres no i dzis zaczyna pobolewac. To może jutro owu 13dc to będzie.

Właśnie wyczytałam że w sinulanie który jem na zatoki jest zioło andrographis które powoduje zatrzymanie progesteronu. Fuck. Do głowy by mi nie przyszło. Nie ma go tam dużo i w skutkach ubocznych nic nie ma na ten temat. Ale ja wiem że to zioło poronne i zatrzymujące produkcje progesteronu. Pewnie w większych ilościach no ale już tego nie będę jeść od dziś. Jem go 1,5 miesiąca bo to działa po dłuższyn stosowaniu. Może dlatego ten progesteron był u mnie tski niski 3tyg temu bo niedość że nie na czczo to jeszcze po wszystkich tabletkach byłam eh... Jutro badania na czczo

@MyMemories dlatego trzymam kciuki zeby okazalo sie ze to dzidzia !! ✊✊✊ ale pamietaj, nie tym razem to nastepnym. Na pewno zaswieci Wam slonce. Ja zaczynam sie starac po drugiej @ wlasnie z racji zabiegu. Mi gin kazal odczekac trzy ale co ma byc to bedzie ! :-D

@MyMemories bardzo mi przykro z powodu straty. Coraz wiecej osob tutaj dolacza. Moja @ po poronieniu byla normalna dzien dluzej trwala to wszystko. Jesli masz jakies pytania to dawaj odpowiemy na wszystkie :)

@Marika92 wspaniale ze jest wszystko dobrze odpoczywaj

☆ Walczyć o marzenia ☆

@AgaB33 powiem tak jeśli podejmujesz starania , to nie radzę oddawać jednak krwi ...jesteś tez po poronieniu i wiesz , że jednak jak spuszczą z Ciebie tyle to trzeba uzupełnić minerały itd . organizm musi być silny na ciąże a po poronieniu jest osłabiony sam w sobie takie moje zdanie nie obraź się :) w diagnostyce płaciłam ponad 300zł chyba nie pamiętam

@Olasec wow, już taki duży maluch :) super i trzymam kciuki za przyszły piątek :) wymioty dalej cię tak męczą??
Wg usg dopiero zaczynam 6 tydzień... Oj będzie się dłużyc. Przecież ja zwariuje czy wszystko jest w porządku. Wczoraj lekarka proponowała mi l4 ale powiedziałam że wolę pracować póki mogę, bo trochę ruchu i w ogóle, a ona mi mówi że w domu to bym tylko myślała :p no proszę jak ona mnie już zna :)

@roxie123 U mnie tak sobie. Chyba podobnie jak u części z Was - dopadło mnie przesilenie jesienne i chyba jednak bez tabletek będzie ciężko się podnieść. Nie ogarniam świata wokół i nie radzę sobie z ilością obowiązków i odpowiedzialności - ale nie to, że fizycznie nie daję rady, ale psychicznie. A poza tym to ciągły brak czasu, czyli bez zmian ;-) Staram się szukać jakiś pozytywów wokół. W sobotę imieniny synka, przyjdą goście o 16. A ja w domu będę koło 14 i muszę wszystko jakoś ogarnąć... Ciasto zamówione, muszę w piątek jakąś sałatkę zrobić i zakupy ogarnąć. A i jeszcze sprzątanie, co by goście orła nie wywinęli na jakimś samochodziku czy też nie powbijali sobie klocków lego w nogi ;-)

@anja93 Trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby się udało, widzisz moja przyjaciółka już w drugim cyklu bo pierwszy chciała przeczekać i się udało , czego Tobie z całego serca życzę :) Trzeba wierzyć i być dobrej myśli , w końcu każdej z nas się musi udac <3

@mfifi04 Dziękuję :* no ja czekałam na @ normalnie , wszystko wskazywało na to ,że będzie a tu takie coś , obfite upławy bardzo rzadkie i ten brunatny delikatny kolorek i tyle w pierwszym dniu myślałam no dobra rozkręci się , ale w następnym dniu było to samo i tak aż do dzisiaj rana , bo dzisiaj uspokoiło się wszystko i cisza. Bo mi moja Pani gin. powiedziała ,że ona albo będzie albo jej nie będzie ( nie będzie z powodu jeszcze nie zerowej bety) ale podejrzewam ,że już dawno jest zerowa jak 3 dni przed poronieniem była już zaledwie 85 mimo ,że wczesniej mimo wszystko rosła co dawało mi wiarę ,że będzie dobrze bo słyszałam o przypadkach niewielkiego przyrostu bety a dzidziusie ładnie rosły, no ale natura chciała inaczej. W ogóle nie przypuszczałam takiego obrotu sprawy , no ale nie mam na to wpływu , a teraz siedzę i myślę .... staram się nie czytać nic w internecie żeby nie wymyślać co to może być i czy ciąża czy nie bo to jest najgorsze. Dobrze ,że to forum znalazłam <3 dzięki wam jestem nieco spokojniejsza <3

reklama
@MyMemories po 1 poronieniu zazwyczaj badan zadnych nierobia. Ja mam za soba 2 poronienia badania. Wiem co bylo przyczyna. Jestem spokojniejsza. Na dniach bede wiedziec czy sie udalo.
Nie czytaj w necie. My wiemy lepiej :) :) bardzo mozliwe ze byla to twoja @

☆ Walczyć o marzenia ☆

Do góry