reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roxie123 samo założenie firmy nic nie kosztuje. Co innego sprzęty. Jeśli chcesz wziąć dotacje, to to trochę czasu zajmuje żeby załatwić - spokojnie trwa nawet pół roku bo zanim złożysz wniosek, sprawdza go, potem rozmowa z doradcą zawodowym i komisja. Wszystko trwa. Tylko potem musisz rok prowadzić firmę, nie możesz jej zawiesić niestety. ZUS pierwsze 2 lata jest mocno obniżony, ale to i tak koszt 430 zł miesięcznie jeśli dobrze pamiętam. Tylko nie wiem jak to potem jest jakbyś poszła na macierzyński w tym czasie. Ale samo założenie firmy nie kosztuje, a w dodatku wszystko się robi składając jeden wniosek w gminie :) jakbyś potrzebowała jakiejś rady z dotacja czy jak to potem wygląda, to pisz na priv :)
@marluk210 niestety na tym to ja się nie znam.... Ale na pewno są jakieś leki które będziesz mogła brać już na tym etapie ciąży. Także głowa do góry :)

@roxie123 A może jednak warto zaryzykować. Działalność gospodarczą zawsze możesz czasowo zawiesić. Do tego w czasie macierzyńskiego - będziesz dostawała pieniądze od ZUS, ale będziesz mogła normalnie pracować. Przemyśl to jeszcze. Jeśli tylko jesteś w stanie dostać dotację - to warto z tego skorzystać.

@marluk210 Ja bym powtórzyła badanie wraz awidnością. A masz jakieś inne objawy np. powiększone węzły chłonne lub problemy z widzeniem/światłowstręt? Pamiętaj, że Twoje zarażenie nie jest równoważne z przeniesieniem choroby na dziecko. Trzeba być dobrej myśli. Twój stres też nie jest obojętny dla dziecka. Nie masz już wpływu na to co się dzieje w Twoim organizmie. A jak się ma Twój wynik IgM do norm laboratorium? Oba badania wykonywałaś w tym samym labie?
Dziś powtórzyłam badanie wraz z awidentnoscia... niestety otrzymałam informację że wynik będzie dopiero za tydzień... U mnie w laboratorium normy IgM wyglądają nastpujaco:
<0.90 nieobecne
0.9-0.99 wątpliwe
>=1 obecne
Ja miałam Igm 0,94 wiec wynik watpliwy, IgG ujemne
Oprócz tego że od dwóch dni mam lekko podwyższona temperature i okropny katar (pewnie to zwykle przeziwbienie) żadnych innych objawów nie mam

Dziś badanie wykonałam w innym laboratorium...
Pocieszam się że to może zwykły błąd... choć na wyniku napisane jest że został wykonany dwukrotnie...

@roxie123 to fajnie ja lubie ogladac takie zdjecia sama raz bylam na sesji z chlopakiem dostalam taka w prezencie na urodziny no po prostu super no rozumiem ze teraz masz troche na glowie ale naprawde fajna sprawa takie zdjeciaa :):)

@roki_1991 ja już się orientowałam , tutaj szybko dostają dotacje bo mam znajome co mają zakłady :) dzięki jak coś będę pytać :) tak najniższy zus przez rok 430 . Ja w sprzęt włożyłam juz 40 tysięcy swoich zarobionych hehe a jeszcze wiele mi trzeba :) na razie dałam sobie spokój za dużo mam na głowie a brać zlecenia trzeba do przodu bardzo i to nie wypali na dzień dzisiejszy ;/
@Ania199 ja uwielbiam mimo , że mnóstwo czasu to zajmuje teraz chodze na zdjęcia dorywczo , ale zawsze coś :)

reklama
Do góry