Roxie to prawda. Tu jest totalny syf i mnie krew zalewa. W polsce milion razy zbadalabym juz bete, poszla do ginekologa na nfz lub prywatnie, robila badania. A tutaj jest dokladnie jak piszesz, jak masz zdrowa ciaze to czy tu czy w buszu zajdziesz, donosisz, urodzisz. A jak sa problemy to ten kraj jest sto lat za murzynami, nie pomoga, selekcja naturalna zarowno jesli chodzi o ciaze jak i ogolnie czlowieka. Mojego drugiego syna rodzilam tutaj, ciaze mialam ksiazkowa, zero boli zero plamien, przenosilam o kilka dni. Poszlam rodzic i przy 7 cm rozwarcia sie okazalo ze syn ulozony jest posladkowo bo po co zrobic usg przy przyjeciu do porodu badz jakis czas przed terminem zeby zobaczyc jak sie ma dziecko. Moje ostatnie usg bylo w 20tc a potem macanie brzucha i czary mary wszystko jeat ok. Tak ok ze skonczylo sie z olbrzymim stresem na stole do cc a jeszcze kilka minut i skonczyloby sie porodem posladkowym bo rozwarcie przy porodzie tez badaja tylko 2 razy- przy przyjeciu na porodowke i pptem po x godzinach kiedy to same sobie oblicza ze moze byc postep. Ja mialam miec kolejne badanie o 5 nad ranem ale o 4 juz nie wytrzymywalam z bolu i laskawie polozna zbadala mnie wczesniej. I dzieki temu sie dowiedziala ze dziecko idzie posladkami bo jakbym zacisnela zeby i wytrzymala do 5 to bankowo musialabym juz rodzic.
Olasec tylko ze tu idziesz do apteki i mowisz ze jestes w ciazy to mowia ze nic nie wolno z wyjatkiem paracetamolu. Serio, w polsce zawsze znajdziesz jakis zamiennik tabletek na gardlo itp dla kobiet ciezarnych a tu jest kraj anty-lekowy. A meliska na mnie nie dziala bo mam juz tak nerwy zszarpane ze naprawde ciezko opisac. Ile ja bym kochana dala za spokoj... ja juz latami cierpie na nerwice na przemian z depresja, fobia i wszystkim innym. Odbija sie na mnie dziecinstwo i traumtyczna mlodosc. Staram sie jakos funkcjonowac i cieszyc sie z malych rzeczy, zyc jak inni ale wiecznie mam pod gorke. Jesli i teraz poronie to az sie boje co sie stanie z moja psychika. Wtedy juz raczej na pewno zrezygnuje...
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom