reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katarina91 mi pobierali 3 razy krew z żyły. Słyszałam gdzieś, że po 1 h i po 2 h mierzą glukometrem.

@roxie123 nie wierzę.. :( nie tak miało być, nie tak miało się zdarzyć :(
Przytulam najmocniej jak tylko mogę i ślę całusy w brzusio. :*

@nafoczka z ciśnieniem nie ma żartów. Szoruj do lekarza.

@hona mnie dwa dni przed szpitalem bolało w okolicach ramienia, myślałam, że mnie przewiało. Co się okazało miało to dużo wspólnego z zapaleniem mięśnia sercowego na który się leczyłam. Nie chcę Cię straszyć, ale ja bym na Twoim miejscu podjechała na IP i powiedziała jaka jest sytuacja. Tym bardziej, ze masz problemy z oddychaniem. Jedź niech Cię zbadają. Wiem z własnego doświadczenia, że z tym nie ma żartów.

@Funia90 co z Tobą? Wszystko ok?

Dziewczyny nie wiem co z tym moim cukrem. Zjadłam dzisiaj pączka i zmierzyłam cukier po godzinie i piętnastu minutach a tam cukier 115 - raczej powinien wyjść wysoki a tu takie rzeczy.

Dzisiaj się wystraszyłam trochę. Byliśmy z M na mieszkaniu i nagle czuje, że coś mi leci. :szok: moje przerażenie ogromne, lecę do toalety i zaglądam w majtki a tam wkładka cała żółta. :errr: miałam wrażenie jakby mi "siku uciekło " - nie wiem jak to inaczej porównać. Nic mnie nie swędzi. Nie boli.
Mam upławy w ciąży, ale to raczej w kolorze białka jaja kurzego i to podobno normalne. Trochę się martwie, mam jutro ginekologa. Robiłam badania pod kątem bakterii ostatnio i wyniki są dobre.

Ostatnia edycja:
reklama
Hona dziekuje kochana :) narazie nie boli, pobolewa czasem ale calkiem w normie, w miejscu blizny po cc zazwyczaj pokuje. A tak to jest ok. W czwartek wizyta u ginekologa, boje sie jak diabli. W zadnej ciazy nie balam sie tak jak w tej.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny przepraszam ale brak mi czasu...caly weekend do pozna w pracy na wyjezdzie bylismy,wrocilismy wczoraj po polnocy z Warszawy.
Dzis praca na miejscu i jakos zlecialo...w dodatku informacje od Roxie mnie dobily .

@roxie123 jeszcze raz przytulam mocno.

@Calineczka24 moja kolezanka zaczela popuszczac juz ok 18 tyg takze to moze byc to.

@Katarina91 jeszcze nie poszlam na glukoze,musze isc.

@hona ojej ,moze podejdz do lekarza na wszelki wypadek i powiedz szefostwu,ze tak sie czujesz:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Olasec daj znac zaraz po wizycie. Czekamy z niecierpliwością.
Ostatnio jakos malo piszecie dziewczyny.:(
Ja jeszcze w łóżku. Ostatnio slabo sie czuję. Gardło nie odpuszcza i jeszcze doszedł bol pleców.:pstarość. Niw chce mi sie wstać i ogarnąć do pracy.

@Katarina91 mi pobierali 3 razy krew z żyły. Słyszałam gdzieś, że po 1 h i po 2 h mierzą glukometrem.

@roxie123 nie wierzę.. :( nie tak miało być, nie tak miało się zdarzyć :(
Przytulam najmocniej jak tylko mogę i ślę całusy w brzusio. :*

@nafoczka z ciśnieniem nie ma żartów. Szoruj do lekarza.

@hona mnie dwa dni przed szpitalem bolało w okolicach ramienia, myślałam, że mnie przewiało. Co się okazało miało to dużo wspólnego z zapaleniem mięśnia sercowego na który się leczyłam. Nie chcę Cię straszyć, ale ja bym na Twoim miejscu podjechała na IP i powiedziała jaka jest sytuacja. Tym bardziej, ze masz problemy z oddychaniem. Jedź niech Cię zbadają. Wiem z własnego doświadczenia, że z tym nie ma żartów.

@Funia90 co z Tobą? Wszystko ok?

Dziewczyny nie wiem co z tym moim cukrem. Zjadłam dzisiaj pączka i zmierzyłam cukier po godzinie i piętnastu minutach a tam cukier 115 - raczej powinien wyjść wysoki a tu takie rzeczy.

Dzisiaj się wystraszyłam trochę. Byliśmy z M na mieszkaniu i nagle czuje, że coś mi leci. :szok: moje przerażenie ogromne, lecę do toalety i zaglądam w majtki a tam wkładka cała żółta. :errr: miałam wrażenie jakby mi "siku uciekło " - nie wiem jak to inaczej porównać. Nic mnie nie swędzi. Nie boli.
Mam upławy w ciąży, ale to raczej w kolorze białka jaja kurzego i to podobno normalne. Trochę się martwie, mam jutro ginekologa. Robiłam badania pod kątem bakterii ostatnio i wyniki są dobre.

Musisz mierzyć dokładnie po godzinie, wynik 15 minut później niestety nie jest miarodajny. Widzisz z tą cukrzycą ciążową tak jest, ja generalnie też mam ok pomiary.
@roxie123 bardzo mi przykro :( Nie tak miało być. Trzymaj się kochana i dalej walcz o swoje szczęście.
@Katarina91 pierwszy raz się spotykam z tum, że po 1h i 2h pomiar był glukometrem. Owszem przed podaniem do wypicia glukozy w labo sprawdzają poziom glukozy glukometrem, ale później? Dziwne.
Dziewczyny dbać o siebie @hona @nafoczka proszę nie lekceważyć objawów i w razie w sio do lekarza.
A mnie chyba rozłoży przeziębienie :( Gardło zaczyna boleć i zatoki, tylko tego mi teraz brakuje :( Mam nadzieję, że się do porodu wykuruje.

A ja zaczelam plamic wiec juz jestem gotowa na najgorsze. Ostatnich kilka dni mialam okropny stres do granic mozliwosci i rewolucje jelitowe tak ze... juz raczej wiem co mnie czeka.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 jeszcze wszystko moze byc dobrze. Nie poddawaj sie. Plamienia nie zawsze oznaczaja koniec. Postaraj sie wyciszyc a wygadac się zawsze mozesz na forum, wyrzucic zle emocje.

reklama
@roxie123 przykro mi bardzo :( wychodzi na to że chyba jednak lepiej nie testować przed @ bo tak by człowiek nie wiedział i nadziei sobie nie robił. Walcz dalej Kochana, w końcu się uda, nie ma innej opcji :)
@kari21 może to tylko plamienie jak na początku i przejdzie :) Kurcze a nie możesz jakoś ograniczyć tych nerwów i stresu? eh nie ma chyba nic gorszego jak stres, potrafi on wyniszczyć człowieka :(

Do góry