reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katarina91 dzidzia wyciąga z Ciebie i to na bogato :szok:
Ja też mam hemoglobinę poniżej normy, ale nie tak jak Ty.
Kiedy masz wizytę u ginekologa?

@...Margotka9022... Jak tam po wizycie? Melduj Nam się :p

Dziewczyny ja po wizycie u ginekologa. Ewidentnie jest cukrzyca ciążowa. Przez najbliższy tydzień mam stosować się surowo do diety cukrzycowej i od wtorku na 3-4 dni na szpital pójdę bo lekarz chce, żeby mi porobili dokładne badania i zobaczymy co wyjdzie po tej diecie.
Później po dwóch tygodniach znowu zrobimy badania i się okaże.
Znowu będę piła glukozę jak pojadę na szpital bo lekarz mi powiedział, że mam kupić sobie glukozę.
Najważniejsze, żeby wszystko było ok z Julką, ja przeżyję jakoś bez słodyczy :)

@Funia90 a Ty nie boisz się tak forsować w ciąży?
Chodzi mi o ta Twoją pracę w której spędzasz tyle czasu... :crazy:
Ciepnij tym wszystkim i zacznij w końcu odpoczywać. :tak:

reklama
Jestem! Jest lepiej! Łożysko z centralnie przodujacego zrobiło się brzeżnie! Nie zakrywa ujścia ale do niego dochodzi. Ma tendencję do podnoszenia i jak tak dalej pójdzie to zagrożenie minie. Dodatkowo szyjka ok 3.6 cm i to ze jest miękka nie szkodzi. To normalne przy kolejnych ciazach. Ogólnie kamień z serca!

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 jutro mam wizytę wiec sie okaże:) pojadę i tak chyba do laboratorium w szpitalu powtórzyć wszystkie badania bo jakoś nie wierze w te wyniki z mojej miejscowości, szczególnie to badanie glukometrem [emoji57]

Margotka mowilam ze sie podniesie [emoji1303][emoji1303]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@...Margotka9022... coz za cudowne wiesci[emoji7][emoji7][emoji7]

@Calineczka24 takie wyjazdy mam raz na miesiac.
Generalnie mnie to nie meczy oprocz spania i jedzenia na miescie ,ktore np teraz mi zaszkodzilo.
W niedziele dostalam zateardzenia juz tam,wczoraj nie do konca sie zalatwilam a dzis bole brzucha i biegunka.
Niestety odwiedzilismy w niedziele wieczorem maca bo juz nie bylo gdzie zjesc tak pozno ,a z rezta mielismy 4 h drogi i juz nam sie nie chcialo zjezdzac z trasy i szukac restauracji:/
No i ten mac mnie zalatwil do konca[emoji53]
Wiadomo ,jestem troche zmeczona,bo malo spalam i nie jadlam jak trzeba bylo ,ale uwierz mi ,ze jakbym miala M samego wyslac to to by mnie kosztowalo
Wiecej stresu ktory moglby mi zaszkodzic.
Na sama mysl ,ze mialby to wszytsko robic sam i wracac po nocy to juz mi slabo.
Tazke poki daje rade to chetnie jade a ponarzekac troszke musze[emoji6]
Do pracy w tygodniu chodze na jakies 3 godzinki wiec zle nie jest.
Poza tym tutaj to wcale sie nie mecze ,przynajmniej czas mi ucieka.
Ale mysle,ze od listopada juz nie bede pracowac tylko "odpoczywac"[emoji4]kompletowac wyprawke i wic gniazdko[emoji5]

@Katarina91 jeszcze mi sie przypomnialo,ze dziewczyny z drugiego watku na hemoglobine polecaly herbatke z pokrzywy,mialam pytac gina ostatnio o to i zapomnilam,zapytaj jutro jak mozesz i moze sprobuj mojego sposobu,mi hg skoczyla po tej kuracji[emoji4]a zelaza nie biore

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@...Margotka9022... Super wiadomości, ale dbaj o siebie. Trzymam kciuki [emoji106][emoji106][emoji106]
@Calineczka24 dasz radę bez słodyczy. Dla maleństwa wszystko [emoji106][emoji106][emoji106]przytulam[emoji8]
@Funia90 a Ty się oszczędzaj bo szalejesz.
Tak dostosuje się do twych podpowiedzi odnośnie @ i lekarza . Więc tak jak pisałam jak do weekendu nie przyjdzie to gin jak najszybciej.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 nigdy nie stosowalam tantum verde, ale spróbuję skoro polecasz:-) :) ty to silna babka jesteś:)
@Ewarut @moze przyjsc nawet 6 tygodni po zabiegu, wiec czekaj.
@...Margotka9022... Super, ze jest poprawa, ale czeka Cie oszczędny tryb zycia do.porodu. zawsze to lepiej, niz ciagle lezenie. A teraz kazala jeszcze lezakowac?
@kari21 ja wierzę w Twoja kropeczke:-) :)
@Calineczka24 współczuję tego szpitala, ja unikam jak ognia i chyba siłą by mnie musieli wziac po moich przejsciach.
@jowita86 zapraszamy:biggrin2:

Dziewczyny mnie się wydaje, ze ja w zeszlym miesiacu tez mialam biochemiczna, cycki bolesne mialam bardzo, a mnie nigdy nie bolaly przed i @ spoznila sie dwa dni, a mam regularne i po poronieniu tez byly co 27, a tamten 29.
Wyzale wam sie na cyrk zalewski. Poszlam dzisiaj z córką do cyrku, a oni w chwili gdy sie mial zaczac wystep odwolali bo sprzedali za malo biletów. Żenada, dzieci plakaly, dorosli wściekli, no szok. Jak wytłumaczyć dzieciom, ktore od tygodnia czekaly na ten cyrk.:wściekła/y:

@Funia90 skąd Ja to znam Ja w pierwszej ciąży mogłam góry przenosić nic mi nie dolegało.... Energia wręcz mnie rozpierała . W drugiej też tak było tylko z niepowodzeniem. I czasem myślę czy to nie dlatego że się nie oszczędzałam.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Frezja _1 oszczędny tryb życia zostaje. Nie muszę leżeć plackiem, mogę spacerować. Zamierzam i tak większość dnia odpoczywać i maksymalnie się oszczędzać. Zero sprzątania, zakupów. Ale fakt ze nie muszę leżeć cały czas jest bardzo istotny przy starszym dziecku.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry