reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzol gratulacje;)

Sandisandi uspokoj sie,mam mnostwo kolezanek ,ktore lecza sie na tarczyce i maja dzieciaczki ,z tego co zrozumialam to Ty nie poronilas ,wiec tym bardziej jestes w nie najgorszej sytuacji.Zdrowa para statystycznie stara sie o dziecko okolo roku,a takim stersem mozesz sobie np podnies prolaktyne ,ktora zablokuje Ci mozliowsc zajscia ,takze luzzzz :) usmiechnij sie i do przodu

Zaneta ja w ciaze zaszlam w sierpniu w pierszym cyklu staran ,a teraz kazdy moj cykl jest dziwny,byly bole podbrzusza jak w ciazy w drugiej polowie, dziwne sluzy jakby ciazowe,w ogole wszystkie objawy ,ale niestety 22-23 dc zaczynaly sie plamienia i na 25 dniu cykl sie konczyl,gdzie wczesniej byly jak w zegarku po 28.Zbadalam hormony i okazalo sie ,ze progesteron mam jak w menopauzie ,estradiol podwyzszony i prolaktyna tez ,takze maskara,biore luteine,dzis mam 25dc i juz wiem ,ze znow sie nie udalo ,mam plamienie od 23dc ,takze u mnie jest akurat kiepsko,jak wtedy udalo sie od razu tak teraz nie:( jest mi coraz gorzej...
Bylam tak nastawiona w pierwszym cyklu starn ,ze na pewno sie uda ,ze nawet nie chcialam zakupic tamponow ,a ze do Swiat sie uda to juz na 100%bylam pewna,jedank nie jest tak kolorowo jak ja sobie to wymarzylam:(

Calineczka ja mialam owu pierwsza 14 dni po zabiegu,wg testow owu,a np w tym cyklu dopiero w 16 dc potwierdzona monitoringiem

reklama
Jeszcze w gratisie od moich hormownow dostalam tradziku hormonalnego ,takze jest maskara,juz mnie wkurza to wszystko,mogalam szybciej zbadac te hormony,bo z cera zaczelo sie zle dziac zaraz po zabiegu,myslam ,ze to chwilowe ,ale jest coraz gorzej ehhh
To pomarudzilam sobie troche:)

Jeszcze w gratisie od moich hormownow dostalam tradziku hormonalnego ,takze jest maskara,juz mnie wkurza to wszystko,mogalam szybciej zbadac te hormony,bo z cera zaczelo sie zle dziac zaraz po zabiegu,myslam ,ze to chwilowe ,ale jest coraz gorzej ehhh
To pomarudzilam sobie troche:)
Funia - jeśli marudzenie ma zadziałać jak pozytywny kop dla Ciebie to marudz!!!! :-) zobaczysz wyrownaja się hormony i nawet sama nie będziesz wiedziała kiedy będziesz już w dwupaku [emoji4]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Calineczka normalnie się je wylicza po pierwszej miesiączce. Zaraz po poronieniu będzie najprawdopodobniej później, bo miesiączka przyjdzie później.
Ja miałam zielone światło 3 miesiące po poronieniu, staraliśmy się 3 cykle, czyli udało się 6 cykli po poronieniu.

Renia u mnie było podobnie. Też karmię piersią. Dwa tygodnie leciało w miarę, później co jakiś czas, zwłaszcza po wysiłku fizycznym. Łącznie to nie wiem, czy do 5 tygodni dociągnęłam, wliczając plamienie. Dziewczyny mnie uspokajały, że tak może być przy kp, ale po poprzednim porodzie zdecydowanie dłużej i obficiej krwawiłam.

Funia nie ma juz czego gratulowac [emoji20]
Bety:
02.01- 45
04.01-99
10.01-1650
12.01-211
13.01-129
Dzis mialam wizyte.
W macicy czysto. O jajowodach nic nie mowila. Zadnego pecherzyka nie ma. A jak byl to przy becie 1600 mial 3-4 mm. Widocznie sie wchlonal. Krwawienia wcale nie musi byc. Endo duze jakby do ciazy sie przygotowywalo ale nie pamietam rozmiarow. Mam czekac na @ i po niej dzialac.
I generalnie napewno chodzi o immunologie bo zachodzic zachodze. Powiedziala ze moze za krotko biore encorton i jeszcze nie dziala tak jak powinien.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dzol strasznie mi przykro :( a juz myslalam ,ze mamy epidemie na forum:(((
To twoja pierwsza ciaza "biochemicza"jezeli mozna tak powiedziec? Kiedy poronilas wczesniej?przepraszam ,ze pytam ale nie pamietam twojej sytuacji?Jezeli to kwestia brania dluzej leku to szczescie w nieszczesciu ,ze znasz przyczyne

Agtush wyzalilam sie i lepiej mi:) ja od tego cyklu juz mega wyluzowalam i po prostu czekam na to co los mi przyniesie
Musialam dojsc do siebie:)

Calineczka, ja roniłam 3 razy i za każdym razem @ była ok. 4 tygodnie po... zachodziłam w ciążę w pierwszym lub drugim cyklu starań, tyle, że ja nie starałam się od razu. Potrzebowałam miesięcy, by się podnieść psychicznie zanim zdecydowaliśmy o kolejnej próbie.

Renia, po porodzie też plamiłam krócej, max. 4 tyg.

dżoł, przykro mi :-( :( dlaczego encorton? ja brałam te tabletki na nerki.....:confused:

funia, cały czas trzymamy kciuki :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

angelstw, wszystko zorganizowane, więc czekamy na wieści ;-) ;)za szybki i bezproblemowy poród &&&&&&&& :-) :)

angelka, moja historia jest długa... 3 aniołki, po drodze zdiagnozowana macica dwurożna (bez przegrody na szczęście), mięśniak (usunięty w międzyczasie), ureaplasma, cytomegalia, podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego, i jeszcze coś tam było.....:szok: Udało się donosić 4 ciążę na acardzie, clexane 0,6 i luteinie, więc z tym zespołem na pewno jest coś na rzeczy. Przez prawie cały I trymestr plamiłam z różnym natężeniem, więc oczywiście większość ciąży przeleżałam. Tym bardziej, że na przełomie II i III trymestru szyjka zaczęła się skracać, wylądowałam w szpitalu i założono mi szew :confused2: Finalnie udało się i przez CC w 40 tc urodziła się moja córeczka :-) :):-) :):-) :):rofl2:, którą z powodu natężonej żółtaczki musiałam karmić butlą i do cyca już wrócić nie chciała :sorry: miałam mega baby blues, ale dziś w 100% cieszę się macierzyństwem :-p:-) :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny u nas wszystko ok .
No mały ma mały kaszel i lekki katar dajemy syropek i wit c .
Od pn wracam do ćwiczeń za długa przerwa się zrobiła ale nie miałam jak sama byłam z małym i nie dało rady a teraz mama ma inne godziny pracy to znajdę trochę czasu na ruch.
Pozdrawiam i witam nowe Aniolkowe mamy.

reklama
Dzol trzymam kciuki za Ciebie ,nie zrozum mnie zle,ale jezeli i tak mialo sie to wydarzyc ,to lepiej ,ze stalo sie to na tym etapie:(

Dziewczyny a czy ktoras z Was miala problemy z hormonami podobne do moich? Jak sie leczylyscie i ile to trwalo?:)

Do góry