reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzol gratulacje;)

Sandisandi uspokoj sie,mam mnostwo kolezanek ,ktore lecza sie na tarczyce i maja dzieciaczki ,z tego co zrozumialam to Ty nie poronilas ,wiec tym bardziej jestes w nie najgorszej sytuacji.Zdrowa para statystycznie stara sie o dziecko okolo roku,a takim stersem mozesz sobie np podnies prolaktyne ,ktora zablokuje Ci mozliowsc zajscia ,takze luzzzz :) usmiechnij sie i do przodu

Zaneta ja w ciaze zaszlam w sierpniu w pierszym cyklu staran ,a teraz kazdy moj cykl jest dziwny,byly bole podbrzusza jak w ciazy w drugiej polowie, dziwne sluzy jakby ciazowe,w ogole wszystkie objawy ,ale niestety 22-23 dc zaczynaly sie plamienia i na 25 dniu cykl sie konczyl,gdzie wczesniej byly jak w zegarku po 28.Zbadalam hormony i okazalo sie ,ze progesteron mam jak w menopauzie ,estradiol podwyzszony i prolaktyna tez ,takze maskara,biore luteine,dzis mam 25dc i juz wiem ,ze znow sie nie udalo ,mam plamienie od 23dc ,takze u mnie jest akurat kiepsko,jak wtedy udalo sie od razu tak teraz nie:( jest mi coraz gorzej...
Bylam tak nastawiona w pierwszym cyklu starn ,ze na pewno sie uda ,ze nawet nie chcialam zakupic tamponow ,a ze do Swiat sie uda to juz na 100%bylam pewna,jedank nie jest tak kolorowo jak ja sobie to wymarzylam:(

Calineczka ja mialam owu pierwsza 14 dni po zabiegu,wg testow owu,a np w tym cyklu dopiero w 16 dc potwierdzona monitoringiem

reklama
Jeszcze w gratisie od moich hormownow dostalam tradziku hormonalnego ,takze jest maskara,juz mnie wkurza to wszystko,mogalam szybciej zbadac te hormony,bo z cera zaczelo sie zle dziac zaraz po zabiegu,myslam ,ze to chwilowe ,ale jest coraz gorzej ehhh
To pomarudzilam sobie troche:)

Jeszcze w gratisie od moich hormownow dostalam tradziku hormonalnego ,takze jest maskara,juz mnie wkurza to wszystko,mogalam szybciej zbadac te hormony,bo z cera zaczelo sie zle dziac zaraz po zabiegu,myslam ,ze to chwilowe ,ale jest coraz gorzej ehhh
To pomarudzilam sobie troche:)
Funia - jeśli marudzenie ma zadziałać jak pozytywny kop dla Ciebie to marudz!!!! :-) zobaczysz wyrownaja się hormony i nawet sama nie będziesz wiedziała kiedy będziesz już w dwupaku [emoji4]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Calineczka normalnie się je wylicza po pierwszej miesiączce. Zaraz po poronieniu będzie najprawdopodobniej później, bo miesiączka przyjdzie później.
Ja miałam zielone światło 3 miesiące po poronieniu, staraliśmy się 3 cykle, czyli udało się 6 cykli po poronieniu.

Renia u mnie było podobnie. Też karmię piersią. Dwa tygodnie leciało w miarę, później co jakiś czas, zwłaszcza po wysiłku fizycznym. Łącznie to nie wiem, czy do 5 tygodni dociągnęłam, wliczając plamienie. Dziewczyny mnie uspokajały, że tak może być przy kp, ale po poprzednim porodzie zdecydowanie dłużej i obficiej krwawiłam.

Funia nie ma juz czego gratulowac [emoji20]
Bety:
02.01- 45
04.01-99
10.01-1650
12.01-211
13.01-129
Dzis mialam wizyte.
W macicy czysto. O jajowodach nic nie mowila. Zadnego pecherzyka nie ma. A jak byl to przy becie 1600 mial 3-4 mm. Widocznie sie wchlonal. Krwawienia wcale nie musi byc. Endo duze jakby do ciazy sie przygotowywalo ale nie pamietam rozmiarow. Mam czekac na @ i po niej dzialac.
I generalnie napewno chodzi o immunologie bo zachodzic zachodze. Powiedziala ze moze za krotko biore encorton i jeszcze nie dziala tak jak powinien.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dzol strasznie mi przykro :( a juz myslalam ,ze mamy epidemie na forum:(((
To twoja pierwsza ciaza "biochemicza"jezeli mozna tak powiedziec? Kiedy poronilas wczesniej?przepraszam ,ze pytam ale nie pamietam twojej sytuacji?Jezeli to kwestia brania dluzej leku to szczescie w nieszczesciu ,ze znasz przyczyne

Agtush wyzalilam sie i lepiej mi:) ja od tego cyklu juz mega wyluzowalam i po prostu czekam na to co los mi przyniesie
Musialam dojsc do siebie:)

Calineczka, ja roniłam 3 razy i za każdym razem @ była ok. 4 tygodnie po... zachodziłam w ciążę w pierwszym lub drugim cyklu starań, tyle, że ja nie starałam się od razu. Potrzebowałam miesięcy, by się podnieść psychicznie zanim zdecydowaliśmy o kolejnej próbie.

Renia, po porodzie też plamiłam krócej, max. 4 tyg.

dżoł, przykro mi :-( :( dlaczego encorton? ja brałam te tabletki na nerki.....:confused:

funia, cały czas trzymamy kciuki :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

angelstw, wszystko zorganizowane, więc czekamy na wieści ;-) ;)za szybki i bezproblemowy poród &&&&&&&& :-) :)

angelka, moja historia jest długa... 3 aniołki, po drodze zdiagnozowana macica dwurożna (bez przegrody na szczęście), mięśniak (usunięty w międzyczasie), ureaplasma, cytomegalia, podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego, i jeszcze coś tam było.....:szok: Udało się donosić 4 ciążę na acardzie, clexane 0,6 i luteinie, więc z tym zespołem na pewno jest coś na rzeczy. Przez prawie cały I trymestr plamiłam z różnym natężeniem, więc oczywiście większość ciąży przeleżałam. Tym bardziej, że na przełomie II i III trymestru szyjka zaczęła się skracać, wylądowałam w szpitalu i założono mi szew :confused2: Finalnie udało się i przez CC w 40 tc urodziła się moja córeczka :-) :):-) :):-) :):rofl2:, którą z powodu natężonej żółtaczki musiałam karmić butlą i do cyca już wrócić nie chciała :sorry: miałam mega baby blues, ale dziś w 100% cieszę się macierzyństwem :-p:-) :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny u nas wszystko ok .
No mały ma mały kaszel i lekki katar dajemy syropek i wit c .
Od pn wracam do ćwiczeń za długa przerwa się zrobiła ale nie miałam jak sama byłam z małym i nie dało rady a teraz mama ma inne godziny pracy to znajdę trochę czasu na ruch.
Pozdrawiam i witam nowe Aniolkowe mamy.

reklama
Dzol trzymam kciuki za Ciebie ,nie zrozum mnie zle,ale jezeli i tak mialo sie to wydarzyc ,to lepiej ,ze stalo sie to na tym etapie:(

Dziewczyny a czy ktoras z Was miala problemy z hormonami podobne do moich? Jak sie leczylyscie i ile to trwalo?:)

Do góry