reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam ja mam taki problem i proszę o pomoc,mam 26 lat,5 msc temu odstawiłam plastry evra,wcześniej brałam 7 lat tabletki anty i staramy się z chłopakiem o dziecko,w sierpniu dowiedziałam się,że mam niedoczynność tarczycy i biorę Letrox 25 ,bo miałam za dużą dawkę,miałam wahania hormonów,ale ostatni okres był jak w zegarku,więc pewnie burza hormonalna przeszła,2 dni spóźnił mi się okres ,ostatnio w dni płodne kochałam się z chłopakiem i doszedł w środku ,robiłam test w Sylwestra,był negatywny,ale od kilku dni jestem zmęczona,mam wzmożony apetyt,bolą mnie piersi i raz prawie zemdlałam na poczcie ,dziś niby dostałam okres,ale jest dziwny jakby wielka kropa czerwona i teraz leci coś brązowego jak czy końcówce okresu,zawsze miałam okres 4 dni ,czy możliwe,że jestem w ciąży?Mam temperaturę ciała 37,1 i strasznie mi dziś gorąco bez powodu,czy powinnam ponawiać test,naczytałam się o ciążach pozamacicznych i poronieniach i się boję ,nie chcę tego doświadczyć,bo bym się załamała.Pozdrawiam

Sandisandi - idź zrób badanie z krwi - oznacz poziom bhcg będziesz miała pewność.

reklama
Gloria a u mnie P nie umie jej ululać, jak ma dosyć to wkłada ją do łóżeczka i w nocy lub nad ranem włącza karuzelę przez co mi ją rozbudza. Ala jak jest zmęczona to po jedzeniu wystarczy , że ją wezmę i będę głaskała po główce i mi ładnie zasypia. Gdyby nie spinający ją brzuszek który ją wybudza to spałaby jeszcze ładniej. Też wreszcie udało nam się ustalić rytm dnia i stałe godz. posiłków, niestety je jeszcze co 3 godz. w dzień bo je mało od 90 do 150 ml. Dobowo zjada nam ok 800ml czasem nawet mniej, ale przybiera na wadze więc się nie martwię.
Dzisiaj spała od 19:30 do 7 rano z przerwą na jedzenie o 23 i o 4 :) więc już możemy się wyspać :)

DO AGATUSH -Zrobię na pewno,ale chyba to okres jednak,załamana jestem 5 miesięcy starań i nic ,1 kuzynka ma 21 lat i synka 1,5 rocznego prawie,druga 19 lat i jest w 7 miesiącu ciązy ,a ja na to patrzę i nocami ryczę, mam mieszkanie ,stałą pracę,mieszka u mnie chłopak ,dlaczego mnie ta tarczyca dopadła,byłam zdrowa,a tu taki cios ,w dodatku przez zbyt dawkę leku ,mam tarczycę 0,21 tsh ,a miała m 5 tsh ,durna endokrynolog pomyliła dawki,jak jej ostatnio to powiedziałam,to ona do mnie,że nie jest jasnowidzem i jak tu myśleć pozytywnie :(leki do końca życia,czuję się jak królik doświadczalny,wszyscy mówią nie myśl o tym jak mam nie myśleć ,nie da się :( ,mam już 1 cm guzek na tarczycy ,raz się czuję super,a dzisiaj boli mnie wszystko co się da i leje się ze mnie,tracę nadzieję,że mi się uda:(

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny mam do was pytanie jestem 2tygodnie po porodzie i mam do was pytanie ile trwa po porodzie krwawienie zwane płogniem dodam ze mała karmie piersią.Dodam że juZ nie krwawie.

Sandi ale niedoczynnosc tarczycy to nie wyrok :) Też się na to lecze już 7 lat...owszem leki do końca życia....ale idzie się przyzwyczaić do ich brania (tylko brać systematycznie). Też mam guzka. I co? Mam niespełna 2-letniego brzdaca.
Poziom hormonów Ci się wyrówna....ale troszkę czasu to zajmie.
Najlepsze tsh do zajścia w ciaze to ok 1.
Może przyczyna ze nie możesz zajsć w ciaze leży gdzie indziej? Może to być nawet blokada psychiczna (za bardzo chcesz).
Ja o dzidzie starałam się 6 lat, okazało się ze mam polipa na macicy który uniemozliwial zajście w ciaze.
Robiłaś jeszcze jakieś inne badania?

Ostatnia edycja:
DO AGATUSH -Zrobię na pewno,ale chyba to okres jednak,załamana jestem 5 miesięcy starań i nic ,1 kuzynka ma 21 lat i synka 1,5 rocznego prawie,druga 19 lat i jest w 7 miesiącu ciązy ,a ja na to patrzę i nocami ryczę, mam mieszkanie ,stałą pracę,mieszka u mnie chłopak ,dlaczego mnie ta tarczyca dopadła,byłam zdrowa,a tu taki cios ,w dodatku przez zbyt dawkę leku ,mam tarczycę 0,21 tsh ,a miała m 5 tsh ,durna endokrynolog pomyliła dawki,jak jej ostatnio to powiedziałam,to ona do mnie,że nie jest jasnowidzem i jak tu myśleć pozytywnie :(leki do końca życia,czuję się jak królik doświadczalny,wszyscy mówią nie myśl o tym jak mam nie myśleć ,nie da się :( ,mam już 1 cm guzek na tarczycy ,raz się czuję super,a dzisiaj boli mnie wszystko co się da i leje się ze mnie,tracę nadzieję,że mi się uda:(
Sandisandi nie załamuj się!!! Wiele dziewczyn walczy miesiącami a czasem nawet latami o Dzieciątko ale udaje im się.... Wiele dziewczyn diagnozuje się bardzo długi aby znaleźć przyczynę poronien lub trudności z zajściem w ciążę.... Niektóre nie znajdują przyczyn ale walczą i udaje się.... Nie poddawaj się a jeśli jest Ci ciężko tutaj zawsze ktoś chętnie Cię wysłucha.... Musimy wspierać się nawzajem!!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry