reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam ja mam taki problem i proszę o pomoc,mam 26 lat,5 msc temu odstawiłam plastry evra,wcześniej brałam 7 lat tabletki anty i staramy się z chłopakiem o dziecko,w sierpniu dowiedziałam się,że mam niedoczynność tarczycy i biorę Letrox 25 ,bo miałam za dużą dawkę,miałam wahania hormonów,ale ostatni okres był jak w zegarku,więc pewnie burza hormonalna przeszła,2 dni spóźnił mi się okres ,ostatnio w dni płodne kochałam się z chłopakiem i doszedł w środku ,robiłam test w Sylwestra,był negatywny,ale od kilku dni jestem zmęczona,mam wzmożony apetyt,bolą mnie piersi i raz prawie zemdlałam na poczcie ,dziś niby dostałam okres,ale jest dziwny jakby wielka kropa czerwona i teraz leci coś brązowego jak czy końcówce okresu,zawsze miałam okres 4 dni ,czy możliwe,że jestem w ciąży?Mam temperaturę ciała 37,1 i strasznie mi dziś gorąco bez powodu,czy powinnam ponawiać test,naczytałam się o ciążach pozamacicznych i poronieniach i się boję ,nie chcę tego doświadczyć,bo bym się załamała.Pozdrawiam

Sandisandi - idź zrób badanie z krwi - oznacz poziom bhcg będziesz miała pewność.

reklama
Gloria a u mnie P nie umie jej ululać, jak ma dosyć to wkłada ją do łóżeczka i w nocy lub nad ranem włącza karuzelę przez co mi ją rozbudza. Ala jak jest zmęczona to po jedzeniu wystarczy , że ją wezmę i będę głaskała po główce i mi ładnie zasypia. Gdyby nie spinający ją brzuszek który ją wybudza to spałaby jeszcze ładniej. Też wreszcie udało nam się ustalić rytm dnia i stałe godz. posiłków, niestety je jeszcze co 3 godz. w dzień bo je mało od 90 do 150 ml. Dobowo zjada nam ok 800ml czasem nawet mniej, ale przybiera na wadze więc się nie martwię.
Dzisiaj spała od 19:30 do 7 rano z przerwą na jedzenie o 23 i o 4 :) więc już możemy się wyspać :)

DO AGATUSH -Zrobię na pewno,ale chyba to okres jednak,załamana jestem 5 miesięcy starań i nic ,1 kuzynka ma 21 lat i synka 1,5 rocznego prawie,druga 19 lat i jest w 7 miesiącu ciązy ,a ja na to patrzę i nocami ryczę, mam mieszkanie ,stałą pracę,mieszka u mnie chłopak ,dlaczego mnie ta tarczyca dopadła,byłam zdrowa,a tu taki cios ,w dodatku przez zbyt dawkę leku ,mam tarczycę 0,21 tsh ,a miała m 5 tsh ,durna endokrynolog pomyliła dawki,jak jej ostatnio to powiedziałam,to ona do mnie,że nie jest jasnowidzem i jak tu myśleć pozytywnie :(leki do końca życia,czuję się jak królik doświadczalny,wszyscy mówią nie myśl o tym jak mam nie myśleć ,nie da się :( ,mam już 1 cm guzek na tarczycy ,raz się czuję super,a dzisiaj boli mnie wszystko co się da i leje się ze mnie,tracę nadzieję,że mi się uda:(

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny mam do was pytanie jestem 2tygodnie po porodzie i mam do was pytanie ile trwa po porodzie krwawienie zwane płogniem dodam ze mała karmie piersią.Dodam że juZ nie krwawie.

Sandi ale niedoczynnosc tarczycy to nie wyrok :) Też się na to lecze już 7 lat...owszem leki do końca życia....ale idzie się przyzwyczaić do ich brania (tylko brać systematycznie). Też mam guzka. I co? Mam niespełna 2-letniego brzdaca.
Poziom hormonów Ci się wyrówna....ale troszkę czasu to zajmie.
Najlepsze tsh do zajścia w ciaze to ok 1.
Może przyczyna ze nie możesz zajsć w ciaze leży gdzie indziej? Może to być nawet blokada psychiczna (za bardzo chcesz).
Ja o dzidzie starałam się 6 lat, okazało się ze mam polipa na macicy który uniemozliwial zajście w ciaze.
Robiłaś jeszcze jakieś inne badania?

Ostatnia edycja:
DO AGATUSH -Zrobię na pewno,ale chyba to okres jednak,załamana jestem 5 miesięcy starań i nic ,1 kuzynka ma 21 lat i synka 1,5 rocznego prawie,druga 19 lat i jest w 7 miesiącu ciązy ,a ja na to patrzę i nocami ryczę, mam mieszkanie ,stałą pracę,mieszka u mnie chłopak ,dlaczego mnie ta tarczyca dopadła,byłam zdrowa,a tu taki cios ,w dodatku przez zbyt dawkę leku ,mam tarczycę 0,21 tsh ,a miała m 5 tsh ,durna endokrynolog pomyliła dawki,jak jej ostatnio to powiedziałam,to ona do mnie,że nie jest jasnowidzem i jak tu myśleć pozytywnie :(leki do końca życia,czuję się jak królik doświadczalny,wszyscy mówią nie myśl o tym jak mam nie myśleć ,nie da się :( ,mam już 1 cm guzek na tarczycy ,raz się czuję super,a dzisiaj boli mnie wszystko co się da i leje się ze mnie,tracę nadzieję,że mi się uda:(
Sandisandi nie załamuj się!!! Wiele dziewczyn walczy miesiącami a czasem nawet latami o Dzieciątko ale udaje im się.... Wiele dziewczyn diagnozuje się bardzo długi aby znaleźć przyczynę poronien lub trudności z zajściem w ciążę.... Niektóre nie znajdują przyczyn ale walczą i udaje się.... Nie poddawaj się a jeśli jest Ci ciężko tutaj zawsze ktoś chętnie Cię wysłucha.... Musimy wspierać się nawzajem!!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry