reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria już załatwiłam sprawę, jutro pojadę na pocztę :) Dużo tego nie ma, chyba większość wydałam... Mam jeszcze kombinezon na zimę. Na Olka zrobił się za mały w 2 tygodnie. Zobaczę, jak duże dziecko urodzę to jeszcze bym Ci ten kombinezon wysłała (a dla dziewczynki nadawałby się idealnie, Olek wygladał w nim jak śnieżynka ;) )
A co do brzucha, to mój był do samego końca pod brodą. Lekkie oddychanie? Nie zaznałam tego, dopóki nie urodziłam. W tej ciąży jest tak samo. Wszyscy się zachwycają, jaką mam piękną piłeczkę (autokorekta proponowała "pipeczkę" :D ), ale jest bardzo ciężko dla żołądka i właśnie z oddychaniem. Jak leżę na wznak, to mam wrażenie, jak by mnie ktoś podduszał. No i wieczna zgaga. Na obiad mogę sobie wybrać: zupa albo drugie danie, dwa na raz na pewno się nie zmieszczą. Mięsa jem bardzo mało, bo długo siedzi w żołądku i źle się później czuję. No i jak wypiję kubek kawy zbożowej, to jestem napchana przez 3 godziny. Uroki ciąży... ;)

Ostatnia edycja:
reklama
melduje się że kamień spadł mi dziś z serca!
Jestem po połówkowym USG! :) wszystko pięknie! serduszko puka 148 razy na minutę, wszystko dzidzia ma na miejscu i o prawidłowej budowie. Waży ok 349g i zostaje dziewczynką! Jaś będzie miał Siostrzyczkę!! <3

alza Ty leż i zaciskaj nogi jeszcze!!

gloria ja poczułam że brzuch zaczął mi się obniżać nie tyle co po lepszym oddychaniu ale po tym, że zgaga nie męczyła mnie 24 na dobę tylko powiedzmy 20 godz na dobę ;) ale wizualnie też widziałam.

Mum w styczniu przeszłam biochemiczną, u mnie testy wychodziły mega bladziuteńkie...aż w końcu po tygodniu przyszła @ :( podejrzewam że moja beta nawet do 20 nie urosła...kiedy ją badałam w dzień kiedy zaczęłam krwawić była coś ok 5..

Gloria ja widziałam swój opuszczony brzuch.....kilka dni przed porodem. Położne w Szpitalu ciągle się pytaly "Pani Moniko kiedy Pani rodzi? Bo brzuch juz Pani nosi na kolanach" :D Mialam gigantyczny brzuch (zaluje ze nie mam zdjec na pamiatke ;) )

Alza może Twojego męża coś trapi?
Porozmawiaj z Nim.
Teraz potrzebujesz odpoczynku.....powinien to zrozumieć (chociaż faceci mało rozumieja :/ )
Który to u Ciebie już tc?

Misia póki co to mnie trapi ciągle ta sytuacja... Już nie mam siły nad nim skakać. Tyle czasu skakałam, liczyło się tylko to, co on chciał, co on planował. Teraz muszę się zająć sobą (no i Olkiem i przygotowaniami dla Stasia), mam tego dostatecznie dużo...
U mnie w czwartek będzie 35 skończony :) Kiedy to zleciało!? :)

Angelstw super kochana cieszę się twoim szczęściem: )no to będzie parka super: )
Ja już wstałam młody śpi jeszcze. Muszę iść dziś do przychodni po recepty na leki bo jutro mi się kończą, a wizyta dopiero w październiku.

Alza dzięki wysokiemu brzuszkowi nie objadasz się, mój jest nisko więc apetyt mam straszny od jakiegoś miesiąca, nigdy nie mogłam zjeść dwudaniowego obiadu teraz do tego pochłaniam jeszcze deser, zgagę miewam tylko sporadycznie.
Masz rację teraz jest twój czas i maluchów, niech teraz mąż nad tobą skacze :)
Czas bardzo szybko płynie zaraz z Glorią będziecie miały swoje maluszki przy sobie :)

Angelstw gratuluję córeczki :)

Alza a niedawno stresowalas sie przed polowkowym usg :) Czas plynie jak szalony.
No i dlaczego dzieci tak szybko rosną? :(

Też mam cholerna ochotę zajść w ciążę...Tak bardzo chce mi się drugiego dzidziusia.....Ale ta praca :( Czekam aż się zwolni miejsce.....tylko kiedy się doczekam?
Ta kobieta coś mozolnie odchodzi na emeryturę :/

reklama
Misia bardzo dobrze, że dzieci rosną :) Nie mów, że chciałabyś mieć do dzisiaj noworodka! ;) Ja się cieszę, że Olek nie jest już takim dzidziusiem, że coraz więcej potrafi :)
Co do emerytów, to zdecydowanie za bardzo psują rynek pracy. Taki emeryta, chcąc sobie dorobić, godzi się na głodowe stawki i stanowi dużą konkurencję dla nie emerytów. Trzymam kciuki, żeby szybko zwolniło się dla Ciebie miejsce :)

Kwiatuszek tak szybko to mi leci od 30 tygodnia. Jak bym nagle wsiadła do porszaka ;) zobaczysz, Tobie też szybko zleci :)

Magdalena teraz sobie przypomniałam, że z Olkiem w ciąży schudłam na końcówce 2 kg, pewnie z tego samego powodu. Widzisz, i tak źle i tak niedobrze.
Mąż trochę teraz skacze :) Co prawda ma dużo pracy, ale widzę, że robi, co może, żeby mi pomóc :)
Strasznie mi się dzisiaj brzuch napina. Mam nadzieję, że nie wyprzedzę Glorii z rozpakowaniem...

Do góry