reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza nie no super ze dzieci sie rozwijają, uczą się nowych rzeczy itd
Ale brakuje mi już takiej malutkiej Kruszynki :) Jeszcze wczoraj pralam ciuszki po Nikosiu (Stare plamy po ulewaniu ), zostawialam lepsze ubranka gorsze wyrzucalam......i tak mi sie zachcialo kolejnej dzidzi :p
Mój mąż stwierdził ze jak do końca roku nie dostanę się do pracy to nie będziemy czekać tylko będziemy działać :D
Masz rację z tym siedzeniem emerytów w pracy na siłę.....ta babka na której miejsce mam wejść stwierdziła ze chciałaby jeszcze popracować bo wzięła pożyczkę (kładzie kostke brukowa przed domem).....przepraszam....a co to mnie obchodzi? Ja tez splacam kredyt i nikt mnie nie zapyta czy mam z czego.
Z emerytury tez da radę spłacić.....niech nie przesadza.....Wkur**** mnie takie gadanie.
Powinni mi wprost powiedzieć kiedy odchodzi.....czy za rok czy za dwa.....wtedy bym wiedziała co robić.....a tak to czekam jak głupia juz piaty miesiac.

reklama
Misia pewnie im na rękę, kiedy ktoś chce pracować za grosze... W szpitalach i przychodniach jest to samo. Lekarze na emeryturze, z ogromnym doświadczeniem, ale pracują za grosze, bo chodzą do pracy tylko w celach rozrywkowych albo żeby dorobić. Tak jak Twoja babka, co chciała zarobić na klatkę brukową.

Ja już po wizycie, akurat dzisiaj strasznie mi się brzuch napinał lekarz przy badaniu sam zauważył, że twardy ale szyjka długa i trzyma. Na ktg żadnych skurczy więc widocznie macica sobie ćwiczy i to nic groźnego. Brzuszek małej nadal mniejszy o 2 tyg. ale mam się nie martwić zdrowo dużo jeść i odpoczywać tylko na lewym boku. 15.09 mam znów iść na ktg a 27.09 mam kolejną wizytę.

Alza i dobrze niech mąż się wykaże :) odpoczywaj jak najwięcej :)

Emeryci są dla pracodawcy tańsi nie ze względu na stawki, tylko na zus. Więc pracodawcom się w ogóle nie dziwię.

Wybraliśmy imię. Józef. W naszym otoczeniu zawrzało. Nie rozumiem, skąd takie oburzenie. Ładne, tradycyjne imię.

Kat jak dla mnie ładne imię. Teraz wszystkie starsze imiona wracają. Ja jestem ciekawa kto mi siedzi w brzuszku. Obstawiam dziewczynke :)

Ja się zbieram pomału na wizytę. Muszę jeszcze podskoczyć do labu po wyniki badan. Miłego dnia dziewczyny!

Kat oczywiście, że ze względu na stawki. Średnio stawka godzinowa lekarza wynosi 100 zł (przynajmniej tyle powinna...) a stawka emeryta? 10-25 zł!
Co do imienia, to ja chciałam Bolesława, ale mężowi się nie podobało, więc wyszedł Stanisław. Józef to bardzo ładne imię :) Kiedyś miałam małego pacjenta Józefa i mama mówiła do niego Józuś :D Bardzo mi się to podobało :)

Kwiatuszku trzymam kciuki za wizytę :) &&&&

Magdalena to oszczędzaj się! Ja na tych skurczach Braxtona wychorowałam sobie rozwarcie na 4 cm w 35 t.c. w poprzedniej ciąży. Inna sprawa, że miałam niewydolną szyjkę...

to już rozumiem skąd starsza Pani u nas na pogotowiu :). Dla mnie praca tez jest ważna. Szkoda mi jej stracić, pracodawca był bardzo wyrozumiały jak poroniłam, wróciłam do pracy powiedzieli mi zę jak bym chciała wyjść bo sie bede zle czuła czy do lekarza, czy gorszy dzień to nie ma problemu.
I teraz jak bym zaszła w ciażę to az sie boję tym bardziej ze moje pobory to 50% domowego budżetu

Hajmal to masz dobrego pracodawcę :) Jak pracowałam w Szczecinie, to miałam taką szefową, że z koleżanką miałyśmy sraczkę przed pójściem do pracy...

reklama
dlatego mi szkoda, ale zegar tyka skończyłam 34 lata, młody jest nieszczęśliwy bo jest sam. Chcę żeby miał rodzeństwo póki jest jeszcze na to szansa, jak będzie za późno będę miała do siebie pretensje. Mimo wszytko bardzo trudno mi podjąć decyzję bo wiem, że jak nie będę miała gdzie wrócić to będziemy wegetować

Do góry