reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak,tak było.Teraz opowiadam to jako anegdotę,a jeszcze przy szyciu brakło im znieczulenia doktor szyła mnie na żywca,gdy skończyła to i znieczulenie sie znalazło.Nie pisze żeby was wystraszyć ,to sie działo 18 lat temu.Myślę że wtedy oczekiwano gratyfikacji,a ja nie dałam....I tyle,nie dostały na koniec nawet czekoladek.Z doświadczenia sprzed dwóch lat wiem ,że teraz jest zuełnie inaczej.
Kat wzruszenie czy stres na ciebie tak podziałał? super wieści
Iwona nospa nie powinna zaszkodzić

reklama
Katherine super, że wszystko gra gratuluję chłopca: )
Ja usypiam młodego jestem z nim teraz jak zasypia żeby mi znowu nie wypadł z wyrka. Na czas drzemki łóżeczko zamykam.
Jak zaśnie to chyba kawę wypije taka jakaś senna jestem.

Dziewczyny byłam dziś u lekarza na kolejnym monitoringu 19 dzień cyklu mój gin powiedział że byc może pękło jajeczko bo widzi wolny płyn w macicy kazał czekać przepisal mi duphaston ale kazał wziąść dopiero jak nie dostanę okresu czyli za około 12 dni zapomniałam zapytać czy mogę wziąść nospe bo boli mnie brzuch tak jakbym miała zaraz dostać ale to za szybko co myślicie o tej nospie czy to w razie co nie zaszkodzi
Iwona czyli clo zadziałało, super :-) Wydaje mi się, że no spe możesz spokojnie wziąć. Kurcze teraz czas będzie Ci się dłużył :-) Trzymam mocno kciuki!
A jak długie cykle masz?

Kochane ja po wizycie. Rozwarcie na 1.5 cm, mam leżeć i jednak wrócić do luteiny na 3 tygodnie. Do tego w szpitalach niedaleko nas dzieją się niestworzone historie (np. lekarze wracają z urlopów i na dzień dobry otrzymują wypowiedzenie, łącznie z ordynatorem albo na neonatologii zostaje 3 lekarzy) i gin polecił mi rodzenie w Łodzi. Dzwonię do męża, bo trzeba tam pojechać na wizytę adaptacyjną a mąż na to, że nie ma czasu i lepiej, żebym rodziła w jednym z pobliskich szpitali. Już mam wszystkiego dosyć. Zryczałam się jak głupia. Wszystko jest na nie, nawet jak chcę kupić zielony papier toaletowy, to nie, bo różowy byłby lepszy. Albo kupię zielony a on przez 3 dni komentuje, jaki to różowy jest wspaniały a zielony beznadziejny. Nie mam siły już. Potrzebuję wsparcia i pomocy a mam samotność i wszystko na głowie. Czuję, jak bym była zupełnie sama z tym wszystkim...

Mum przepraszam Cię bardzo, ale muszę tą luteinę brać. Jak będę musiała dokupić, to na pewno mi zostanie i wtedy Ci wyślę ok?

Gloria może dzisiaj albo jutro rozprawię się z ubrankami:)

Alza, jejku, bardzo Ci współczuję. Czasem by się przydał jakiś kubeł zimnej wody.

Moja matka dzisiaj na wieść o tym, że chłopiec powiedziała w żartach, żebyśmy odwołali tę ciążę i postarali się jeszcze raz, żeby była dziewczynka. Bardzo głupi żart w stosunku do kogoś, kto dwie ciąże stracił.

alza, a ile km macie do Łodzi? Kurczę faceci to czasem są tak gruboskorni, że szok.

Karherine faktycznie głupi żart trzeba mieć tupet żeby tak powiedziec.

Kat ludzie nie mają wyczucia ani taktu , dopóki sami czegoś nie doświadczą. Ja sama miałam taką sytuację, że pacjentka siedzi na fotelu i standardowo pytam, czy jest w ciąży. Ona mówi,że już nie. Pytam więc, czy karmi piersią, ona że nie nie. Pytam, kiedy rodziła. Ona, że nie rodziła, że nie karmi piersią, bo dziecka też już nie ma. Dopiero po moim dopytywaniu się zorientowałam się , że poroniła. Sama to niedawno przeżywałam, ale nie zrozumiałam jej słów.
Z resztą ludzi można obrazić zupełnym przypadkiem, nie chcąc tego. Kiedyś przyszła do mnie młoda kobieta. Pytam o zawód, zawsze pytam. Uniki robiła z 5 minut, zanim wydusiła, że jest fryzjerką. Chyba bardzo się tego wstydziła i była zła, że tak naciskałam. Nic na to nie poradzę, muszę wiedzieć takie rzeczy i na pewno nikogo nie oceniam.

Mamcia do jednego szpitala w Łodzi mamy zaledwie 40 min drogi. Do tych "pobliskich szpitali" mamy 20 i 35 km, więc szaleńczej różnicy nie ma...

Baslan cykle mam różne zazwyczaj do 30 dni.czas napewno będzie mi się dłużył ale nie nastawiam się za bardzo bo nie chcem sie rozczarowac dziwnie pobolewa mnie ten brzuch zobaczymy a jak u Ciebie?trzymaj kciuki oby zadzialalo☺

reklama
Alza a który szpital w Łodzi bierzesz pod uwagę? Jak tylko dojedziesz do Łodzi to chętnie się z tobą wybiorę zobaczyć tam porodówkę :)

Ja będę rodziła w byłym Madurowiczu na Wileńskiej bo tam na porodówce mój lekarz jest ordynatorem, ma 3 stopień referencyjności :)

Ja wizytę mam jutro, dzisiaj odebrałam wyniki krwi i mam niski hematokryt stąd pewnie krwawienie z nosa.

Do góry