reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witch nie było takich sytuacji o których napisałaś.....no chyba ze czego nie zauważyłam :/
Wszystko rozumie co do niego mówię....jak np. poproszę żeby mi przyniósł piłkę to przynosi i się śmieje, jak próbuje coś zbroic i powiem "oj, nie wolno tego robic" to słucha mnie i odchodzi z tego miejsca tylko grozi mi paluszkiem ze mu zabronilam.
Po prostu przestał wypowiadać słowa które dotychczas znał.
Ogólnie jest wesołym dzieckiem, lubi się bawić, lubi wygłupy wtedy chichra się na głos.
Wczoraj mogłam zapytać o to pediatre jak byliśmy na szczepieniu ale całkowicie wylecialo mi to z głowy.
Na szczepieniu super współpracował z Panią Dr, rozmawiał po swojemu z pielęgniarką.
Może po prostu jest leniuchem?
Do lekarza przejdę się w środę.

reklama
One, MashaFre śliczne macie dziwczczynki :)

Anik gratuluję serduszka:)

Renata, Anglestw jak tam u Was?

Misia prawda jest taka, że wit. D mozesz podawać bardzo długo. W naszym klimacie 80% ludzi ma niedobór tej witaminy. Ja mam 31 lat od kilku lat biorę wit. D bo ciągle mam poziom niewystarczający. Michałkowi też będę długo podawać.

Mój mąż generalnie też potrafi zostawić ubrania na krześle i mogą leżeć z tydzień. Ale ja generalnie mam super męża bo ciągle mówi, że wie jak ciężko jest być w domu z dzieckiem i ogarnąc obiad i utrzymać porządek. Nasz Misio jest dość wymagającym dzieckiem i nawet jak się bawi to muszę siedzieć koło niego a ostatnio zabawki są be i otwierałby tylko szafki itp i ciągle tylko rączki i rączki.

MashaFre mój Michałek będzie miał operacje na siusiaka w styczniu, też pod pełną narkozą i bardzo się tego boje. Myślałam, że tego unikniemy ale w poniedziałek na wizycie u urologa powiedział, że trzeba zrobić zabieg bo w jego przypadku stulejka się nie naprawi. Generalnine Misiu ma stulejke i przez to siusiak mu nie wychodzi na zewnątrz tylko ma w środku. Jak usunięcie stulejki pomoże to nie będą robić drugiego etapu czyli wyjmowania prącia bo może ta stulejka go powstrzymuje. Na samą myśl, że moje dziecko będzie usypiane i będzie cierpiało to mam łzy w oczach. W popniedziałek to cały dzień płakałam bo tak mi go żal ;(

Pozdrawiam resztę dziewcząt :)

Anik, gratuluję serduszka.

MisiaMonisia, myślę, że na razie trzeba po prostu obserwować. Coś mi świta jak przez mgłę, że i mój syn miał okres, w którym jakby zapomniał, co umiał mówić. Nie pamiętam dokładnie, jak to było, bo zbytnio się nie przejęłam - przecież dzieci jak się skupiają na zdobywaniu lub doskonaleniu jakiejś umiejętności albo mają skoki rozwojowe, czasem na jakiś czas jakby zapominają niektóre umiejętności. Oczywiście zapytanie pediatry nie zaszkodzi i na pewno warto obserwować, ale nie zamartwiaj się na zapas. Mój syn w tej chwili mówi bardzo dobrze jak na swój wiek i buzia mu się nie zamyka. Mam nadzieję, że u Was to również przejściowe.

Hej laski: )
U mnie wszystko ok: )
Wiktorek zdrowy i my też.
Dziś musiałam kupić młodemu nowe buty bo te które miał na deszczowe dni okazały się za małe. Teraz ma nowe.
No i kupiłam sobie magnez ostatnio mam częste skurcze w lydkach i stopach chyba za mało magnezu przez dużą ilość kawy. Od jutra przechodzę na inke kupiłam taką z blonnikiem .
Ostatnio weszłam na wagę, a tam 3 kg więcej: /.nie jadam więc kolacji od kilku dni i waga spadła oby już nie wzrosła ostatni posilek jem około 18 a tak koło 22 idę spać to chyba to pomaga.

Miłego wieczorku wszystkim: )

Mamcia u mnie też działa metoda z kolacją :) Ale jest bardzo ciężko, bo wieczorem mam chętkę na same niezdrowe, okrutnie pyszne rzeczy... :)

Misia nie wiem, jak to się ma do mowy, ale ogólnie zasada jest taka, że dziecko robi jeden krok w tył, żeby później zrobić dwa do przodu. Cały czas obserwuję to u Olka a rozwija się bardzo dobrze, czasami aż za dobrze ;) Poza tym Niko nie przestał mówić, tylko mówi inaczej. Olek co trochę zapomina słowa, którego dopiero co się nauczył. Po jakimś czasie przypominają mu się wszystkie, niektóre dawno zapomniane i trajkocze jak przekupa na targu. A jak tam Wasze badanie kupy?

Olasec a ile Michał ma lat? Syn kuzynki miał zabieg usuwania stulejki w wieku 4 lat, bardzo dobrze to zniósł, nie ma żadnego urazu. Zaraz po zabiegu mieszkał ze mną przez tydzień i było bardzo dobrze.

Alza nie ukrywam.....troszkę mnie uspokoilas. Dzięki.
I tak będę Go obserwować.

Co do badań to wyniki miał dobre. Pasożytów brak, posiew tez nic nie wykazał. Więc ta rzadsza kupa to raczej na zeby.

Misia Monisia mój Wiktor miał tak, że już mówił np mama baba i inne słowa, a potem przestał je wymawiać trochę się martwilam, ale potem za jakiś czas z dnia na dzień zaczął gadać inne słowa i po jakimś czasie mama mówił już baba przestał zamiast baba na babcie teraz mówi acia, obserwuj i nie martw się na zapas: )

reklama
Do góry