reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Koleżanka jest w 5 tc. Opowiada mi o tym, jakie ma objawy ciążowe i jako jeden z nich podaje, że czasem ma "bolesne skurcze po stosunku" i kwituje, że współżycie jest za przyjemne, żeby z takiego powodu z niego rezygnować. Powiedzcie mi, czy ja panikuję, czy jednak w takiej sytuacji powinno się natychmiast zaprzestać współżycia?

Ja bym raczej zrezygnowała i powiedziała lekarzowi co się dzieje

reklama
Masha, Marysia jest przesłodka ;-) ;) nie pomogę niestety w kwestii przygotowania do zabiegu. A właściwie to zabieg czy operacja? na główce czy w główce?

Magdalena, norma :dry: faceci...

Jak tu się wkleja zdjęcia? robię to tak rzadko, że zawsze zapominam....:rolleyes2:

OK, znalazłam....:-) :)

Załączniki

• 20160725_182625.jpg
    20160725_182625.jpg
    137 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Masha i One- dziewczynki sa genialne! Slicznotki!
Kat- na tym etapie ja bym zdecydowanie darowala sobie przytulanki, nikt mi nie powie ze silne skurcze na tak wczesnym etapie ciazy sa bezpieczne.

dzięki Dziewczyny za komplementy w imieniu Marii :)

One, to operacja pod całkowitą narkozą. Potem dadzą wycinek na histopatologię i będziemy wiedzieć na 100% co to za dziadostwo... Generalnie jest to pod skórą, czyli wyczuwamy to pod palcem za uchem ale jest na tyle spore, że modeluje już blaszkę zewnętrzną czaszki (czyli prościej mówiąc okrągła czaszka jest jakby wgnieciona bo to dziadostwo ją uciska...)

One twoja gwiazdeczka również śliczna :)

Anik jak wizyta?

Katherine ja miałam te same objawy - bolesne skurcze, dlatego musieliśmy zrezygnować ze współżycia na cały okres ciąży :(

Misia niestety niektórzy faceci (zdarzają się wyjątki) uważają, że jak kobieta siedzi w domu to przecież ona się nudzi, a dom się sam ogarnia, obiad sam gotuje, a dziecko samo przy sobie wszystko zrobi ;)

Magdalena u mnie to samo... Jak wypiorę i wyprasuję ubrania, to kładę je na fotelu koło szafy. Rekord to 2 miesiące, jak ich nie miał czasu sprzątnąć...

Kat ja tak mam, że w ciąży podczas stosunku stawia mi się macica. Dopiero od 29 t.c. mam zakaz.

MisiaMonisia witamina dostępna w aptekach to chyba zawsze jest D3. Z tego, co mi w pamięci świta, to tylko ta forma jest wchłaniana.

Alza na opakowaniu mam napisane "Witamina D".

Moje dziecko przestało mówić. W wieku 15 miesiecy mówił : mama, kaka (tata), gaga (na dziadka), na brudnego pampersa mówił "bee", jak widział ze gotuję się coś na kuchence to wolał "sii", jak zapytałam jak robi piesek to odpowiadał "łał łał", wolał kotka "cici".
A od 2 tygodni przestał mówić. Nawet mama nie chce powiedzieć :(
Gada tylko coś tam po swojemu.....niezrozumiałym dla nas jezykiem. Taki etap przechodzi każde dziecko czy tylko moje? :(

reklama
Misia Wg mojej wiedzy regresy nie są normalne. Byc może czegoś się przestraszyl lub ktoś go mocno oniesmielil lub mocno czymś się przejął. Niemniej jednak skonsultowalabym to z pediatra i jeśli nie poprawi się, to bym poprosiła o skierowanie do neurologa.

PS Sliczne maluchy :)

Do góry