Adriana.S.
Zaciekawiona BB
Gratuluje pieknych serduszek dziewczyny!! i za zazdroszcze bo dzis mnie los nie oszczedzil. Jakis paskudny zart chyba mam od zycia. Pojechalm dzis do gina z infekcja intymna, cos mnie pieklo, swedziało i plamienie od wczoraj. Po pierwsze okazalo sie ze mam duza nadzerke (dziwne ze do tej pory nikt jej nie wykryl, osttani raz na fotelu u gina lezalam na pocztaku lipca), no i lekarz przeprowadza wywiad i pada podjerzenie na ciaze (dodam ze w pt skonczyl mi sie okres, troche dziwny bo nie bolesny a zawsze przez 2-3 dni wyje z bolu) no i kazal mi isc do apteki po test ciazowy i go zrobic w toalecie, ja w smiech bo przeciez bylam u gina 2 dni przed dostaniem miesiaczki i tam nic nie bylo widac. Ide po test i robie w toalecie a tam blada druga kreska, nie wierze!! Robimy usg i juz widze ze pusto w macicy. Lekarz cos sie dopatrzyl przy jajniku jednym. Podejrzenie o ciaze pozamaciczna....nie potwierdza na 100% ale cos mu nie pasuje. Na wyniku badania napisane ze jakies echo tam jest i wzmozony przeplyw i pecherzyk. Karze mi jechac do szpitala "x" i zrobic Beta-hcg. Pojechalam i wyciagam co tam od niego dostalam a tam skierowanie na przyjecie z podejrzeniem o ciaze i koniecznym oznaczeniu bety (ja jechalam ze swiadomoscia ze mi tylko bete zrobia!!) Czekam na badanie, jeszcze siuski musialam oddac. Pozniej prosza mnie do lekarza (wszytsko trwalo wiecznosc). Okazuje sie ze oni mi zrobili test ciazowy-wyszedl negatywnie. Na usg lekarz nic nie widzi i karze wracac do domu. Dzwonie do innego ginekologa, ktora jest na urlopie i mowie co sie dzieje. Ona na to ze ten pierwszy lekarz co mi zrobil usg jest bardzo dokladny i specjalista i zebym poszla po jeszcze jeden test a jutro koniecznie zrobila Bete. Test z wieczora znowu pozytywny, blada kreska ale jest. Strzelic w leb sobie mozna!! Nawet to do mnie nie dociera i jakos sama smieje sie z tego jak to wszystko pisze! A zeby bylo weselej to lekarzowi w szpitalu mowie ze biore wiesiolka a on sie pyta co to jest ;/