reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Adriana, wklejam fragment o krwawieniu śródcyklicznym:
"Endometrium dopiero w ok. 12 dniu fazy wydzielania (poowulacyjnej) orientuje się, że zarodka nie ma (jeżeli nie ma) i zaczyna przygotowania do kolejnej fazy złuszczania, czyli miesiączki. I tu dochodzimy do meritum.Miesiączką nazwiemy tylko takie krwawienie, które poprzedzone jest owulacją i fazą wydzielania w endometrium.

Wiemy już, że owulacja powinna wystąpić do 23 dnia cyklu. Jeżeli z powodu zaburzeń hormonalnych lub jakichś czynników zewnętrznych owulacja się przesuwa, faza wzrastania przedłuża się i dochodzi do przerostu endometrium. W pewnym momencie (zazwyczaj w okolicach dnia, w którym kobieta spodziewa się miesiączki) błona już nie wytrzymuje wzrastania i musi wydalić nadmiar komórek. Pojawia się więc krwawienie śródcykliczne odbierane jako miesiączka, bo wyglądem wcale się od niej nie różni. Czasem jest mniej obfite lub krótsze - w zależności od tego jak bardzo wydłużyła się faza wzrastania.

Wniosek z tego jest następujący: jeżeli chcemy mieć pewność, że dane krwawienie jest miesiączką, musimy mieć dowód odbytej owulacji. A trzecia wyższa temperatura jest w większości przypadków pośrednim potwierdzeniem owulacji."

Dlatego mi to przyszło do głowy. Jesteś pewna, że owulacja była w okolichach 8 lipca? Jeśli byłabyś w ciąży wynikłej ze stosunku 18 lipca to Twoja beta bardzo by do tego pasowała. Jeśli jednak to, co było po drodze, to był okres, to ta beta jest bardzo dziwna - bo jeśli wtedy doszło do wczesnego poronienia ciąży powstałej w wyniku owu 8 lipca to beta jeszcze nie byłaby wysoka i raczej by Ci już spadła. Bardzo tajemnicza sprawa. Ja mimo wszystko trzymam kciuki, nawet jeśli jest tylko 0,0001% szansy, to i tak trzymam.

reklama
Adriana życzę Ci aby wszystko się wyjaśniło zafundowali ci taką huśtawke, że sama nie wiesz co myśleć ja bym chyba już osiwiala.
Oby to nie była ciąża pozamaciczna. Może to jednak wczesna ciąża sama nie wiem co o tym myśleć,ale trzymam kciuki za Ciebie.

Ja niedawno wstałam dziecko dało mi pospac. Obudził się o 9:30 .
Przyjeżdża do nas mój tata z wujkiem takim. Muszę się ogarnąć i wypić kawkę.
Miłego dnia wszystkim: )

Anik wszystko będzie dobrze, odpoczywaj i staraj się nie denerwować. Ja w pierwszych tygodniach bardzo dużo czytałam - przeczytałam całą Sagę o Fjällbace Camilli Lackberg aby nie myśleć o głupotach i nie sprawdzać nic w google :p

reklama
martusia Wynik idealny - nie masz czym się martwić. Tylko pozazdrościć ;-)

Magdalena
Ja już nie pamiętam od kiedy przymierzam się do zakupu pozostałych części Lackberg... Może w końcu się zmobilizuje. Do tej pory przeczytałam Księżniczkę z lodu i Fabrykantkę aniołków (bardzo po kolei :p) i chciałabym poznać resztę.

Do góry