eh dziewczyny, karmienie prawie na okrągło :-), stosy pieluch, jeszcze się przyzwyczajam do bycia OSM - okręgową spółdzielnią mleczarską jak to mawia mój mąż i do mojego kochanego małego ssaczka, bywają lepsze i gorsze dni, ale dobrze, że jest w domu mój mąż i pomaga mi jak może, to ratunek w obliczu okropnego nastroju przy spadku hormonów..
kat gratuluję ruchów, co do wizyt - zawsze badanie na samolocie stan szyjki oraz ogólny wygląd wewnątrz i za każdym razem usg - to u prywatnego, na nfz też zawsze samolot i usg.
martussia gratki obrony
karolineczka za kolejne starania &&&&
asta a Ty kiedy? już trzymam kciuki &&&&
onemoretime za następne starania &&&&
karola gratki pierwszych kroków Ali
tekla popieram post z badaniami, lepiej sprawdzić raz za dużo bo usg nie działa źle na dzidźkę niż raz za mało i doprowadzić do tragedii jak to zrobił Twój gin prowadzący poprzednią ciążę.. ja nie spotkałam się u nikogo z podejściem, że za dużo usg i jak coś się dzieje to nie ma sensu badać bo badanie było dwa dni temu, za każdym razem nawet na nieplanowanej wizycie miałam usg i nie wyjdę bez niego, dwa dni temu było inaczej niż aktualnie, a jeszcze jak coś się dzieje to już kompletnie nie rozumiem takiego lekarza bo z oczu stanu łożyska, dziecka czy ilości wód płodowych się nie wyczyta..
nisiao domagaj się usg dla własnego spokoju. bóle w ciąży muszą być sprawdzane bo owszem macica rośnie itd., ale lekarz musi wykluczyć inne kwestie, mój nawet w miesiąc przed porodem sprawdzał kłucie w okolicy prawego biodra - szukał czy kamienie się nie przemieściły itd., nie usłyszałam, że teraz to już może boleć..
leia witaj, światełka dla Aniołków
[*]
[*]. bezpieczny etap ciązy moim zdaniem to ten gdy dostajesz płaczącego maluszka po porodzie, to moje osobiste zdanie po porodzie 29,07 po trudnej ciąży.
As pisałaś, że intencje na priva ale w tym wszystkim nie doczytałam i trafiłam tak jakoś na Twojego posta o pielgrzymce i napisałam.. w ciazy towarzyszył mi codziennie różaniec, koronka i modlitwa do św. o. Charbela (file:///D:/Download/Cuda%20%C5%9Bwi%C4%99tych%20maronit%C3%B3w%20-%20Strefa%20tajemnic%20w%20Onet.pl%20-%20strona%202.htm)
i stąd tak jakoś sam się ten post napisał
enya za Twój cud &&&&
emy za szczęśliwe rozwiązanie i zdrowego dzieciaczka &&&&
ashlee25 witaj, dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*] moja ciąża to wynik długiej walki o owulację na lekach, po poronieniu, podczas ciąży złe wyniki na usg w 12 tc - podejrzenie trisomii 21 przy nt 4,7 - opinia lekarza, że jest bardzo źle, rokowania niepomyślne.. test pappa dla tej trisomii 1:9, amniopunkcja w 16 tc wykluczyła ten zespół, zostały wodniaczki karku. badanie połówkowe - powiększone komory mózgowe, do tego stawianie macicy do samego końca, komory mózgowe wróciły do normy po 20 tc, wodniaczki są malutkie pod skórą, niewidoczne gołym okiem i tylko do obserwacji u chirurga, najprawdopodobniej taka uroda małej, że ma tam małe wodniaczki jak inne dzieci mają znamiona lub inne zmiany skórne.. jednak strach pozostał, kupiliśmy monitor oddechu żeby nie zaglądać co chwilę czy mała oddycha.. i tak zaglądamy..
natalcia witaj, światełko dla Twojego Aniołka
[*] badanie histopatologiczne ma wykluczyć lub potwierdzić zaśniad, niestety nie wyjaśnia przyczyn poronienia.
gatto staram się zaglądać, bardzo się staram
magdalena ja brałam metformax przy pcos i odstawiałam przy pozytywnym teście, jego w ciąży brać nie wolno, ale w momencie testu pozytywnego więcej nie bierzesz tylko cukrzycę leczy się inaczej. kup nawet na allegro testy za kilka zł, wysyłają też za granicę. u mnie się sprawdziły.
agnieszkaala za zdrową dzidzię &&&&
małgonia nie wychodziły mi testy z allegro i apteki, jak miałam owu na hormonach to też nie, tylko na usg były konkrety
liluś gratki ruchów
nikusia melduj co dalej i po cichu gratuluję